+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 8. szerda, 14:04
A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők nagyon fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

Most, hogy a hivatalos álláspont szerint az egész országban, ezen belül is főleg Budapesten kezdenek lazábban viselkedni az emberek, és hagyják el akár hosszabb időre az otthonukat a kijárási korlátozások ellenére, érdemes rámutatni, hogy a rendőrség statisztikái alapján van egy réteg, ami fegyelmezetten követi a kéréseket:

 

ők az illegális migránsok.

 

FORRÁS: POLICE.HU

 

A rendőrség honlapjának statisztikái szerint a magyar korlátozások életbe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az addig létező migráció Magyarország felé: míg a kilencedik héten, március elején még valamivel több, mint ezer ember kísérelt meg belépni az országba illegálisan, ráadásul 91 embert elő is állítottak, addig a bejelentésre gyakorlatilag megszűnt létezni a probléma:

 

+ Az év tizenkettedik hetében tehát március 16. és 22. között összesen tizenegy tiltott határátlépést akadályoztak meg, 164 embert tartóztattak fel, majd kísértek át IBH-kapun (Ideiglenes Biztonsági Határzár, ezeken vissza kísérik a feltartóztatottakat a másik országba), illetve összesen 28 embert állítottak elő.

 

+ Az azt követő héten húsz ember akart csak bejönni, 73-at tartóztattak fel ideiglenesen, és ötöt állítottak elő.

 

+ Március utolsó hetében pedig senkit nem vettek őrizetbe, összesen 12 tiltott határátlépést akadályoztak meg, és 21 embert tartóztattak fel.

 

Az okok persze sok részből állhatnak össze: a koronavírus miatt jelenleg a szokásosnál is kevésbé működik a szabad mozgás országok között, mint normális helyzetben, illetve a déli szomszédainknál is alkalmazott kijárási tilalmak és korlátozások is csökkenthetik ezt a számot, de a lényeg, hogy a világjárvány óta tulajdonképpen nem is létezik migráció Magyarországon.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás