+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 29. vasárnap, 08:58
Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt a héten adott online beszédében.

A Mexikóban található Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg a legmegdöbbentőbb állítást tette szavazóinak megnyugtatására az egész világon: a szerdán Youtube-on és Facebookon élő videóban mondta el gondolatait a Közép-Amerika országát is sújtó koronavírusról, itt sikerült gyorsan világhírűvé válnia.

 

„A koronavírussal fertőzött emberek többsége tehetős. Ha gazdag vagy, van kockázat, de ha szegény vagy, mint mi, akkor immunis vagy a betegségre”

 

– mondta Barbosa.

 

A kormányzó ezt a következtetést abból vonta le, hogy bár csütörtökre már 44 ember tesztje lett pozitív Pueblában, egész Mexikóban pedig nyolcszáznál  is többen vannak, közülük sokan a külföldi utazásuk során kapták el, például az USA-ban vagy olaszországi síutakon. Jelenleg tizenhat halottnál jár a járvány, de az ő anyagi helyzetükre nem tért ki külön.

 

Barbosa ezek mellett még felelevenítette azt a régi hiedelmet, hogy a rossz higiéniai körülmények között növekszik az immunitás, mert több baktériumnak van kitéve az ember. Az ezzel foglalozó orvosok szerint ebből semmi nem igaz, a koronavírus esetében pedig pláne nem.

 

Mexikóban anyagi háttértől függetlenül április 20-ig bezárták az iskolákat, lezárták a határokat és leállítottak minden nem lényeges tevékenységet, de Andrés Manuel López Obrador elnök egyelőre nem akar kijárási tilalmat, és szerinte az ország egy hónap múlva már túl lesz a járvány legrosszabb részén.

 

A politikus azt javasolta az embereknek, próbálják élni a mindennapi életüket, és majd szól, ha már nem mehet így tovább.

 

Bár nem Mexikó, hanem Kolumbia, de érdemes elolvasni az ott ragadt Kömlődi Ferenc naplóját róla, mi történik Latin-Amerikában a járvány miatt.

 

FOTÓ: Canal Once / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás