+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 27. péntek, 19:50
Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó kettőről is tud.

Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy Putyin elnöki hivatalában is pozitív lett egy ember koronavírus-tesztje. Peszkov azután mondta ezt el, miután több orosz sajtóorgánum is arról cikkezett, a Kreml két tisztviselője is elkapta a fertőzést – írja a Moscow Times.

 

„Egy esetet meg tudok erősíteni, másodikról nem tudok” – mondta Peszkov, aki kiemelte, a fertőzött tisztviselő semmilyen személyes kapcsolatban nem volt Putyinnal. 

 

A szóvivő nem mondott nevet, és azt sem árulta el, hol kaphatta el a koronavírust. Ez utóbbi azért fontos, mert a TASS hírügynökség szerint egy olyan emberről van szó, aki részt vett Putyin elnöki díjátadó ceremóniáján a Krímen Spanyolországból hazatérve.

 

Közben maga Peszkov is furcsa helyzetbe került, ugyanis azt elismerte, hogy ott volt egy születésnapi bulin két héttel ezelőtt, ahol fellépett Lev Lescsenko énekes, róla pedig idő közben szintén kiderült, hogy koronavírusos. Peszkov azt állítja, ő nem látta egyáltalán az énekest, a résztvevők pedig alig fogtak kezet egymással.

 

Oroszországban jelenleg 1036 regisztrált fertőzött van, nagyrészüknek Moszkva környékén lett pozitív a tesztje. Már százezernél is több ember van karanténban, de egészen szerdáig csak kevés fertőzést tartottak nyilván, azóta viszont ugrásszerűen emelkedik ez a szám, de Putyin reményei szerint két-három hónap alatt legyőzhetik.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás