Deutsch Tamás támogatná Gyurcsány Ferenc határidő nélküli felhatalmazását is

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.26. 18:08

A Fidesz EP-képviselője egy nagyon mini interjúban szállt be abba a gondolatkísérletbe, hogy ellenzékből vajon mit tenne most a Fidesz.

Deutsch Tamás támogatná Gyurcsány Ferenc határidő nélküli felhatalmazását is

Napok óta megy róla a vita, hogy tulajdonképpen mi is ez a felhatalmazási törvény, amiről a héten teátrálisan megtorpedózta a parlament az előrehozott döntést: végeredményben Orbán Viktor rendeleti kormányzását határidő nélkül tolnák ki, ez pedig értelemszerűen nem tetszik az ellenzéknek, ami szeretne mégis valami végső dátumot, amit később meg lehet újítani.

Felvetődött bennünk a kérdés, hogy vajon

ha korábban pusztít a koronavírus, mondjuk 2008-ban, és Gyurcsány Ferenc kért volna hasonló, időben korlátlan felhatalmazást, akkor mit lépett volna a Fidesz?

Csináltunk is egy különösen rövidre sikerült interjút Deutsch Tamással, a Fidesz EP-képviselőjével, aki csütörtökön épp azzal szállt be a vitába, hogy melegebb éghajlatra küldte a törvény miatt aggódó Európa Tanács emberi jogi biztosát.

A Deutsch-csal folytatott beszélgetést szóról szóra leírtuk!

Azonnali: Ha mondjuk 2008-at írnánk most, és a Fidesz-KDNP ellenzékben lenne, Gyurcsány Ferenc pedig olyan felhatalmazási törvényt kérne, mint most a kormány, amit nem kell megújítani, akkor megszavazná azt? Illetve meg kéne szavazni azt az ellenzéki pártoknak?

Deutsch Tamás: Igen.

Ha esetleg hosszabban akarsz olvasni a koronavírus-törvény körüli vitákról, akkor javasoljuk az Azonnalin megjelent többi anyagunkat:

+ Gulyás Gergely szerint olyan nincs is, hogy felhatalmazási törvény!

+ Ésik Sándor elmagyarázza, mi ez.

+ Illetve Lattmann Tamás is!

+ Bakó Bea meg elmondja, miért nem kéne túlpörögni a dolgot.

NYITÓKÉP: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek