+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. március 27. péntek, 13:45
Till Lindemannt egy március 15-i koncert után szállították kórházba, már túl van az életveszélyen.

 FRISSÍTÉS [20:30] A német és a nemzetközi médián is végigsöprő hírt, miszerint Till Lindemann elkapta a koronavírust, a Rammstein hivatalos közleményben cáfolta. Mint péntek este írták: 

 

„Tegnap este Till Lindemannt a zenekar orvosának tanácsára kórházba szállították. Till az éjszakát az intenzív osztályon töltötte, de onnan elszállították, amint jobban érezte magát. Till koronavírus-tesztje negatív lett.”

 

 Ezúton is elnézést kérünk olvasóinktól a félretájékoztatásért!

 

+ + + 

 

Túl van az életveszélyen Till Lindemann, a Rammstein énekese, aki elkapta a koronavírust – tudósít a legnagyobb német bulvárlap, a Bild Zeitung.

 

A Bild értesülései szerint az 57 éves énekest azután diagnosztizálták koronavírussal, hogy a még megtartott március 15-i moszkvai koncertje után visszatért Berlinbe, és magas lázzal kórházba szállították, ahol intenzív osztályra is került. A koronavírus mellett kétoldali tüdőgyulladást is kimutattak Tillnél, sőt, egy ideig életveszélyes állapotba is került.

 

A Bild információi szerint az énekes azóta túl van az életveszélyen, de az intenzív osztályt még nem hagyhatta el: ott lábadozik kórházi karantéban. Aki esetleg a Rammstein többi tagjáért is aggódna, az megnyugodhat: Till nem a Rammsteinnal, hanem a saját maga után Lindemann néven futó mellékprojektjével lépett fel Moszkvában, amit a Hypocrisy nevű, svéd death metal együttesből ismert Peter Tägtgrennel közösen hozott létre. Arról nincs információ, hogy Peter Tägtgren elkapta volna a koronavírust.

 

Németországban egyébként jelenleg 47 278 igazoltan koronavírusos beteget regisztráltak, ebből eddig 5673-an gyógyultak fel, és mindössze 281-en vesztették életüket. Azaz a halálozási arány rendkívül alacsony, még a 0,6 százalékot sem éri el, főleg ha azt mondjuk az olaszországi 10,2 százalékos halálozási aránnyal vetjük össze. Ennek oka a LiveScience tudományos szakportál szerint abban keresendő, hogy Németországban nagyon hamar megkezdték a koronavírusteszteket, és nagy erőfeszítést tettek arra is, hogy a fertőzöttek mozgását lekövetve elkülönítsék a fertőzöttekkel kapcsolatba került kontaktszemélyeket.

 

Arról, hogy miért olyan jó a Rammstein, és mit veszítenénk, ha megszűnne, itt írtunk.

 

NYITÓKÉP: Rammstein / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás