+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 16. hétfő, 16:13
A belarusz államfő szerint a koronavírus-járvány ideális alkalom arra, hogy a traktorozás örömeit és hasznát azok is kipróbálják, akik a városi léthez szoktak.

Európa egyik legizoláltabb országát, Belaruszt is elérte a koronavírus: a posztszovjet országban a WHO kimutatása szerint 21 fertőzött van.

 

A témáról tehát Alekszandr Lukasenka belarusz elnök is beszélt egy tévés műsorban, ahol elmondta: szerinte a vidéki élet, a traktorozás, a földeken való mezőgazdasági munka segíhet ilyenkor.

 

„A traktor mindenkit meggyógyít, a földek mindenkit meggyógyítanak”

 

idézi az államfő jótanácsát a Moscow Times cikke. Lukasenka szerint „egyszerűen dolgozni kell, kint a falvakban”, most az segíthet.

 

A belarusz közszolgálati rádió angol nyelvű adása beszámol arról is, hogy Lukasenka szerint a jelenlegi válság főleg gazdasági természetű, ugyanis Minszk és pár nagyobb város kivételével maga a járvány nem érzékelhető az országban. A gazdasági következmények azonban keményen érinthetik az országot, ugyanis – amint az elnök is arra felhívta a figyelmet – „még Oroszország is lezárta Belarusz felé a határait”.

 

Belarusz fontos exporttermékei amúgy a traktorok, amelyek egy jelentős részét az állami tulajdonban lévő MTS-gyárban készítik. Lukasenka eleve közel áll ezen világhoz, ugyanis az államfő agrártudományt tanult, és 1982-től a rendszerváltásig egy mezőgazdasági kolhoz élén állt.

 

NYITÓKÉP: Egy Belarus márkájú traktor munka közben. Fotó: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás