Hogyan védekezik az EP a koronavírus ellen most, hogy az elnöke is karantén alatt van?

2020.03.13. 18:46

A jobbikos képviselő Manfred Weberrel együtt megértő a válsághelyzetet látva, a radikális jobboldaliak egyike viszont már köhög is (bár nem koronavírusos szerinte), Traian Băsescu pedig tudja, miként oldja meg Orbán a vírushelyzetet.

Hiába helyezték át az eredetileg ezen a héten Strasbourgban ülésező Európai Parlamentet a koronavírus miatt Brüsszelbe, a képviselők nagy része ott sem jelent meg a járvány miatt. Először csak a sajtótájékoztatók lettek mind lemondva, majd kedden bejelentették: vége, nem lesz megtartva a héten a plenáris ülés. Annyira kihalt lett a plenáris ülés, hogy még az Európai Parlament olasz elnöke, David Sassoli is bejelentette: 14 napra önkéntes karanténba vonul.

Ha már az Azonnali – részben persze hiába – ott járt,

megkérdeztünk pár, a folyósón dologtalanul lézengő képviselőt, félnek-e a koronavírustól, és elégedettek-e az Európai Parlament döntésével.

Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének tetszik a „középút“, azaz, hogy nem született azonnali döntés, az ő véleményét osztja Gyöngyösi Márton, a Jobbik magát mostanra már jobbközépnek érző képviselője. (Gyöngyösivel nagyinterjúnkat itt olvashatjátok.)

Jobban fel voltak háborodva a széljobbosok, azaz Harald Vilimsky az osztrák FPÖ és Jörg Meuthen a német AfD részéről. De a videóból az is kiderül, mit üzen „Viktor barátjának“ a volt román államfő:

 
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek