Még a Habsburg-ház feje is megfertőződött a koronavírussal

Szerző: Bukovics Martin
2020.03.10. 14:44

Habsburg Károly szerint olyan az egész, mint az influenza, csak lassabban múlnak a tünetek.

Még a Habsburg-ház feje is megfertőződött a koronavírussal

„Csak semmi pánik, az osztrák hatóságok kitűnően végzik a munkájukat!” – reagált Habsburg Károly a Kronen Zeitung telefonhívására, a lap szerint némileg erőtlen hangon, de optimistán. 

„Felemás az állapotom. Olyan ez, mint egy influenza, ahol nem múlnak el olyan gyorsan a tünetek, ezért kicsit leverve érzem magam”

 – mondta állapotáról a Habsburg-ház feje, aki valószínűleg egy múlt heti genfi konferencián kaphatta el a vírust. Mint mesélte, egy barátja hívta őt fel azzal a hírrel, hogy koronavírussal diagnosztizálták, ezért – mivel a konferencián főleg Milánóból érkezett olaszok is jelen voltak –, Habsburg azonnal jelentkezett, hogy őt is leteszteljék a koronavírusra, pláne mivel köhögött, és a tüdejével is érzett némi problémát.

A legolvasottabb osztrák bulvárlapnak, a nyugati szomszéduknál eleve intézménynek számító Kronen Zeitungnak Habsburg Károly külön meg is dicsérte az osztrák hatóságokat. „Egy védőruhába öltözött csapat végezte el rajtam az ötperces tesztet. Az eredményt egy napra rá egy rendőr hozta ki hozzám, ekkor derült ki, hogy pozitív lett.” Azóta alsó-ausztriai házában tartózkodik, önkéntes karanténban.

A kérdésre, hogy tart-e valamitől, netán fél-e, Habsburg Károly azt mondta: „Nem félek. A családommal, a három gyerekemmel és a barátaimmal telefonon tartom a kapcsolatot, közben pedig a számítógépen dolgozom. Azt gondolhatnánk, hogy business as usual, csak egy normális munkanap. De nem: normál esetben nem vagyok ennyit otthon.”

Habsburg Károlynak egyébként nem csak pozitív élményei vannak az osztrák állammal. A trónfosztott császári és királyi család fejét, az utolsó magyar király és osztrák császár unokáját tavaly az egyik bécsi közigazgatási hivatal meg is büntette hetven euróra, mert a honlapján Karl von Habsburgként, azaz a nemesi címét használva nevezi magát. Habsburg az UNESCO által a világörökségi épületek háborús konfliktusok és természeti katasztrófák előli/alatti védelmére létrehozott Kék Pajzs Nemzetközi Bizottság vezetése mellett az üzleti életben is aktív: többségi tulajdonos egy holland rádióban, az ukrán Kraina FM-ben, és résztulajdonos két bulgáriai napilapban is.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek