+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 8. vasárnap, 18:13
A koronavírus miatt sokszor töküres gépeket reptetnek a társaságok azért, hogy el ne vesszék a felszállási jogukat.

A koronavírus már gajra vágta a teljes nemzetközi turizmust (például a magyart vagy az oroszt), de mióta ennyit csökkent az utazási kedv, a bolygót is indokolatlanabbul szennyezzük vele: a Business Insider információi szerint légitársaságok tömkelege utaztat rendszeresen teljesen üres szellemjáratokat Európában. Az ok egyszerű: a kontinens repülési szabályzata szerint ha egy légitársaság nem használja ki az általa birtokolt résidőket, vagyis fel- és leszállási jogokat, akkor van rá esély, hogy elveszik tőlük azokat, amiket aztán valamelyik vetélytárs szerez meg.

 

Márpedig ha ezeket elvesztik a szabályoknak megfelelően, az még nagyobb szívás, mint őrületes pénzekért utasok nélkül reptetni, és kerozinliterek ezreit elégetni a levegőben.
 

Az Egyesült Királyság közlekedési minisztere, Grant Shapps már hivatalos levélben kérte a szabályzat ideiglenes figyelmen kívül hagyását: „Ez a helyzet tarthatatlan, és sem az iparnak, sem az utasoknak nem áll érdekében” – áll az érvelésben.

 

Az Airport Coordination Limited részben már feladta a szabályozást a Hong-Kongba és Kína nagyrészébe repülő gépekre vonatkozóan, de a többiről egyelőre nincs szó.

 

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség szerint a koronavírus úgy 113 milliárd dolláros, azaz úgy 33 ezer milliárd forintos kárt okoz ennek az ágazatnak.

 

Arról, hogy mi a helyzet nálunk, és magyar részről teszünk-e valamit a kerozinégetés ellen, megkérdeztük a magyar résidőkben illetékes HungaroControl Zrt-t is. Amint válaszolnak, közöljük azt is.

 

A koronavírus magyarországi terjedésének statisztikáit ide kattintva tudod megnézni. A cikk írásának időpontjában hét fertőzött és 67 karanténba zárt emberről lehet tudni.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás