Még sosem ugrott ekkorát a koronavírusosak száma itthon, már 817 beteg van

Szerző: Hutter Marianna
2020.04.07. 07:43

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

Még sosem ugrott ekkorát a koronavírusosak száma itthon, már 817 beteg van

Míg vasárnapről hétfőre csak 11-gyel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, addig hétfőről keddre már 73-mal, így már 817 fertőzött van az országban – derül ki a koronavirus.gov.hu-ról.

Ennyi új megbetegedést a vírus magyarországi terjedése során még soha nem regisztráltak, az eddigi rekord egy nap alatt március 29-én 65 fő volt.

Sajnos nagyot ugrott az elhunytak száma is: miután újabb 9 ember vesztette életét, már összesen 47 hazai áldozata van a koronavírusnak.

Ami a gyógyultakat illeti, az ő számuk az elmúlt 24 órában csak néggyel emelkedett, így összesen 71 ember jutott túl a betegségen.

Egyébként még mindig Budapesten van a legtöbb fertőzött, 345, illetve Pest megyében a második legtöbb, 153. Ezeket a helyeket követően a legtöbb megbetegedett ember Fejér megyében, Győr-Moson-Sopronban, Szabolcs-Szatmár-Beregben, illetve Csongrádban van.

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali / koronavirus.gov.hu

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek