+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 25. szerda, 11:42
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéri a magyar vállalkozásokat, hogy ha részt tudnak vállalni a vírus ellen szükséges dolgok gyártásában, jelentkezzenek. Ez volt a szerdai sajtótájékoztatón!

Rendhagyó módon Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója, és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kezdték, utána Ruszin Romulusz dandártábornok érkezett, és őt követte a szokásos Müller Cecília-Lakatos Tibor duó.

 

+ Ratatics Péter bejelentette, hogy az elmúlt időkben azon dolgoztak, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszereket tudjanak gyártani. Napi 50 ezer litert fognak előállítani.

 

+ Schanda: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kéri olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek tevékenységükből kifolyólag részt tudnak vállalni védőruha, szájmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítő spray gyártásában.

 

+ Ruszin Romulusz dandártábornok elmondta,  már 84 nagyobb vállalathoz vezényelték ki a honvédelmet, illetve az északi határoknál is ott vannak.

 

+ Müller Cecília azt ajánlotta az idősek otthonában élőknek, foglalják el magukat például keresztrejtvényekkel és minták varrásával, de tartsák a kapcsolatot szerettteikkel telefonon vagy az interneten.

 

+ Jó ütemben zajlik a kiskunhalasi konténerkórház építése, és a Hungexpón kialakított 330 fős ideiglenes kórház is halad.

 

+ A kormány törvényességi észrevételt fog tenni a polgármesterek által kihirdetett kijárási tilalmakkal kapcsolatban.

 

+ A hatósági házikaranténok megszegők közül a rendőrség két főt figyelmeztetett, 26 fő esetében szabtak ki helyszíni bírságot eddig, átlagosan 36 ezer forintot.

 

+ Egy embert a protokoll szerint kétszer tesztelnek koronavírusra.

 

+ Jelenleg hat fertőzött van intenzív osztályon.

 

+ A 65 év feletti orvosok telefonon segítenek az ellátásban.

 

MONTÁZS: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szállítmányért éjjel titokban ment a szlovák légierő gépe. Igor Matovič szlovák kormányfő egy hónapja még nagyobb EU-s tagállami fegyelmet sürgetett a keleti vakcinákkal szemben.

Ez egyelőre azt jelenti, pár régióban bezárnak az éttermek három hétre, miután megnőtt a fertőzések száma. A finneknél sokkal jobb az általános járványhelyzet, mint nálunk.

Március 1-jétől a hónap végéig kell hordani a márciuskát: a szokást Erdély egyes részein magyarok is átvették. Mi ez?

Az ellenzék az előválasztási bejelentésében csak a leendő parlamenti frakcióikba beülő civilekről beszél, más pártokról nem. Pálinkásnak van sejtése, hogy ez mennyire szándékos.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás