+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 16. hétfő, 15:29
Hétfőn hiába tartottuk kétszer is több mint fél órán át a vonalat, nem tudtunk élő emberrel beszélni a koronavírussal kapcsolatos zöldszámok egyikén sem.

Ugyan péntekig az addig egyszerre összesen csak kettő darab hívás fogadására alkalmas, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra szolgáló telefonszámok kapacitását bővítették, azóta sem könnyű elérni a diszcspécsereket – derül ki az Azonnali tapasztalataiból, illetve a hozzánk eljutó visszajelzésekből.

 

Pénteken írtuk meg, hogy a szinte állandóan foglaltat jelző, a kormányzati koronavíruügyi tájékoztató oldalon megadott számok kapacitását bővítették, így kettő helyett már egyszerre tizenhat hívást tudnak fogadni, ám úgy tűnik, ez sem lesz elég a jövőben.

 

Legalábbis hiába próbáltuk hétfőn ismételten elérni a zöldszámok valamelyikét, nem sikerült élő emberrel beszélnünk, sokszor vagy azt jelzi a telefon, hogy foglalt vonalat hívtunk, vagy pedig azt, hogy maga a hálózat nem érhető el.

 

A legoptimálisabb eset, ha az ember magát a gépi ügyfélszolgálatot eléri, ahol egy szám megnyomásával jelezheti, pontosan milyen ügyben szeretne tájékoztatást.

 

Le kell szögeznünk, az, hogy egyáltalán már egy automata reagál a hívásokra, pozitívnak tekinthető, mert mikor múlt héten kevesebb, mint egy nap alatt 25-ször hívtuk a számokat, és akkor még ennyire sem volt példa, pusztán foglaltak voltak a vonalak.

 

Ám ha el is éri valaki az üzenetrögzítőt, kitartóan kell várakoznia,

 

legalábbis mi hétfőn kora reggeltől délután kettőig tízszer próbálkoztunk telefonálni, ebből pedig két alkalommal is félórán át tartottuk a vonalat, hogy az ilyenkor szokásos várakoztató zene után végre tényleg kapcsoljanak valakit, ám hiába.

 

A helyzetet tetézi, hogy nemcsak, hogy a telefonok működése nem gördülékeny, de ma több, mint egy órára összeomlott a koronavírusról szóló kormányzati honlap is, ami persze talán nem véletlen annak fényében, hogy hétfőn Orbán Viktor bejelentette: külföldiek mostantól nem léphetnek az országba, a boltok nyitvatartását pedig korlátozzák.

 

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT CSAK ILYEN ÜZENETEK FOGADTÁK AZT, AKI A KORMÁNYZATI HONLAPON TÁJÉKOZÓDOTT VOLNA A KORONAVÍRUSRÓL

 

Mit tegyek akkor, ki fog tájékoztatni?

 

Először is azt javasoljuk, azért senki se mondjon le a telefonról, de készüljön arra, igencsak türelmesnek kell lennie. Emlékeztetőül, ezen a két számon érdemes próbálkozni:

 

1.) 06 80 277 455 

 

2.) 06 80 277 456

 

Továbbá az Azonnali már több alkalommal tett fel kérdéseket a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen, amikre válaszokat is kaptunk, így érdemes lehet oda is írni.

 

Az Azonnali persze ez alkalommal is elküldte kérdéseit a Belügyminisztériumnak, illetve az említett koronavírusos címre a telefonvonalakról, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás