Miért nem zárják be a szállodákat a járvány miatt? Így válaszolt Kovács Zoltán!

Szerző: Hutter Marianna
2020.03.18. 14:04

Mi lesz a szállodai vendégekkel, ha kijárási tilalom bevezetésére lesz szükség? Erre is kíváncsi lett volna az Azonnali.

Miért nem zárják be a szállodákat a járvány miatt? Így válaszolt Kovács Zoltán!
„Magyarország Kormánya az új koronavírus-járvány kapcsán hozott minden döntéséről ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindenről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”

– mindössze ezt a választ küldték Kovács Zoltán államtitkár, a koronavírussal kapcsolatos kommunikációs akciócsoport vezetőjének nevében az Azonnalinak arra a kérdésre hétfőn, hogy miért nem korlátozták eddig a szállodák nyitva tartását.

Az Azonnali – ahogyan a kormánynak küldött sajtóérdeklődésünkben is jeleztük – a szállodai dolgozók hozzánk eljutó félelmeit tolmácsolva tett volna fel kérdéseket, akik tartanak attól, hogy bár a szállodák forgalma visszaesett, de azért még továbbra is jöhetnek-mehetnek náluk vendégek. Így például arra voltunk kíváncsiak, hogy

miért nem kérték még a szállodáktól, hostelektől, hogy zárjanak be;

valamint, hogy tervezik-e a jövőben, hogy legalább azt megtiltsák, hogy új foglalásoknak tegyenek eleget. Azt is szerettük volna megtudni, hogy amennyiben kijárási tilalmat vezetnének be a jövőben, akkor mi lesz azokkal a szállodavendégekkel, akik a hotelekben vannak, de lejár a foglalásuk, és el kéne azt hagyniuk. 

Kovácsék ezekre a felvetésekre küldték a fent írt egyetlen, tájékoztatást ígérő mondatot, vagyis a kérdéseinkre nem kaptunk érdemi választ.

Kovács Zoltán államtitkár egyébként legutóbb vasárnap vett részt a koronavírus kezelésére felállított operatív törzs napi sajtótájákoztatóján, ám ezt követően érték őt   bírálatok amiatt, hogy érdemi választ nem adott újságíróknak, ráadásul kritikusai szerint mindezt agresszív, kioktató stílusban tette.

FOTÓ: Kovács Zoltán / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek