Vége az amerikai előválasztásnak: Sanders kiszállt

2020.04.08. 17:52

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

Vége az amerikai előválasztásnak: Sanders kiszállt

Bernie Sanders felfüggeszti az előválasztási kampányát, amint azt szerda reggel a kampánycsapatának egy megbeszélésen bejelentette, így

a Demokrata Párt elnökjelöltje Obama volt alelnöke, a centrista Joe Biden lesz.

Sanders azután száll ki a demokrata elnökjelöltségi versenyből, miután április 7-én Wisconsinban valószínűleg újabb súlyos vereséget szenvedett Bidentől. Sanders eddig is jócskán el volt maradva Bidentől, mivel összesen 914 delegáltja volt, míg Bidennek 1217. Sanders másodjára futott neki az elnökjelöltség megszerzésének, de ahogy 2016-ban Hillary Clintont, úgy 2020-ban Joe Bident sem sikerült legyűrnie, így végül Biden lesz a kihívója Donald Trumpnak november 3-i elnökválasztáson. 

Olvasnál egy részletes elemzést, hogy Bidennek milyen esélyei vannak Trumppal szemben? Katt ide

FOTÓ: Gage Skidmore (Flickr)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek