Karanténná alakítják India egyik legnagyobb stadionját

Szerző: Galavits Patrik
2020.03.31. 08:42

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Karanténná alakítják India egyik legnagyobb stadionját

Indiában is megjelent a koronavírus, és a fertőzés ott is egyre nagyobb méreteket ölt. A kedd reggeli hivatalos adatok szerint a hatóságok 1251 fertőzöttről tudnak, hivatalosan pedig a 102 felgyógyult páciens mellett 32 életet követelt a járvány.

A világ legnagyobb kijárási tilalma

A regisztrált esetek számára minden országban igaz, hogy legfeljebb megközelítőleg tükrözik a valós fertőzéseket,

Indiában pedig ez a magas lakosságszám, a népsűrűség és a fejletlenebb régiók miatt hatványozottan igaz lehet.

Narendra Modi miniszterelnök egy héttel ezelőtt rendelt el 21 napra szóló kijárási tilalmat az országban, ami 1,3 milliárd ember mozgását korlátozza. A rendőrség a tilalmat megszegők ellen akár erőszakkal is fellép.

Egészégügyi szakértők arra figyelmeztetnek: az indiai fertőzöttek száma májusban akár a milliós határt is átlépheti.

A stadion az új karantén

A hatóságok tehát igyekeznek minden lehetséges eszközzel védekezni a vírus terjedése ellen. Hétfőn Delhi vezetése jelentette be, hogy a főváros legnagyobb stadionját, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Jawaharlal Nehru-stadiont azonnali hatállyal karanténná alakítják át.

A JAWAHARLAL NEHRU-STADION / FOTÓ: WIKIMEDIA

A gyors intézkedésről azt követően döntöttek, hogy vasárnap egyetlen nap alatt 23 új koronavírusos esetet regisztráltak Delhiben, amivel a hivatalos adatok szerint már 53 fertőzött van a városban.

A stadionban a helyi média szerint elsősorban a városon kívülről érkező vendégmunkásokat karanténoznák el,

akik közül ezekben a napokban sokan próbáltak hazajutni – a kemény rendőri fellépést is legtöbbször ellenük alkalmazták. Ha valóban ezreket akarnak majd itt elszállásolni, ahhoz még pár ágy beszerzésére szükség lesz. A stadionhoz tartozó hostelben egyelőre 150 ágy van, ami csak nagyon kevés másikkal egészül ki a használaton kívüli atlétikai akadémián.

Stadionban mi különösen jól állunk, sporteseményeket pedig egy darabig úgysem lehet rendezni. Szerinted a kormánynak melyik itthoni létesítményt kellene egészségügyi célokra használnia?

CÍMLAPKÉP: Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek