Magyar karanténslágerben magyarázzák el, miért is kell most otthon maradni

Szerző: Hutter Marianna
2020.03.17. 09:13

„A kérdés az, hogy milyen gyorsan lesznek tele az intenzív osztályok azokkal, akik nem csak egy kicsit taknyosodnak meg. És én mindent el fogok követni, hogy ez minél lassabban következzen be. Ez a minden pedig most éppen az, hogy nem csinálok semmit. Fura, nem?”

Magyar karanténslágerben magyarázzák el, miért is kell most otthon maradni

„Egy sör a kisboltnál? Ööö....nem megyek, nem megyek, nem megyek!” – talán ez a sor foglalja össze legjobban Kovács András Péter stand up comedy-s dalának mondanivalóját, vagyis azt, hogy

a koronavírus idején otthon kell maradni, akárki akármilyen csábító programmal is invitál.

„Nem az a kérdés, hogy én kicsit megtaknyosodom-e, azt ki nem szarja le. A kérdés az, hogy milyen gyorsan lesznek tele az intenzív osztályok azokkal, akik nem csak egy kicsit taknyosodnak meg. És én mindent el fogok követni, hogy ez minél lassabban következzen be. Ez a minden pedig most éppen az, hogy nem csinálok semmit. Fura, nem?” – hangzik el a dalban.

A humorista egyébként hétfőn este töltötte fel „Maradok. Itthon.” címmel a zenés karanténslágerként definiált számot, ami úgy tűnik, igencsak gyorsan terjed, mert

kedden reggel 9 óráig  – vagyis mindössze tizenöt óra alatt – már több mint 245 ezren látták.

Kovács András Péter arra is kitért, ugyan a dal előtt ugyan láthatóak hirdetések, de célja az, hogy ezek bevételéből kibérelhessen később egy párezer fős helyet, ahova elhívja majd azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a következő hónapokat a frontvonalban harcolják végig.

„És akkor majd nevetünk nagyokat. Egészen más dolgokon, mint ez a vírus. Szokásos, hétköznapi baromságokon.”

NYITÓKÉP: Kovács András Péter / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek