+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. április 1. szerda, 21:39
A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Dézsi Csaba András szerda este közleményben tudatta a magyarországi szerkesztőségekkel, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a 444.hu. Időközben Randóti Ákos, a város egyik, szintén fideszes alpolgármestere pedig Facebookon jelentette be, hogy az ő tesztje is pozitív lett.

 

A Fidesz támogatásával induló győri polgármestert még január végén választották meg egy időközi választáson, miután elődje, az exolimpikon Borkai Zsolt bár megnyerte a tavaly októberi győri voksolást, mégis belebukott szexbotrányába.

 

Az egyébként kardiológusként dolgozó – és ezen szakmáját a polgármesterség mellett is folytató – Dézsin már két napja is elvégeztek egy koronavírus-tesztet,

 

miután a múlt héten kiderült: a megyeszékhely jegyzője is koronavírusos lett.

 

Dézsi természetesen érintkezett a jegyzővel, így fennállt a veszélye, hogy ő is elkaphatta a vírust, de első tesztje még negatív lett, így úgy nézett ki, a polgármestert elkerüli a betegség. Végül a keddi nap folyamán Dézsin újabb kontrollvizsgálatot végeztek,

 

a polgármester április 1-jén este közölte, hogy második tesztje már pozitív lett.

 

„Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok” – jelentette be. Hozzátette, polgármesteri teendőit továbbra is ellátja, ahogy fogalmazott, „a győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább.” „Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk!” – zárta levelét.

 

Apró érdekesség, hogy a győri polgármesternek továbbra is él az orvosi tanácsadói rovata a Győr-Moson-Sopron megyei napilapban, a Kisalföldben, ahol kedden pont a koronavírus volt írásának témája:

 

 

Dézsi Csaba Andrással készült interjúnkat a választási győzelme után itt olvashatjátok el.

 

BORÍTÓKÉP: Dézsi Csaba András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Miért fontos, hogy kié ez a pozíció? Elmondjuk ezt is.

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás