+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. március 31. kedd, 08:42
Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Indiában is megjelent a koronavírus, és a fertőzés ott is egyre nagyobb méreteket ölt. A kedd reggeli hivatalos adatok szerint a hatóságok 1251 fertőzöttről tudnak, hivatalosan pedig a 102 felgyógyult páciens mellett 32 életet követelt a járvány.

 

A világ legnagyobb kijárási tilalma

 

A regisztrált esetek számára minden országban igaz, hogy legfeljebb megközelítőleg tükrözik a valós fertőzéseket,

 

Indiában pedig ez a magas lakosságszám, a népsűrűség és a fejletlenebb régiók miatt hatványozottan igaz lehet.

 

Narendra Modi miniszterelnök egy héttel ezelőtt rendelt el 21 napra szóló kijárási tilalmat az országban, ami 1,3 milliárd ember mozgását korlátozza. A rendőrség a tilalmat megszegők ellen akár erőszakkal is fellép.

 

Egészégügyi szakértők arra figyelmeztetnek: az indiai fertőzöttek száma májusban akár a milliós határt is átlépheti.

 

A stadion az új karantén

 

A hatóságok tehát igyekeznek minden lehetséges eszközzel védekezni a vírus terjedése ellen. Hétfőn Delhi vezetése jelentette be, hogy a főváros legnagyobb stadionját, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Jawaharlal Nehru-stadiont azonnali hatállyal karanténná alakítják át.

 

A JAWAHARLAL NEHRU-STADION / FOTÓ: WIKIMEDIA

 

A gyors intézkedésről azt követően döntöttek, hogy vasárnap egyetlen nap alatt 23 új koronavírusos esetet regisztráltak Delhiben, amivel a hivatalos adatok szerint már 53 fertőzött van a városban.

 

A stadionban a helyi média szerint elsősorban a városon kívülről érkező vendégmunkásokat karanténoznák el,

 

akik közül ezekben a napokban sokan próbáltak hazajutni – a kemény rendőri fellépést is legtöbbször ellenük alkalmazták. Ha valóban ezreket akarnak majd itt elszállásolni, ahhoz még pár ágy beszerzésére szükség lesz. A stadionhoz tartozó hostelben egyelőre 150 ágy van, ami csak nagyon kevés másikkal egészül ki a használaton kívüli atlétikai akadémián.

 

Stadionban mi különösen jól állunk, sporteseményeket pedig egy darabig úgysem lehet rendezni. Szerinted a kormánynak melyik itthoni létesítményt kellene egészségügyi célokra használnia?

 

CÍMLAPKÉP: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc tagállam nem engedné a német elnökséget tárgyalni az EU-s pénzekről és a jogállamiságról, a Néppárt pedig nagyobb szigort szeretne: kemény tárgyalások lesznek.

Strache egy Bécs melletti jósnőhöz és egy dél-burgenlandi sámánhoz járt rontást levetetni és tanácsot kérni. Nem vicc.

Miért ilyen fontos ez a két találkozó? Milyen hatása lesz a tárgyalásoknak a belarusz helyzetre? És miért pont most találkozott Macron a belarusz ellenzék vezetőjével?

Szerintük a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, ezért.

A Fidesz-közeli elemzőcég közvélemény-kutatással támasztja alá, hogy mára annyi a balliberális médiatúlsúlynak.

Szerdán 717 embert nyilvánítottak gyógyultnak a hatóságok, a járvány azonban még mindig elég gyorsan terjed.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, még az MSZP-s képviselő is kiakadt emiatt. Megkérdeztük, hogy mi történt!

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás