+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. március 13. péntek, 19:27
Az operatív törzs már döntött arról, hogy bővítik a telefonos kapacitást, így a jövőben a mostani kettő helyett 16 hívás fogadása is lehetővé válik.

Ugyan a kormány jogosan hangoztatja a lakosság tájékoztatásának fontosságát, ám eddig a koronavírussal kapcsolatos telefonhívásokra való válaszolást nem kifejezetten vitték túlzásba. Legalábbis az erre szolgáló két telefonvonal egyidejűleg mindössze két telefonhívás fogadására volt alkalmas – derült ki a Belügyminisztérium Azonnalinak küldött válaszából.

 

Arról, hogy gyakorlatilag esélytelen telefonon információt szerezni a koronavírusról, pénteken írt az Azonnali. Miután már a fővárosi önkormányzat is jelezte a koronavírus elleni védekezésre felállított operatív törzsnek, hogy használhatatlanok a zöldszámok, az Azonnali is próbálkozott elérni a két szám valamelyikét, ám hiába tettünk csütörtök este és péntek kora délután közt erre huszonötször is kísérletet, nem jártunk sikerrel, most pedig kiderült, ez egyáltalán nem meglepő,

 

ugyanis a két telefonvonal egyidejűleg két telefonhívás fogadására alkalmas mindössze.

 

Kérdésünkre arról is írt a belügy, így értelemszerűen ketten fogadják a hívásokat. Felkészítésüket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látta el, ám a felkészítés időpontjáról, időtartamáról és mikéntjéről arra kértek minket, az NNK-tól érdeklődjünk. Egyébként a naponta megválaszolt hívások száma az NNK nyilvántartása szerint 500-600 között van, ám arra már nem tért ki a válasz, hogy a veszélyhelyzet szerdai kihirdetése óta mennyivel nőtt meg a betelefonálások száma.

 

Az Azonnali kérdésére az is kiderült:

 

az operatív törzs már korábban döntött a kapacitásbővítésről, ennek technikai kialakítása várhatóan 2020. március 13-án befejeződik, így  egyidejűleg tizenhat hívás lesz fogadható.

 

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

A választást szerdán egy csomó helyen meg kellett ismételni Szerbiában, így a monarchisták éppen megugorhatták a 3 százalékos küszöböt.

Ha csak nem változnak nagyot az órákkal az urnazárás előtt lehozott részeredmények, Vlagyimir Putyin élete végéig hatalmon maradhat.

A Facebook és társai vagy elfogadják a nekik megalkotott török szabályokat, vagy elzavarják őket az országból.

Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás