Megvan a Kreml első koronavírus-fertőzöttje is

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.27. 19:50

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó kettőről is tud.

Megvan a Kreml első koronavírus-fertőzöttje is

Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy Putyin elnöki hivatalában is pozitív lett egy ember koronavírus-tesztje. Peszkov azután mondta ezt el, miután több orosz sajtóorgánum is arról cikkezett, a Kreml két tisztviselője is elkapta a fertőzést – írja a Moscow Times.

„Egy esetet meg tudok erősíteni, másodikról nem tudok” – mondta Peszkov, aki kiemelte, a fertőzött tisztviselő semmilyen személyes kapcsolatban nem volt Putyinnal. 

A szóvivő nem mondott nevet, és azt sem árulta el, hol kaphatta el a koronavírust. Ez utóbbi azért fontos, mert a TASS hírügynökség szerint egy olyan emberről van szó, aki részt vett Putyin elnöki díjátadó ceremóniáján a Krímen Spanyolországból hazatérve.

Közben maga Peszkov is furcsa helyzetbe került, ugyanis azt elismerte, hogy ott volt egy születésnapi bulin két héttel ezelőtt, ahol fellépett Lev Lescsenko énekes, róla pedig idő közben szintén kiderült, hogy koronavírusos. Peszkov azt állítja, ő nem látta egyáltalán az énekest, a résztvevők pedig alig fogtak kezet egymással.

Oroszországban jelenleg 1036 regisztrált fertőzött van, nagyrészüknek Moszkva környékén lett pozitív a tesztje. Már százezernél is több ember van karanténban, de egészen szerdáig csak kevés fertőzést tartottak nyilván, azóta viszont ugrásszerűen emelkedik ez a szám, de Putyin reményei szerint két-három hónap alatt legyőzhetik.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek