+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A koronavírusterjedése miatt aki megteheti, otthon marad, aki otthon marad, az pedig egy idő után csak megunja a Netflixet. Erre gondol az Agave Könyvek is, akik remek akcióval álltak elő:

 

magyar szerzőik sci-fi, krimi és horrorkönyvei hétfőtől számítva két hétig ingyenesen elérhetőek a Dibook felületén,

 

egészen pontosan itt.

 

Na most azt tudni kell, hogy itt nem akrámilyen könyvekről van szó, hanem például az elmúlt évek egyik legjobb magyar sci-fi regényéről, Az időutazás napjáról, amit Brandon Hackett jegyez, de itt van tőle két klasszikus: az Isten gépei felújított kiadása, és az Ember könyve. De ha már sci-fi, akkor itt van László Zoltán Távolvíz című regénye is, fantasy-fronton pedig Csurgó Csaba János vitéz-átiratát, a disztopikus Kukoriczát élvezhetjük ingyen.

 

Találunk a kínálatban krimit is, Baráth Katalin Dávid Veron-sorozatának egyik részét, A türkizkék hegedűt, de van itt horror, vagy még pontosabban weird is: Veres Attila regénye és novelláskötete szerintem az elmúlt évek legjobb könyvei közé tartozik, bűn lenne nem elolvasni, főleg, ha éppen ingyen adják. (Itt írtam róla.)

 

Tartsuk észben, hogy mindeközben a többi iparághoz hasonlóan a könyvipar is súlyos veszteségeket szenved, ezért ha lecseng a vírus, és megtehetjük, támogassuk majd a könyvkiadókat is azzal, hogy amit ingyen olvastunk elektronikusan és tetszett, beszerezzük printben is, hogy csinos legyen a polcon, és támogassuk a kiadót is!

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás