A koronavírus megszüntette a migrációt Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.08. 14:04

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők nagyon fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A koronavírus megszüntette a migrációt Magyarországon

Most, hogy a hivatalos álláspont szerint az egész országban, ezen belül is főleg Budapesten kezdenek lazábban viselkedni az emberek, és hagyják el akár hosszabb időre az otthonukat a kijárási korlátozások ellenére, érdemes rámutatni, hogy a rendőrség statisztikái alapján van egy réteg, ami fegyelmezetten követi a kéréseket:

ők az illegális migránsok.

FORRÁS: POLICE.HU

A rendőrség honlapjának statisztikái szerint a magyar korlátozások életbe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az addig létező migráció Magyarország felé: míg a kilencedik héten, március elején még valamivel több, mint ezer ember kísérelt meg belépni az országba illegálisan, ráadásul 91 embert elő is állítottak, addig a bejelentésre gyakorlatilag megszűnt létezni a probléma:

+ Az év tizenkettedik hetében tehát március 16. és 22. között összesen tizenegy tiltott határátlépést akadályoztak meg, 164 embert tartóztattak fel, majd kísértek át IBH-kapun (Ideiglenes Biztonsági Határzár, ezeken vissza kísérik a feltartóztatottakat a másik országba), illetve összesen 28 embert állítottak elő.

+ Az azt követő héten húsz ember akart csak bejönni, 73-at tartóztattak fel ideiglenesen, és ötöt állítottak elő.

+ Március utolsó hetében pedig senkit nem vettek őrizetbe, összesen 12 tiltott határátlépést akadályoztak meg, és 21 embert tartóztattak fel.

Az okok persze sok részből állhatnak össze: a koronavírus miatt jelenleg a szokásosnál is kevésbé működik a szabad mozgás országok között, mint normális helyzetben, illetve a déli szomszédainknál is alkalmazott kijárási tilalmak és korlátozások is csökkenthetik ezt a számot, de a lényeg, hogy a világjárvány óta tulajdonképpen nem is létezik migráció Magyarországon.

FOTÓ: Wikimedia

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek