Már a második francia politikus kapta el a koronavírust

2020.03.07. 20:28

Miközben Franciaországban már 716 regisztrált esetet tartanak számon, kiderült, hogy két francia parlamenti képviselő is elkapta a betegséget.

Már a második francia politikus kapta el a koronavírust

Már a második francia képviselőt szállították kórházba a betegség miatt és további öt képviselőt vizsgáltak meg koronavírus gyanúja kapcsán, tudósít róla a Reuters.

A francia parlament alsóházának az elnöksége szombaton adott ki erről sajtóközleményt, amiben ugyan nem nevezték meg a koronavírust elkapó képviselőket, de a francia sajtó időközben beazonosította, hogy az egyik képviselő a 68 éves Jean-Luc Reitzer, akinek még március 5-én lett pozitív a koronavírus tesztje és azóta az intenzív osztályon ápolják. 

A közleményben azt is bejelentették, hogy a második képviselő egy nő, de rajta kívül egy parlamenti büfében dolgozó munkás is elkapta a betegséget. A francia törvényhozás március 9-től két hétig nem fog ülésezni, mivel Franciaországban önkormányzati választásokat fognak tartani. 

Franciaországban jelenleg 716 megerősített koronavírusos esetről számoltak be, ami 103 esettel több, mint egy nappal korábban. Hivatalosan pedig már 11-en vesztették életüket az újfajta koronavírus miatt Franciaországban.

Időközben Magyarországon már öt hivatalos megbetegedésről tudunk, miután a kormányzati hivatalos oldalon bejelentették, hogy egy 70 éves, súlyosan beteg férfit szállítottak kórházba koronavírus miatt és jelenleg a Szent László Kórházban ápolják.

Az operatív törzs javaslatára pedig mind a kormány, mind pedig az ellenzék lemondta a március 15-ére szervezett megemlékezéseket.

A tavaly decemberben megjelent vírust már több mint 100 ezer ember kapta el világszerte, amiből 57 ezren meggyógyultak, míg 3 500-an pedig életüket vesztették. Arról, hogy pontosan mi is az a koronavírus, szakértők itt magyarázták el nekünk, míg arról itt olvashatsz többet, hogyan is minimalizálhatjuk a fertőzés esélyeit. A témával kapcsolatos további cikkeinket pedig itt találod.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek