Mexikói politikus: Csak a gazdagokra veszélyes a koronavírus

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.29. 08:58

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt a héten adott online beszédében.

Mexikói politikus: Csak a gazdagokra veszélyes a koronavírus

A Mexikóban található Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg a legmegdöbbentőbb állítást tette szavazóinak megnyugtatására az egész világon: a szerdán Youtube-on és Facebookon élő videóban mondta el gondolatait a Közép-Amerika országát is sújtó koronavírusról, itt sikerült gyorsan világhírűvé válnia.

„A koronavírussal fertőzött emberek többsége tehetős. Ha gazdag vagy, van kockázat, de ha szegény vagy, mint mi, akkor immunis vagy a betegségre”

– mondta Barbosa.

A kormányzó ezt a következtetést abból vonta le, hogy bár csütörtökre már 44 ember tesztje lett pozitív Pueblában, egész Mexikóban pedig nyolcszáznál  is többen vannak, közülük sokan a külföldi utazásuk során kapták el, például az USA-ban vagy olaszországi síutakon. Jelenleg tizenhat halottnál jár a járvány, de az ő anyagi helyzetükre nem tért ki külön.

Barbosa ezek mellett még felelevenítette azt a régi hiedelmet, hogy a rossz higiéniai körülmények között növekszik az immunitás, mert több baktériumnak van kitéve az ember. Az ezzel foglalozó orvosok szerint ebből semmi nem igaz, a koronavírus esetében pedig pláne nem.

Mexikóban anyagi háttértől függetlenül április 20-ig bezárták az iskolákat, lezárták a határokat és leállítottak minden nem lényeges tevékenységet, de Andrés Manuel López Obrador elnök egyelőre nem akar kijárási tilalmat, és szerinte az ország egy hónap múlva már túl lesz a járvány legrosszabb részén.

A politikus azt javasolta az embereknek, próbálják élni a mindennapi életüket, és majd szól, ha már nem mehet így tovább.

Bár nem Mexikó, hanem Kolumbia, de érdemes elolvasni az ott ragadt Kömlődi Ferenc naplóját róla, mi történik Latin-Amerikában a járvány miatt.

FOTÓ: Canal Once / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek