Te hogyan segíted a magyar kisvállalkozásokat?

2020.03.27. 13:18

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Te hogyan segíted a magyar kisvállalkozásokat?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Sokat beszélünk most arról, hogy arról, hogy aki teheti, maradjon otthon és amennyire csak lehet, kerülje el a másokkal való kontaktust: az operatív törzs sajtótájékoztatóin napról napra elmondják, hogy mindenki lehetőleg csak bevásárolni és csak a legszükségesebb esetekben mozduljon ki otthonról, ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel még április 11-ig tartó kijárási korlátozásokat is bejelentett, hogy tovább csökkenjen a fertőzésveszély. 

Kevesebb szó esik már viszont a járvány gazdasági hatásairól, pedig aggódni van miért: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint (több)százezres nagyságrendű munkanélküliségre lehet számítani, a koronavírus miatti gazdasági leállásban pedig egy sor szektorban megállt az élet. Persze a krízis nem a nagy hipermarketeknek, a nemzetközi gyorsétteremláncoknak, a fényűző luxushoteleknek és a nagy borkombinátoknak, 

hanem a sarki fűszeresnek, a kedvenc hentesednek, a városban két éve nyílt, de annál jobb bisztrónak vagy borászatnak és a balatoni vendégházaknak fog igazán fájni.

Sőt, mint arról az Azonnalin is beszámoltunk, a prostituáltak is a saját bőrükön érzik a krízist.

A legtöbb multi rendelkezik akkora beágyazottsággal és háttértőkével, hogy átvészeljenek egy pár hónapos leállást (kivéve, ha te vagy az Amazon, élén a világ leggazdagabb emberével, és ezért kuncsorgásba kezdesz), a kis- és középvállalkozásokat viszont egy pár hetes stop is a padlóhoz vághatja.

Épp ezért erről szól a hét kérdése is az Azonnalin: te mivel segíted a magyar kkv-ket, ha segíted egyáltalán? 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek