+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 29. vasárnap, 08:58
Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt a héten adott online beszédében.

A Mexikóban található Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg a legmegdöbbentőbb állítást tette szavazóinak megnyugtatására az egész világon: a szerdán Youtube-on és Facebookon élő videóban mondta el gondolatait a Közép-Amerika országát is sújtó koronavírusról, itt sikerült gyorsan világhírűvé válnia.

 

„A koronavírussal fertőzött emberek többsége tehetős. Ha gazdag vagy, van kockázat, de ha szegény vagy, mint mi, akkor immunis vagy a betegségre”

 

– mondta Barbosa.

 

A kormányzó ezt a következtetést abból vonta le, hogy bár csütörtökre már 44 ember tesztje lett pozitív Pueblában, egész Mexikóban pedig nyolcszáznál  is többen vannak, közülük sokan a külföldi utazásuk során kapták el, például az USA-ban vagy olaszországi síutakon. Jelenleg tizenhat halottnál jár a járvány, de az ő anyagi helyzetükre nem tért ki külön.

 

Barbosa ezek mellett még felelevenítette azt a régi hiedelmet, hogy a rossz higiéniai körülmények között növekszik az immunitás, mert több baktériumnak van kitéve az ember. Az ezzel foglalozó orvosok szerint ebből semmi nem igaz, a koronavírus esetében pedig pláne nem.

 

Mexikóban anyagi háttértől függetlenül április 20-ig bezárták az iskolákat, lezárták a határokat és leállítottak minden nem lényeges tevékenységet, de Andrés Manuel López Obrador elnök egyelőre nem akar kijárási tilalmat, és szerinte az ország egy hónap múlva már túl lesz a járvány legrosszabb részén.

 

A politikus azt javasolta az embereknek, próbálják élni a mindennapi életüket, és majd szól, ha már nem mehet így tovább.

 

Bár nem Mexikó, hanem Kolumbia, de érdemes elolvasni az ott ragadt Kömlődi Ferenc naplóját róla, mi történik Latin-Amerikában a járvány miatt.

 

FOTÓ: Canal Once / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Igen? Nem? Vagy csak a második hullámtól? Esetleg soha nem is tartottál tőle? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Keresd fel a hozzád legközelebb esőt május 24-én: rengeteg program lesz.

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás