+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 18. szerda, 13:12
Ürümcsiben akár ingyen is be lehetett menni filmezni, de még így sem mernek az emberek beülni egymáshoz közel egy zárt terembe.

Bár egyelőre úgy tűnik, Kína kilábalóban van a koronavírusból, azért az ottani emberek még kellőképpen félnek ahhoz, hogy ne merjenek rendesen élni: a Variety szerint hétfőn újranyitott egy mozi Ürümcsiben, amit az ország többi mozijával együtt január vége óta bezártak. 

 

A mozi még arra is figyelt, hogy ne adjon el egymás melletti székeket, de a műsorra tűzött huszonkét film,

 

a klubtagoknak számára ingyenes, a nem klubtagoknak pedig 440 forintnyi jüannak megfelelő jegy ellenére estig nulla nézőt sikerült bevonzani.

 

„Nem maradhatunk örökre zárva. Próbálkozni kell és megnézni, mik az emberek visszajelzései” – mondta a Golden Palm névre hallgató mozi dolgozója, Ding, aki szerint a többi mozi is kinyitna lassan, de egyelőre új filmek sincsenek, fizető nézők nélkül pedig jobban megéri zárva tartaniuk.

 

Mondjuk a filmválasztással sem biztos, hogy a nagyközönségnek kedveztek:

 

a felhozatalból két film például a Kínai Kommunista Párt nagyságáról szóló hazafias darab volt, emellett egy kínai bűnügyi film és összesen öt helyi animációs film szerepelt.

 

Azt, hogy mennyire félnek a kínaiak a vírustól, jól mutatja, hogy az egész koronavírus központja, Vuhan 35 órányi vezetésre van Ürümcsitől. Ürümcsi régiójában februárra 32 megbetegedést ismert el a kínai állam, de valószínűleg sokkal több volt, csak a The Diplomat cikke szerint nem különösebben foglalkoztak ezzel a környékkel, amely eddig is leginkább arról volt híres, hogy itt vannak a helyi ujgur kisebbség átnevelő táborai.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás