Băsescu az Azonnalinak: Remélem, Viktor úgy állítja majd meg a koronavírust, mint a migrációt!

2020.03.10. 20:21

Nem viccnek szánta, a volt román államelnök bevallottan jó barátja Orbánnak.

Băsescu az Azonnalinak: Remélem, Viktor úgy állítja majd meg a koronavírust, mint a migrációt!

Noha az Európai Parlament szinte kong az ürességtől a héten a koronavírus-járvány miatt, az Azonnali azért talált számos, nem csupán odahaza ismert EP-képviselőt, hogy meginterjúvolja őket. Ilyen politikus például a Romániát 2004 és 2014 között elnöklő, majd a konzervatív Népi Mozgalom Pártot (PMP) megalapító, és annak színeiben 2019-ben EP-képviselői mandátumot nyert Traian Băsescu.

Őt is a koronavírusról kérdeztük, és elmondta, hogy a helyzet szerinte is súlyos, és arra kéri az Olaszországban tartózkodó romániaiakat, hogy ne menjenek haza, hanem vonuljanak karanténban ott, majd üzent egyet a magyar olvasóközönségnek is:

reméli, hogy személyes jó barátja, Orbán Viktor ugyanolyan hatékonyan állítja majd meg a koronavírust is, ahogy a migrációt tette.

(A migráció megállítását a horvát-magyar és a szerb-magyar határra kerítést építő Orbán mellett magának vindikálja egyébként a balkáni menekültútvonalat Nikola Gruevszki akkori macedón kormányfővel lezárató Sebastian Kurz osztrák kancellár, és a Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel való, a menekülteket Törökországban tartó EU-Törökország dealt tető alá hozó Angela Merkel német kancellár is.)

Romániában eddig 28 embernél mutatták ki a koronavírust a legfrissebb adatok szerint, Magyarországon a kedd délutáni adatok szerint 12-nél – keleti szomszédunknál, ahol többszázezren kényszerülnek Olaszországban vendégmunkáskodni, már egy héttel előbb megjelent a Kínából elindult világjárvány, mint nálunk. Romániában több, mint ötvenen kórházi karanténban, több, mint 11 ezren pedig otthoni karanténban vannak, március 22-ig pedig bezárják az összes óvodát és iskolát.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek