+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. március 19. csütörtök, 17:25
Az idősek védelmére hegyezi ki tájékoztató kampányát a fővárosi önkormányzat.

A koronavírus-járvány lassítására és megfékezésére újabb telefonos, közterületi és közösségimédia-kampányt indít a főváros, tudatták az Azonnalival. Karácsony Gergely főpolgármester telefonon tájékoztatja a budapestieket, új plakátok kerülnek ki a korábbiak helyére és több művész, valamint a Facebookon és az Instagramon ismert ember videóban szólít fel arra, hogy vigyázzunk az idősekre.

 

A koronavírus terjedése és a járványhelyzet miatt megváltozik és megújul Budapest közterületi kampánya. A Budapesti Közlekedési Központ felületein új plakátok jelennek meg, amelyek a higiéniai javaslatok mellett felhívják a fővárosiak figyelmét a társadalmi érintkezések számának radikális csökkenésére és az idős emberek védelmére, otthontartására. „Maradj otthon!” – ez a kampány fő üzenete, mert a koronavírus terjedésében az egyik legfőbb szerepe a társadalmi érintkezések visszaszorításának van.

 

 

A megújuló kampány fokozott figyelmet fordít az idősekkel kapcsolatos segítségnyújtásra és érintkezésre, ebben színészek, énekesek, ismert emberek jelennek meg és arról beszélnek, hogyan tartják otthon idős szüleiket, nagyszüleiket. Hamarosan a gyereket is igyekszik megszólítani a főváros egy animációs film segítségével. Ezeken kívül infografikák és újabb videóüzenetek kerülnek majd ki a Városháza és a főpolgármester Facebook-oldalára.

 

 

Egy úgynevezett robocall-kampány keretében pedig a budapestiek a főpolgármester hangjával kapnak telefonhívást, amelyben szintén a vírus terjedésének lassításáért ad javaslatokat

 

a Fővárosi Önkormányzat, és az idős budapestiek védelmére szólít fel.

 

FOTÓ: Karácsony Gergely / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás