+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 1. szerda, 21:39
A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Dézsi Csaba András szerda este közleményben tudatta a magyarországi szerkesztőségekkel, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a 444.hu. Időközben Randóti Ákos, a város egyik, szintén fideszes alpolgármestere pedig Facebookon jelentette be, hogy az ő tesztje is pozitív lett.

 

A Fidesz támogatásával induló győri polgármestert még január végén választották meg egy időközi választáson, miután elődje, az exolimpikon Borkai Zsolt bár megnyerte a tavaly októberi győri voksolást, mégis belebukott szexbotrányába.

 

Az egyébként kardiológusként dolgozó – és ezen szakmáját a polgármesterség mellett is folytató – Dézsin már két napja is elvégeztek egy koronavírus-tesztet,

 

miután a múlt héten kiderült: a megyeszékhely jegyzője is koronavírusos lett.

 

Dézsi természetesen érintkezett a jegyzővel, így fennállt a veszélye, hogy ő is elkaphatta a vírust, de első tesztje még negatív lett, így úgy nézett ki, a polgármestert elkerüli a betegség. Végül a keddi nap folyamán Dézsin újabb kontrollvizsgálatot végeztek,

 

a polgármester április 1-jén este közölte, hogy második tesztje már pozitív lett.

 

„Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok” – jelentette be. Hozzátette, polgármesteri teendőit továbbra is ellátja, ahogy fogalmazott, „a győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább.” „Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk!” – zárta levelét.

 

Apró érdekesség, hogy a győri polgármesternek továbbra is él az orvosi tanácsadói rovata a Győr-Moson-Sopron megyei napilapban, a Kisalföldben, ahol kedden pont a koronavírus volt írásának témája:

 

 

Dézsi Csaba Andrással készült interjúnkat a választási győzelme után itt olvashatjátok el.

 

BORÍTÓKÉP: Dézsi Csaba András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás