Minden parlamenti párt azt kéri, zárják be hétfőtől az iskolákat

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.13. 18:26

Bár a kormány nagyon nem akarta, még a Fidesz parlamenti frakciója is azt javasolja, szüntessék be az oktatást. A pedagógusok megkapják a fizetésüket.

Minden parlamenti párt azt kéri, zárják be hétfőtől az iskolákat

24 órán belül dönt a magyar kormány arról, bezárják-e a magyarországi iskolákat:

Gulyás Gergely pénteken arról tájékoztott, hogy a délutáni hétpárti egyeztetés után valamennyi parlamenti frakció megegyezett abban, hogy lehetőleg hétfőtől legyen iskolazárás.

A miniszter az Operatív Törzs véleményére hivatkozva azt mondta, hogy a fertőzöttek száma nem tenné indokolttá a lépést, ugyanakkor azt látják, hogy nagyon sokan nem érzik biztonságban a gyerekeiket.

Bár Orbán Viktor korábban arról beszélt rádióinterjújában, az iskolák idő előtti bezárása miatt nem kapnának fizetést a pedagógusok, Gulyás már azt mondta, a törvény szerint a tanároknak a fizetésükkel megegyező távolléti díj jár. Hozzátette, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen még majdnem egyharmada hátra van a tanévnek, de meg kell próbálni gondoskodni arról, hogy az érettségiket le lehessen tenni.  

FOTÓ: Kocsis Máté / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek