+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. március 7. szombat, 20:28
Miközben Franciaországban már 716 regisztrált esetet tartanak számon, kiderült, hogy két francia parlamenti képviselő is elkapta a betegséget.

Már a második francia képviselőt szállították kórházba a betegség miatt és további öt képviselőt vizsgáltak meg koronavírus gyanúja kapcsán, tudósít róla a Reuters.

 

A francia parlament alsóházának az elnöksége szombaton adott ki erről sajtóközleményt, amiben ugyan nem nevezték meg a koronavírust elkapó képviselőket, de a francia sajtó időközben beazonosította, hogy az egyik képviselő a 68 éves Jean-Luc Reitzer, akinek még március 5-én lett pozitív a koronavírus tesztje és azóta az intenzív osztályon ápolják. 

 

A közleményben azt is bejelentették, hogy a második képviselő egy nő, de rajta kívül egy parlamenti büfében dolgozó munkás is elkapta a betegséget. A francia törvényhozás március 9-től két hétig nem fog ülésezni, mivel Franciaországban önkormányzati választásokat fognak tartani. 

 

Franciaországban jelenleg 716 megerősített koronavírusos esetről számoltak be, ami 103 esettel több, mint egy nappal korábban. Hivatalosan pedig már 11-en vesztették életüket az újfajta koronavírus miatt Franciaországban.

 

Időközben Magyarországon már öt hivatalos megbetegedésről tudunk, miután a kormányzati hivatalos oldalon bejelentették, hogy egy 70 éves, súlyosan beteg férfit szállítottak kórházba koronavírus miatt és jelenleg a Szent László Kórházban ápolják.

 

Az operatív törzs javaslatára pedig mind a kormány, mind pedig az ellenzék lemondta a március 15-ére szervezett megemlékezéseket.

 

A tavaly decemberben megjelent vírust már több mint 100 ezer ember kapta el világszerte, amiből 57 ezren meggyógyultak, míg 3 500-an pedig életüket vesztették. Arról, hogy pontosan mi is az a koronavírus, szakértők itt magyarázták el nekünk, míg arról itt olvashatsz többet, hogyan is minimalizálhatjuk a fertőzés esélyeit. A témával kapcsolatos további cikkeinket pedig itt találod.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás