Eddig mindössze kettő (!) ember fogadta egyszerre a koronavírussal kapcsolatos zöldszámokra érkező hívásokat

Szerző: Hutter Marianna
2020.03.13. 19:27

Az operatív törzs már döntött arról, hogy bővítik a telefonos kapacitást, így a jövőben a mostani kettő helyett 16 hívás fogadása is lehetővé válik.

Eddig mindössze kettő (!) ember fogadta egyszerre a koronavírussal kapcsolatos zöldszámokra érkező hívásokat

Ugyan a kormány jogosan hangoztatja a lakosság tájékoztatásának fontosságát, ám eddig a koronavírussal kapcsolatos telefonhívásokra való válaszolást nem kifejezetten vitték túlzásba. Legalábbis az erre szolgáló két telefonvonal egyidejűleg mindössze két telefonhívás fogadására volt alkalmas – derült ki a Belügyminisztérium Azonnalinak küldött válaszából.

Arról, hogy gyakorlatilag esélytelen telefonon információt szerezni a koronavírusról, pénteken írt az Azonnali. Miután már a fővárosi önkormányzat is jelezte a koronavírus elleni védekezésre felállított operatív törzsnek, hogy használhatatlanok a zöldszámok, az Azonnali is próbálkozott elérni a két szám valamelyikét, ám hiába tettünk csütörtök este és péntek kora délután közt erre huszonötször is kísérletet, nem jártunk sikerrel, most pedig kiderült, ez egyáltalán nem meglepő,

ugyanis a két telefonvonal egyidejűleg két telefonhívás fogadására alkalmas mindössze.

Kérdésünkre arról is írt a belügy, így értelemszerűen ketten fogadják a hívásokat. Felkészítésüket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látta el, ám a felkészítés időpontjáról, időtartamáról és mikéntjéről arra kértek minket, az NNK-tól érdeklődjünk. Egyébként a naponta megválaszolt hívások száma az NNK nyilvántartása szerint 500-600 között van, ám arra már nem tért ki a válasz, hogy a veszélyhelyzet szerdai kihirdetése óta mennyivel nőtt meg a betelefonálások száma.

Az Azonnali kérdésére az is kiderült:

az operatív törzs már korábban döntött a kapacitásbővítésről, ennek technikai kialakítása várhatóan 2020. március 13-án befejeződik, így  egyidejűleg tizenhat hívás lesz fogadható.

FOTÓ: Pixabay

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek