+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 18. szerda, 13:12
Ürümcsiben akár ingyen is be lehetett menni filmezni, de még így sem mernek az emberek beülni egymáshoz közel egy zárt terembe.

Bár egyelőre úgy tűnik, Kína kilábalóban van a koronavírusból, azért az ottani emberek még kellőképpen félnek ahhoz, hogy ne merjenek rendesen élni: a Variety szerint hétfőn újranyitott egy mozi Ürümcsiben, amit az ország többi mozijával együtt január vége óta bezártak. 

 

A mozi még arra is figyelt, hogy ne adjon el egymás melletti székeket, de a műsorra tűzött huszonkét film,

 

a klubtagoknak számára ingyenes, a nem klubtagoknak pedig 440 forintnyi jüannak megfelelő jegy ellenére estig nulla nézőt sikerült bevonzani.

 

„Nem maradhatunk örökre zárva. Próbálkozni kell és megnézni, mik az emberek visszajelzései” – mondta a Golden Palm névre hallgató mozi dolgozója, Ding, aki szerint a többi mozi is kinyitna lassan, de egyelőre új filmek sincsenek, fizető nézők nélkül pedig jobban megéri zárva tartaniuk.

 

Mondjuk a filmválasztással sem biztos, hogy a nagyközönségnek kedveztek:

 

a felhozatalból két film például a Kínai Kommunista Párt nagyságáról szóló hazafias darab volt, emellett egy kínai bűnügyi film és összesen öt helyi animációs film szerepelt.

 

Azt, hogy mennyire félnek a kínaiak a vírustól, jól mutatja, hogy az egész koronavírus központja, Vuhan 35 órányi vezetésre van Ürümcsitől. Ürümcsi régiójában februárra 32 megbetegedést ismert el a kínai állam, de valószínűleg sokkal több volt, csak a The Diplomat cikke szerint nem különösebben foglalkoztak ezzel a környékkel, amely eddig is leginkább arról volt híres, hogy itt vannak a helyi ujgur kisebbség átnevelő táborai.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás