+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 25. szerda, 11:42
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéri a magyar vállalkozásokat, hogy ha részt tudnak vállalni a vírus ellen szükséges dolgok gyártásában, jelentkezzenek. Ez volt a szerdai sajtótájékoztatón!

Rendhagyó módon Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kezdték, utána Ruszin Romulusz dandártábornok érkezett, és őt követte a szokásos Müller Cecília-Lakatos Tibor duó.

 

+ Ratatics Péter bejelentette, hogy az elmúlt időkben azon dolgoztak, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszereket tudjanak gyártani. Napi 50 ezer litert fognak előállítani.

 

+ Schanda: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kéri olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek tevékenységükből kifolyólag részt tudnak vállalni védőruha, szájmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítő spray gyártásában.

 

+ Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta,  már 84 nagyobb vállalathoz vezényelték ki a honvédelmet, illetve az északi határoknál is ott vannak.

 

+ Müller Cecília azt ajánlotta az idősek otthonában élőknek, foglalják el magukat például keresztrejtvényekkel és minták varrásával, de tartsák a kapcsolatot szerettteikkel telefonon vagy az interneten.

 

+ Jó ütemben zajlik a kiskunhalasi konténerkórház építése, és a Hungexpón kialakított 330 fős ideiglenes kórház is halad.

 

+ A kormány törvényességi észrevételt fog tenni a polgármesterek által kihirdetett kijárási tilalmakkal kapcsolatban.

 

+ A hatósági házikaranténok megszegők közül a rendőrség két főt figyelmeztetett, 26 fő esetében szabtak ki helyszíni bírságot eddig, átlagosan 36 ezer forintot.

 

+ Egy embert a protokoll szerint kétszer tesztelnek koronavírusra.

 

+ Jelenleg hat fertőzött van intenzív osztályon.

 

+ A 65 év feletti orvosok telefonon segítenek az ellátásban.

 

MONTÁZS: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás