+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ercsey Dániel
2020. március 6. péntek, 14:38
Remélem, hogy aki elolvasta a történetemet, az akár így, akár úgy, de levonta belőle a kellő tanulságot. Az már mindegy, hogy engem tart-e teljesen hülyének és felelőtlennek, vagy a rendszer hibáin szörnyülködik.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek délelőtt, hosszas és lázas alvás után arra ébredtem, hogy az Azonnali főszerkesztője szerint a csütörtök esti történetem minden bizonnyal a magyar sajtó legolvasottabb cikke a mai napon. (A mai napon. Nem úgy általában.) Furcsa. Mindig azt hittem, hogy ezt egy Château Latour-cikkel fogom elérni.

 

Túl az önirónián, nehogy bárki is azt gondolja, hogy egy újságíró szeme előtt az olvasottság lebeg, ha cikket ír. Azt úgy hívják, marketing. Az újságíró tájékoztatni akar, fel akarja hívni valamire a figyelmet, mondhatni: túlzott közlésvágya van, meg akar érteni és ismerni dolgokat. Ennek fényében álljon itt néhány gondolat a csütörtöki írásommal és az azóta történtekkel kapcsolatban.

 

1. Nem fogják kitalálni, hogy miről szólt a legtöbb üzenet és komment, ami érkezett a cikkre. Jobbulást kívántak az emberek, ismerősök és ismeretlenek egyaránt. Köszönöm!

 

2. Nincsenek sokan, de néhányan megpróbáltak ebből is politikát csinálni. Kérem, ne tegyék, én sem tettem. Nem Soros György fingta a koronavírust és nem hiszem, hogy Orbán Viktor azt szeretné, hogy beteg legyek. Pont nem érdekel, hogy az illető kire szavaz, vagy szavazott, ha beteg embert látok, ha segítséget kell nyújtani valakinek – és ez így normális.

 

3. A háziorvosom abszolút a protokoll szerint járt el: ha gyanús eset vagyok, nem mehetek be hozzá, nehogy ő is elkapja. Persze, hogy megijedt, ő is ember, nem számított rá, hogy pont hozzá fordulnak az elején egy ilyen ügyben. De ott volt, segített, telefonált, fogadta a feleségemet. Köszönet érte!

 

4. A reptéri szűrési lehetőség hiánya is a protokoll része, nincs kapacitás mindenkit szűrni, a tünetmenteseket pedig nem is érdemes. Azért megnyugtató lett volna, ha ott tudnak tőlem mintát venni, de ez már az én problémám.

 

5. A Szent László kórházban alapos vizsgálatot követően (ahogy írtam is) végül az olaszországi hölgy említésével jutottunk el a mintavételig. Az, hogy az eredményt hogyan hozták a tudomásomra, egy dolog.

 

Az a másik, hogy váltás nélkül, napokon át dolgoznak ezek az emberek, amiért nagyon becsülöm őket. Nincs okom kételkedni a mégoly foghegyről odavetett eredményen sem. Tehát nem vagyok koronavírusos beteg.

 

(Azért egy írásos papírnak még mindig örülnék, ami ezt bizonyítja…) Ha az lennék, már rég itt állna egy szkafanderbe öltözött mentős bácsi az ajtóm előtt.

 

6. Remélem, hogy aki elolvasta a történetemet, az akár így, akár úgy, de levonta belőle a kellő tanulságot. Az már mindegy, hogy engem tart-e teljesen hülyének és felelőtlennek, vagy a rendszer hibáin szörnyülködik, de mivel belelát a dolgok aktuális működésébe, máris kevesebb kérdése lesz, ha ilyen helyzetbe kerül és megspórol több órányi gondolkodást/pánikot arról, hogy mi is a teendő.

 

+1. Az egyetlen amit továbbra sem értek, hogy a mintavétel után miért küldtek haza? Azt az egy napot ott is kibírtam volna egy kórházi ágyon, amíg kiderül, hogy nem ez a bajom.

 

+2. Tényleg van ilyen szakma, hogy borszakíró. A borokról író, arról gondolkodó, azokat értékelő ember. Aki ezért fizetést kap, igen. Úgyhogy interjút ezentúl is kizárólag borokról adok, de majd csak ha már meggyógyultam.

 

Ercsey Dániel a WineSofa főszerkesztője, a Pécsi Borozó szerkesztője. Olvass még tőle!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tomislav Tomašević az exit poll szerint több, mint 48 százalékot kapott. Ez nem a végeredmény.

A CDU és több német város viszont az izraeli zászló kihelyezésével fejezte ki szolidaritását Izraellel.

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás