+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 17. kedd, 14:58
Továbbra is több az olyan Budapestet érintő járat, amit nem töröltek még, pedig kedd reggeltől külföldiek be sem jöhetnek az országba.

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést – áll a Budapest Airport Azonnalinak küldött sajtóközleményében. Ez azt jelenti, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mostantól minden érkező utas okmányait ellenőrzik (eddig csak a schengeni zónán kívüli utasokéval történt ez meg).

 

Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok és az EGT-országok (tehát EU, Svájc, Norvégia) azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak hazánkban. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzitrészen várakozhatnak.

 

Tehát a budapesti reptér nem zár be, magyarok és külföldiek is elutazhatnak innen.

 

Családok közös beutazása esetén ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra. A Dél-Koreából, Kínából, Iránból, Izraelből és Olaszországból hazaérkezett magyarok továbbra is kötelező egészségügyi szűrésen esnek át, azokat a külföldieket pedig, akik nem léphetnek be Magyarország területére, egy erre a célra kijelölt tranzitzónában helyezik el. A beérkező járatok mindegyike a 2B Terminálra érkezik.

 

Utazhatnak-e még a magyarok valahova?

 

Magyarország légiforgalma tehát nem áll le, de jelentősen csökken:

 

csak ma délután 13:00-ig 49 induló járatot töröltek, és ugyanennyi érkezőt is.

 

Ha holnap valamiért nagyon fontos elrepülnünk, akkor elvileg Londonba, Barcelonába, Dortmundba, Hannoverbe, Brüsszelbe és Edinburgh-be is mehetünk többek közt. 

 

A Budapest Airport honlapja alapján az is változó, melyik légitársaságok hogy dolgoznak: a Wizz például törölte a moszkvai járatát, az Aeroflot nem, a Ryanair pedig még repülni fog elvileg Tel-Avivba. A kedd délutáni helyzet alapján a repülők többsége így is felszáll még szerdán: 

 

52 törölt járat mellett 88 van, ami elvileg elrepül Budapestről. Az érkezők közül 46 járat biztos nem ér Budapestre, de 91-et így is várnak.

 

A teljes képhez érdemes hozzá tenni, hogy ha nem zár be egy repülőtér, akkor a légitársaságoknak épp az EU-s szabályozás miatt kötelező reptetni akár üres járatokat is, bár ezt elvileg hamarosan elengedik.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Covid, Szalai Ádám, Felcsút, Orbán, magyar ultrák.

1991. június 19-én Viktor Silov altábornagy 15 óra 01 perckor elhagyta Magyarország területét. Hazánk szuverenitása ezzel 47 hosszú év után helyreállt.

Az alkotó lesiben lefilmezte a mellette a kampuszon elhaladó nőket, majd olyan kategóriákba sorolta őket, hogy szépek, közepesek, megbocsáthatóan és megbocsáthatatlanul csúnyák.

Mint írják, kiállnak mindenki mellett, aki ellenzi a jogszabályt, és szolidaritást vállalnak azokkal, akiknek a méltóságát elvitatták és megalázták.

Ezzel az előválasztás Újbudán szintén két szereplősre sorvadt: a DK és a Jobbik támogatottságát is élvező főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna fog megmérkőzni egymással.

Legyen szó konzervatív családképről, a gendernyelv elutasításáról, vagy épp több patriotizmusról: a német társadalom továbbra is alapvetően konzervatív.

A cseh magánvasút, a RegioJet után a MÁV is újraindítja dalmáciai nyaralóvonatait. De melyik társasággal éri meg jobban Dalmáciába utazni?

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás