Koronavírus: csődbe megy az orosz turizmus, állami segélyt kérnek az utazásszervezők

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.06. 08:00

Még fertőzöttje sincs Oroszországnak, de már most 120 milliárd forintnyi rubelt bukott el az iparág. Az utazásszervezők nyílt levélben jelezték az állam felé, hogy szenvednek.

Koronavírus: csődbe megy az orosz turizmus, állami segélyt kérnek az utazásszervezők

Állami segítséget kér az Orosz Utazásszervezők Szövetsége, miután az ország turizmusa teljesen beomlott a koronavírus megjelenése óta. Bár Oroszországban hivatalosan még egyetlen fertőzött sincs, így is nagyon megtépázta a vírus az ágazatot: a vállalatok sorra mondják le a dolgozók utazását, törlik a repülőket, az ország nagy eseményeit pedig sorra törlik, vagy halasztják későbbre, ennek megfelelően az általános utazási kedv is csökkent – írja a Moscow Times.

Az orosz turizmus csak mostanra 27 milliárd rubelt, azaz 120 milliárd forintot bukott egyértelműen a koronavírus miatt.

Maja Lomidze, a szövetség vezetője szerint a mostanra 20-25 százalékos csökkenésnek még közel sincs vége: „A példátlan helyzet példátlan intézkedéseket igényel” – írta segélykérő levelében, amit egy összegzéssel zárt:

„Tippelni sem tudok, hány cég fog végleg bezárni, de az biztos, hogy mindenki szenved.”

Az iparág nem csak a csökkenő érdeklődésekkel szív, hanem a rengeteg visszafizetendő törölt foglalás miatt például Olaszországba.

Oroszországba jelenleg senki nem léphet be Kínából és Iránból, de Dél-Koreából is nagyon alapos vizsgálat után engednek be bárkit is.

Az iparág Magyarországon is szív: bár egyelőre nincs szó csődről, a szállodák és a Budapestet érintő légitársaságok is érzik, hogy az emberek inkább otthon maradnának.

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek