+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 8. szerda, 14:04
A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők nagyon fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

Most, hogy a hivatalos álláspont szerint az egész országban, ezen belül is főleg Budapesten kezdenek lazábban viselkedni az emberek, és hagyják el akár hosszabb időre az otthonukat a kijárási korlátozások ellenére, érdemes rámutatni, hogy a rendőrség statisztikái alapján van egy réteg, ami fegyelmezetten követi a kéréseket:

 

ők az illegális migránsok.

 

FORRÁS: POLICE.HU

 

A rendőrség honlapjának statisztikái szerint a magyar korlátozások életbe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az addig létező migráció Magyarország felé: míg a kilencedik héten, március elején még valamivel több, mint ezer ember kísérelt meg belépni az országba illegálisan, ráadásul 91 embert elő is állítottak, addig a bejelentésre gyakorlatilag megszűnt létezni a probléma:

 

+ Az év tizenkettedik hetében tehát március 16. és 22. között összesen tizenegy tiltott határátlépést akadályoztak meg, 164 embert tartóztattak fel, majd kísértek át IBH-kapun (Ideiglenes Biztonsági Határzár, ezeken vissza kísérik a feltartóztatottakat a másik országba), illetve összesen 28 embert állítottak elő.

 

+ Az azt követő héten húsz ember akart csak bejönni, 73-at tartóztattak fel ideiglenesen, és ötöt állítottak elő.

 

+ Március utolsó hetében pedig senkit nem vettek őrizetbe, összesen 12 tiltott határátlépést akadályoztak meg, és 21 embert tartóztattak fel.

 

Az okok persze sok részből állhatnak össze: a koronavírus miatt jelenleg a szokásosnál is kevésbé működik a szabad mozgás országok között, mint normális helyzetben, illetve a déli szomszédainknál is alkalmazott kijárási tilalmak és korlátozások is csökkenthetik ezt a számot, de a lényeg, hogy a világjárvány óta tulajdonképpen nem is létezik migráció Magyarországon.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás