Örülnek-e az emberek, hogy nem fognak politikusokat látni március 15-én?

Szerző: Petróczi Rafael
2020.03.15. 09:13

A koronavírus miatt idén kicsit nyugisabb lesz a március 15-e, hiszen a politikai tömegrendezvényeket mind lefújták. De mit szólnak ehhez az emberek, hogyan fognak politikai rendezvények híján ünnepelni, és mit gondolnak, ejteni kéne-e a politikát más nemzeti ünnepeinken is? Videó.

2013 után ismét kivételes nemzeti ünnepnek nézünk elébe: ahogy hét éve a hóhelyzet, úgy most a koronavírus söpörte el a március 15-i tömegrendezvényeket mind a kormánypárti, mind az ellenzéki oldalon. Örülnek ennek az emberek, hiszen a nemzeti ünnepnek amúgy sem a politikáról kéne szólnia? Vagy éppen sajnálják, mert a politikai rendezvények eléggé mókásak tudnak lenni, akárki tartja azokat?

Volt, aki ironikusan kijelentette, hogy ő az elmaradó rendezvények miatt otthon sírva fog ünnepelni, és volt olyan is, aki szerint így az embereknek végre lehetőségük lesz arra, hogy magukba nézve gondolkodjanak el azon, hogy mi is történt itt 1848. március 15-én.

„Csöndesen, befelé fordulva: így is lehet ünnepelni. Sőt, igazán ez az ünnep tartalma, nem az, hogy elmegyünk és csápolunk különböző jelszavakkal és táblákkal.”

Ezzel szemben egy fideszes hölgy kifejezetten sajnálta, hogy a koronavírus miatt idén nem hallhatja Orbán Viktort szónokolni a Nemzeti Múzeum lépcsőin állva:

„Nekem nagyon fontos, hogy lelkesítsen engem, hogy biztasson arra, hogy mi magyarok vagyunk, nem egy utolsó kis senki népecske.”

A videóból kiderül az is, hogy mit gondolnak az emberek, hagyományt kéne-e csinálni abból, hogy a nemzeti ünnepeinken mellőzzük a politikai rendezvényeket.

MONTÁZS: Petróczi Rafael via Orbán Viktor / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek