Kína megtiltotta a külföldiek beutazását

Szerző: Galavits Patrik
2020.03.27. 09:32

A koronavírus terjedése miatt egy ideig még vízummal és érvényes tartózkodási engedéllyel sem lehet belépni az országba.

Kína megtiltotta a külföldiek beutazását

Ahogy arról csütörtökön olvashattatok, hiába tűnik úgy, hogy Kelet-Ázsiában már lecsengőben van a járvány, többen attól tartanak, hogy a világ más részein éppen felfutóban lévő fertőzések újra komoly problémákat okoznak Kínában és más országokban is.

Ezért kérte Tokió kormányzója a lakosokat, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, illetve Hong Kong-i szakértő is figyelmeztetett: szigorú korlátozások nélkül ott sem lesz tarthatóak az eddigi alacsony megbetegedési és halálozási számok.

Kína eközben már sikeresen fékezte meg a járványt. Pénteken három nap után először jött hír olyan fertőzöttről, aki az országban kapta el a vírust. Ugyanakkor 54 új eset külföldiekhez köthető.

Határidő nélkül

A kínai külügyminisztérium ezért úgy határozott, hogy „a koronavírus gyors terjedése miatt felfüggeszti külföldiek beutazását az országba”.

Ez vonatkozik azokra is, akik egyébként érvényes vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A korlátozás alól a diplomaták, légikísérők, illetve humanitárius segítségnyújtók vagy meghatározott területeken tevékenykedők számítanak kivételnek. Azt a külügyminisztérium nem árulta el, mikortól oldhatják fel a tiltást.

Ezzel együtt a légiközlekedést is korlátozzák a kínaiak: a társaságok egy héten csak egy járatot indíthatnak, de ezekre is csak az ülőhelyek legfeljebb 75 százalékát értékesíthetik. Igaz, mivel a legtöbb légitársaság eleve felfüggesztette a járatait, ez nem tűnik nagy érvágásnak.

NYITÓKÉP: Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek