+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 16. hétfő, 16:13
A belarusz államfő szerint a koronavírus-járvány ideális alkalom arra, hogy a traktorozás örömeit és hasznát azok is kipróbálják, akik a városi léthez szoktak.

Európa egyik legizoláltabb országát, Belaruszt is elérte a koronavírus: a posztszovjet országban a WHO kimutatása szerint 21 fertőzött van.

 

A témáról tehát Alekszandr Lukasenka belarusz elnök is beszélt egy tévés műsorban, ahol elmondta: szerinte a vidéki élet, a traktorozás, a földeken való mezőgazdasági munka segíhet ilyenkor.

 

„A traktor mindenkit meggyógyít, a földek mindenkit meggyógyítanak”

 

idézi az államfő jótanácsát a Moscow Times cikke. Lukasenka szerint „egyszerűen dolgozni kell, kint a falvakban”, most az segíthet.

 

A belarusz közszolgálati rádió angol nyelvű adása beszámol arról is, hogy Lukasenka szerint a jelenlegi válság főleg gazdasági természetű, ugyanis Minszk és pár nagyobb város kivételével maga a járvány nem érzékelhető az országban. A gazdasági következmények azonban keményen érinthetik az országot, ugyanis – amint az elnök is arra felhívta a figyelmet – „még Oroszország is lezárta Belarusz felé a határait”.

 

Belarusz fontos exporttermékei amúgy a traktorok, amelyek egy jelentős részét az állami tulajdonban lévő MTS-gyárban készítik. Lukasenka eleve közel áll ezen világhoz, ugyanis az államfő agrártudományt tanult, és 1982-től a rendszerváltásig egy mezőgazdasági kolhoz élén állt.

 

NYITÓKÉP: Egy Belarus márkájú traktor munka közben. Fotó: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás