Majdnem elvitte a koronavírus a Rammstein énekesét

Szerző: Petróczi Rafael
2020.03.27. 13:45

Till Lindemannt egy március 15-i koncert után szállították kórházba, már túl van az életveszélyen.

Majdnem elvitte a koronavírus a Rammstein énekesét

 FRISSÍTÉS [20:30] A német és a nemzetközi médián is végigsöprő hírt, miszerint Till Lindemann elkapta a koronavírust, a Rammstein hivatalos közleményben cáfolta. Mint péntek este írták: 

„Tegnap este Till Lindemannt a zenekar orvosának tanácsára kórházba szállították. Till az éjszakát az intenzív osztályon töltötte, de onnan elszállították, amint jobban érezte magát. Till koronavírus-tesztje negatív lett.”
 Ezúton is elnézést kérünk olvasóinktól a félretájékoztatásért!

+ + + 

 

Túl van az életveszélyen Till Lindemann, a Rammstein énekese, aki elkapta a koronavírust – tudósít a legnagyobb német bulvárlap, a Bild Zeitung.

A Bild értesülései szerint az 57 éves énekest azután diagnosztizálták koronavírussal, hogy a még megtartott március 15-i moszkvai koncertje után visszatért Berlinbe, és magas lázzal kórházba szállították, ahol intenzív osztályra is került. A koronavírus mellett kétoldali tüdőgyulladást is kimutattak Tillnél, sőt, egy ideig életveszélyes állapotba is került.

A Bild információi szerint az énekes azóta túl van az életveszélyen, de az intenzív osztályt még nem hagyhatta el: ott lábadozik kórházi karantéban. Aki esetleg a Rammstein többi tagjáért is aggódna, az megnyugodhat: Till nem a Rammsteinnal, hanem a saját maga után Lindemann néven futó mellékprojektjével lépett fel Moszkvában, amit a Hypocrisy nevű, svéd death metal együttesből ismert Peter Tägtgrennel közösen hozott létre. Arról nincs információ, hogy Peter Tägtgren elkapta volna a koronavírust.

Németországban egyébként jelenleg 47 278 igazoltan koronavírusos beteget regisztráltak, ebből eddig 5673-an gyógyultak fel, és mindössze 281-en vesztették életüket. Azaz a halálozási arány rendkívül alacsony, még a 0,6 százalékot sem éri el, főleg ha azt mondjuk az olaszországi 10,2 százalékos halálozási aránnyal vetjük össze. Ennek oka a LiveScience tudományos szakportál szerint abban keresendő, hogy Németországban nagyon hamar megkezdték a koronavírusteszteket, és nagy erőfeszítést tettek arra is, hogy a fertőzöttek mozgását lekövetve elkülönítsék a fertőzöttekkel kapcsolatba került kontaktszemélyeket.

Arról, hogy miért olyan jó a Rammstein, és mit veszítenénk, ha megszűnne, itt írtunk.

NYITÓKÉP: Rammstein / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek