+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. március 6. péntek, 08:00
Még fertőzöttje sincs Oroszországnak, de már most 120 milliárd forintnyi rubelt bukott el az iparág. Az utazásszervezők nyílt levélben jelezték az állam felé, hogy szenvednek.

Állami segítséget kér az Orosz Utazásszervezők Szövetsége, miután az ország turizmusa teljesen beomlott a koronavírus megjelenése óta. Bár Oroszországban hivatalosan még egyetlen fertőzött sincs, így is nagyon megtépázta a vírus az ágazatot: a vállalatok sorra mondják le a dolgozók utazását, törlik a repülőket, az ország nagy eseményeit pedig sorra törlik, vagy halasztják későbbre, ennek megfelelően az általános utazási kedv is csökkent – írja a Moscow Times.

 

Az orosz turizmus csak mostanra 27 milliárd rubelt, azaz 120 milliárd forintot bukott egyértelműen a koronavírus miatt.

 

Maja Lomidze, a szövetség vezetője szerint a mostanra 20-25 százalékos csökkenésnek még közel sincs vége: „A példátlan helyzet példátlan intézkedéseket igényel” – írta segélykérő levelében, amit egy összegzéssel zárt:

 

„Tippelni sem tudok, hány cég fog végleg bezárni, de az biztos, hogy mindenki szenved.”

 

Az iparág nem csak a csökkenő érdeklődésekkel szív, hanem a rengeteg visszafizetendő törölt foglalás miatt például Olaszországba.

 

Oroszországba jelenleg senki nem léphet be Kínából és Iránból, de Dél-Koreából is nagyon alapos vizsgálat után engednek be bárkit is.

 

Az iparág Magyarországon is szív: bár egyelőre nincs szó csődről, a szállodák és a Budapestet érintő légitársaságok is érzik, hogy az emberek inkább otthon maradnának.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás