A Grace klinika orvosi eszközeit is megkapják az amerikai egészségügyi dolgozók

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.21. 19:55

A kórházas sorozatoknak ezúttal egészen kézzelfogható haszna van az ország bajban lévő egészségügyi rendszereinek.

A Grace klinika orvosi eszközeit is megkapják az amerikai egészségügyi dolgozók

Meglepő helyről kap segítséget a szintén koronavírussal küszködő amerikai egészségügy: az országban futó kórházas sorozatok kezdték felajánlani a forgatásokon használt orvosi eszközeiket: a 19-es körzet című tűzoltós, és az itthon is komoly kultusszal rendelkező Grace klinika producere, Krista Vernoff mondta el a Deadline-nak, hogy kész segíteni.

„A 19-es körzetnél  volt háromszáz maszkunk, amit a helyi tűzoltóságnak adtunk. Nagyon jól jött nekik.

A Grace klinikánál maradt még a készleten köpeny és kesztyű, ezeket is odaadtuk az orvosoknak.

Hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak, amiért ezekben a nehéz időkben ilyen keményen dolgoznak, emellett azzal is támogatjuk őket, hogy itthon maradunk” – mondta Vernoff, aki jelenleg amúgy is szünetelteti a már tizenhatodik évadánál járó Grace klinika forgatását.

Emellett a kanadai Good Doctor készítői is jelezték már, szívesen odaadnák a stábuk orvosi készletét a szakemberek számára.

Amerikában már most nagyon rossz számokat okozott a koronavírus, a legnagyobb pusztítást New York államban végezte: nagyjából 6000 fertőzöttről tudni, ami több, mint az összes többi államban együtt véve. Donald Trump szombaton katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az államot. A majdnem 20 milliós New Yorkban vasárnap estétől veszi kezdetét a kijárási tilalom, 90 napra pedig kilakoltatási moratóriumot rendeltek el.

Az USA-ban már több, mint 250 halottja van a koronavírus-járványnak.

FOTÓ: ABC

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek