+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ercsey Dániel
2020. március 6. péntek, 14:38
Remélem, hogy aki elolvasta a történetemet, az akár így, akár úgy, de levonta belőle a kellő tanulságot. Az már mindegy, hogy engem tart-e teljesen hülyének és felelőtlennek, vagy a rendszer hibáin szörnyülködik.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek délelőtt, hosszas és lázas alvás után arra ébredtem, hogy az Azonnali főszerkesztője szerint a csütörtök esti történetem minden bizonnyal a magyar sajtó legolvasottabb cikke a mai napon. (A mai napon. Nem úgy általában.) Furcsa. Mindig azt hittem, hogy ezt egy Château Latour-cikkel fogom elérni.

 

Túl az önirónián, nehogy bárki is azt gondolja, hogy egy újságíró szeme előtt az olvasottság lebeg, ha cikket ír. Azt úgy hívják, marketing. Az újságíró tájékoztatni akar, fel akarja hívni valamire a figyelmet, mondhatni: túlzott közlésvágya van, meg akar érteni és ismerni dolgokat. Ennek fényében álljon itt néhány gondolat a csütörtöki írásommal és az azóta történtekkel kapcsolatban.

 

1. Nem fogják kitalálni, hogy miről szólt a legtöbb üzenet és komment, ami érkezett a cikkre. Jobbulást kívántak az emberek, ismerősök és ismeretlenek egyaránt. Köszönöm!

 

2. Nincsenek sokan, de néhányan megpróbáltak ebből is politikát csinálni. Kérem, ne tegyék, én sem tettem. Nem Soros György fingta a koronavírust és nem hiszem, hogy Orbán Viktor azt szeretné, hogy beteg legyek. Pont nem érdekel, hogy az illető kire szavaz, vagy szavazott, ha beteg embert látok, ha segítséget kell nyújtani valakinek – és ez így normális.

 

3. A háziorvosom abszolút a protokoll szerint járt el: ha gyanús eset vagyok, nem mehetek be hozzá, nehogy ő is elkapja. Persze, hogy megijedt, ő is ember, nem számított rá, hogy pont hozzá fordulnak az elején egy ilyen ügyben. De ott volt, segített, telefonált, fogadta a feleségemet. Köszönet érte!

 

4. A reptéri szűrési lehetőség hiánya is a protokoll része, nincs kapacitás mindenkit szűrni, a tünetmenteseket pedig nem is érdemes. Azért megnyugtató lett volna, ha ott tudnak tőlem mintát venni, de ez már az én problémám.

 

5. A Szent László kórházban alapos vizsgálatot követően (ahogy írtam is) végül az olaszországi hölgy említésével jutottunk el a mintavételig. Az, hogy az eredményt hogyan hozták a tudomásomra, egy dolog.

 

Az a másik, hogy váltás nélkül, napokon át dolgoznak ezek az emberek, amiért nagyon becsülöm őket. Nincs okom kételkedni a mégoly foghegyről odavetett eredményen sem. Tehát nem vagyok koronavírusos beteg.

 

(Azért egy írásos papírnak még mindig örülnék, ami ezt bizonyítja…) Ha az lennék, már rég itt állna egy szkafanderbe öltözött mentős bácsi az ajtóm előtt.

 

6. Remélem, hogy aki elolvasta a történetemet, az akár így, akár úgy, de levonta belőle a kellő tanulságot. Az már mindegy, hogy engem tart-e teljesen hülyének és felelőtlennek, vagy a rendszer hibáin szörnyülködik, de mivel belelát a dolgok aktuális működésébe, máris kevesebb kérdése lesz, ha ilyen helyzetbe kerül és megspórol több órányi gondolkodást/pánikot arról, hogy mi is a teendő.

 

+1. Az egyetlen amit továbbra sem értek, hogy a mintavétel után miért küldtek haza? Azt az egy napot ott is kibírtam volna egy kórházi ágyon, amíg kiderül, hogy nem ez a bajom.

 

+2. Tényleg van ilyen szakma, hogy borszakíró. A borokról író, arról gondolkodó, azokat értékelő ember. Aki ezért fizetést kap, igen. Úgyhogy interjút ezentúl is kizárólag borokról adok, de majd csak ha már meggyógyultam.

 

Ercsey Dániel a WineSofa főszerkesztője, a Pécsi Borozó szerkesztője. Olvass még tőle!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

William Barr, az Egyesült Államok igazságügy-minisztere nem először tesz vitás kijelentéseket. Ezúttal a kijárási tilalmat bevezető kormányzókat minősítette, szerinte az intézkedéseikkel megsértették a polgári szabadságjogokat.

Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a járvány okozta csökkenés.

Ennyire őszintén, mint a miniszter a Die Pressének, rég nem beszélt senki arról, mikor maradhat a Fidesz az Európai Néppártban: ha azt a német CDU, a bajor CSU és az osztrák ÖVP úgy akarja.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás