Be kell-e vezetni a kijárási tilalmat? Szavazz!

2020.03.20. 13:20

Egy Facebook-csoportban ezt már több tízezren követelik, de szerinted szükség van-e rá? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Be kell-e vezetni a kijárási tilalmat? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

A kijárási tilalom vagy különböző lakhelyelhagyási korlátozások bevezetését sem tartotta kizártnak csütörtöki kormányinfóján Gulyás Gergely: a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, egyelőre a kormány ezt nem tartja indokoltnak, ennek bevezetését attól teszik függővé, hogy hogyan alakul a fertőzések száma és a terjedés gyorsasága. És bár a lakhelyelhagyási korlátozásokat jó lenne elkerülni, ki tudja, hogy egy-két-három hét múlva nem lesz-e erre szükség – nyilatkozott.

Persze nem akarunk rémhíreket kelteni, hiszen a korlátozások bevezetését egyelőre még az operatív törzs sem tartja indokoltnak. Pedig igény lenne rá: a közösségi médiában egyre több olyan hang jelenik meg, amely azonnali kijárási tilalmat követel, ezzel a névvel alakult meg például csütörtökön egy Facebook-csoport, melynek péntekre már ötvenezer tagja lett.

Vagyis

kevesebb, mint egy nap leforgása alatt magyarok tízezrei követelik a kormánytól, hogy csak a legsürgősebb esetekben mehessenek ki az utcára.

Persze ez önmagában nem valami reprezentatív, hiszen „Nem akarunk kijárási tilalmat!” névvel alakuló nagyobb Facebook-csoportról egyelőre nem tudok, hacsak Ésik Sándor meg nem alapítja azt, hiszen ő nemrég az Azonnalin is megjelent cikkében úgy vélte, kijárási tilalom helyett inkább a gazdasággal kéne most foglalkozni.

De mi az igazság? Mit akarnak a magyarok? Utcára menni vagy nem menni? Kutyát sétáltatni? Kanapén tévézni? Kinn futni a szabadban?

A törvény keretein belül mérsékelten otthon maradni? Avagy radikálisan otthon maradni?

Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek