Karácsony robothangja végigtelefonálja Budapestet az idősek védelmében

Szerző: Bukovics Martin
2020.03.19. 17:25

Az idősek védelmére hegyezi ki tájékoztató kampányát a fővárosi önkormányzat.

Karácsony robothangja végigtelefonálja Budapestet az idősek védelmében

A koronavírus-járvány lassítására és megfékezésére újabb telefonos, közterületi és közösségimédia-kampányt indít a főváros, tudatták az Azonnalival. Karácsony Gergely főpolgármester telefonon tájékoztatja a budapestieket, új plakátok kerülnek ki a korábbiak helyére és több művész, valamint a Facebookon és az Instagramon ismert ember videóban szólít fel arra, hogy vigyázzunk az idősekre.

A koronavírus terjedése és a járványhelyzet miatt megváltozik és megújul Budapest közterületi kampánya. A Budapesti Közlekedési Központ felületein új plakátok jelennek meg, amelyek a higiéniai javaslatok mellett felhívják a fővárosiak figyelmét a társadalmi érintkezések számának radikális csökkenésére és az idős emberek védelmére, otthontartására. „Maradj otthon!” – ez a kampány fő üzenete, mert a koronavírus terjedésében az egyik legfőbb szerepe a társadalmi érintkezések visszaszorításának van.

A megújuló kampány fokozott figyelmet fordít az idősekkel kapcsolatos segítségnyújtásra és érintkezésre, ebben színészek, énekesek, ismert emberek jelennek meg és arról beszélnek, hogyan tartják otthon idős szüleiket, nagyszüleiket. Hamarosan a gyereket is igyekszik megszólítani a főváros egy animációs film segítségével. Ezeken kívül infografikák és újabb videóüzenetek kerülnek majd ki a Városháza és a főpolgármester Facebook-oldalára.

Egy úgynevezett robocall-kampány keretében pedig a budapestiek a főpolgármester hangjával kapnak telefonhívást, amelyben szintén a vírus terjedésének lassításáért ad javaslatokat

a Fővárosi Önkormányzat, és az idős budapestiek védelmére szólít fel.

FOTÓ: Karácsony Gergely / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek