Győr polgármestere is elkapta a koronavírust

Szerző: Illés Gergő
2020.04.01. 21:39

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Győr polgármestere is elkapta a koronavírust

Dézsi Csaba András szerda este közleményben tudatta a magyarországi szerkesztőségekkel, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja a 444.hu. Időközben Randóti Ákos, a város egyik, szintén fideszes alpolgármestere pedig Facebookon jelentette be, hogy az ő tesztje is pozitív lett.

A Fidesz támogatásával induló győri polgármestert még január végén választották meg egy időközi választáson, miután elődje, az exolimpikon Borkai Zsolt bár megnyerte a tavaly októberi győri voksolást, mégis belebukott szexbotrányába.

Az egyébként kardiológusként dolgozó – és ezen szakmáját a polgármesterség mellett is folytató – Dézsin már két napja is elvégeztek egy koronavírus-tesztet,

miután a múlt héten kiderült: a megyeszékhely jegyzője is koronavírusos lett.

Dézsi természetesen érintkezett a jegyzővel, így fennállt a veszélye, hogy ő is elkaphatta a vírust, de első tesztje még negatív lett, így úgy nézett ki, a polgármestert elkerüli a betegség. Végül a keddi nap folyamán Dézsin újabb kontrollvizsgálatot végeztek,

a polgármester április 1-jén este közölte, hogy második tesztje már pozitív lett.

„Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok” – jelentette be. Hozzátette, polgármesteri teendőit továbbra is ellátja, ahogy fogalmazott, „a győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább.” „Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk!” – zárta levelét.

Apró érdekesség, hogy a győri polgármesternek továbbra is él az orvosi tanácsadói rovata a Győr-Moson-Sopron megyei napilapban, a Kisalföldben, ahol kedden pont a koronavírus volt írásának témája:

Dézsi Csaba Andrással készült interjúnkat a választási győzelme után itt olvashatjátok el.

BORÍTÓKÉP: Dézsi Csaba András / Facebook

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek