+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 17. kedd, 14:58
Továbbra is több az olyan Budapestet érintő járat, amit nem töröltek még, pedig kedd reggeltől külföldiek be sem jöhetnek az országba.

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést – áll a Budapest Airport Azonnalinak küldött sajtóközleményében. Ez azt jelenti, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mostantól minden érkező utas okmányait ellenőrzik (eddig csak a schengeni zónán kívüli utasokéval történt ez meg).

 

Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok és az EGT-országok (tehát EU, Svájc, Norvégia) azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak hazánkban. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzitrészen várakozhatnak.

 

Tehát a budapesti reptér nem zár be, magyarok és külföldiek is elutazhatnak innen.

 

Családok közös beutazása esetén ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) beléphet Magyarországra. A Dél-Koreából, Kínából, Iránból, Izraelből és Olaszországból hazaérkezett magyarok továbbra is kötelező egészségügyi szűrésen esnek át, azokat a külföldieket pedig, akik nem léphetnek be Magyarország területére, egy erre a célra kijelölt tranzitzónában helyezik el. A beérkező járatok mindegyike a 2B Terminálra érkezik.

 

Utazhatnak-e még a magyarok valahova?

 

Magyarország légiforgalma tehát nem áll le, de jelentősen csökken:

 

csak ma délután 13:00-ig 49 induló járatot töröltek, és ugyanennyi érkezőt is.

 

Ha holnap valamiért nagyon fontos elrepülnünk, akkor elvileg Londonba, Barcelonába, Dortmundba, Hannoverbe, Brüsszelbe és Edinburgh-be is mehetünk többek közt. 

 

A Budapest Airport honlapja alapján az is változó, melyik légitársaságok hogy dolgoznak: a Wizz például törölte a moszkvai járatát, az Aeroflot nem, a Ryanair pedig még repülni fog elvileg Tel-Avivba. A kedd délutáni helyzet alapján a repülők többsége így is felszáll még szerdán: 

 

52 törölt járat mellett 88 van, ami elvileg elrepül Budapestről. Az érkezők közül 46 járat biztos nem ér Budapestre, de 91-et így is várnak.

 

A teljes képhez érdemes hozzá tenni, hogy ha nem zár be egy repülőtér, akkor a légitársaságoknak épp az EU-s szabályozás miatt kötelező reptetni akár üres járatokat is, bár ezt elvileg hamarosan elengedik.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

Orbán Viktoron kívül Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és Kunhalmi Ágnes szolgáltatta a híranyagot a héten.

Thomas Schäfer holttestét egy vasúti sínen találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárja. A FAZ idézett a búcsúlevélből, de utóbb törölte.

Aki már átesett rajta, nagyon valószínűtlen, hogy két éven belül újra elkapja vagy megfertőz másokat.

Összefoglalónk az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatójáról: kórházparancsnokok érkeznek, fiatalok és gyerekek is vannak a fertőzöttek között, tizennégy ember van lélegeztetőgépen.

A Számok névre hallgató propagandaoldal hónapok óta a kormányközeli véleményvezérek kedvenc forrásainak egyike, de most véletlenül tényleg számokat mutattak be.

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás