11 halottja és 78 új megbetegedése lett a koronavírusnak szerdára

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.08. 07:43

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról is.

11 halottja és 78 új megbetegedése lett a koronavírusnak szerdára

817-ről 895-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzéses megbetegedések száma Magyarországon, további 11 fő pedig elhunyt a megbetegedésben, közölte a hivatalos kormányzati tájékoztató honlap szerdán. A 78 új megbetegedés mellett a gyógyultak száma 94-re, az elhunytak száma pedig 58-ra nőtt.

A halottak között van egy 49 éves férfi is, az elérhető adatok alapján neki magas vérnyomása és anyagcsere-problémái voltak,

rajta kívül két hetven év alatti áldozata volt a vírusnak, egy 67 éves férfi és egy 67 éves nő.

Továbbra is Budapesten van a legtöbb regisztrált fertőzött, a térkép 387-et tart számon, Pest megyében 165 van. Bár minden megyében megjelent már a betegség, egyelőre a többiben száz alatt van ez a szám.

Müller Cecília tisztifőorvos már kedden is arról beszélt, hogy Budapestet jobban fenyegeti a betegszám robbanása, és arra kért mindenkit, a hétvégén látottaknál fegyelmezettebben tartsa be az otthonmaradást.

A kijárási korlátozásokról szerdán tartanak kormányülést, amire váratlanul meghívták Budapest ellenzéki főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt, illetve Szita Károly fideszes kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét is.

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek