+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 18. szerda, 14:04
Mi lesz a szállodai vendégekkel, ha kijárási tilalom bevezetésére lesz szükség? Erre is kíváncsi lett volna az Azonnali.
„Magyarország Kormánya az új koronavírus-járvány kapcsán hozott minden döntéséről ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindenről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”

 

– mindössze ezt a választ küldték Kovács Zoltán államtitkár, a koronavírussal kapcsolatos kommunikációs akciócsoport vezetőjének nevében az Azonnalinak arra a kérdésre hétfőn, hogy miért nem korlátozták eddig a szállodák nyitva tartását.

 

Az Azonnali – ahogyan a kormánynak küldött sajtóérdeklődésünkben is jeleztük – a szállodai dolgozók hozzánk eljutó félelmeit tolmácsolva tett volna fel kérdéseket, akik tartanak attól, hogy bár a szállodák forgalma visszaesett, de azért még továbbra is jöhetnek-mehetnek náluk vendégek. Így például arra voltunk kíváncsiak, hogy

 

miért nem kérték még a szállodáktól, hostelektől, hogy zárjanak be;

 

valamint, hogy tervezik-e a jövőben, hogy legalább azt megtiltsák, hogy új foglalásoknak tegyenek eleget. Azt is szerettük volna megtudni, hogy amennyiben kijárási tilalmat vezetnének be a jövőben, akkor mi lesz azokkal a szállodavendégekkel, akik a hotelekben vannak, de lejár a foglalásuk, és el kéne azt hagyniuk. 

 

Kovácsék ezekre a felvetésekre küldték a fent írt egyetlen, tájékoztatást ígérő mondatot, vagyis a kérdéseinkre nem kaptunk érdemi választ.

 

Kovács Zoltán államtitkár egyébként legutóbb vasárnap vett részt a koronavírus kezelésére felállított operatív törzs napi sajtótájákoztatóján, ám ezt követően érték őt   bírálatok amiatt, hogy érdemi választ nem adott újságíróknak, ráadásul kritikusai szerint mindezt agresszív, kioktató stílusban tette.

 

FOTÓ: Kovács Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás