+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 5. csütörtök, 17:30
A 83 éves volt olasz kormányfő 34 éves barátnőjét pártja egyik fiatalabb politikusára cserélte le. De korábban szóba hozták már egy szardíniai egyetemistalánnyal is.

A Diva et Donna olasz női magazin közölt múlt héten paparazzifotókat, amelyeken Silvio Berlusconi a svájci Bad Ragaz egyik luxusszállodájából jön ki, átkarolva egy nőt, akit a helikopteréhez kísért. A nő azonban nem a Berlusconinál ötven évvel fiatalabb eddigi barátnője, Francesca Pascale volt, hanem a Forza Italia egy még fiatalabb parlamenti képviselője, Marta Fascina.

 

2018-ban Berlusconi személyesen választotta ki

 

Fascina januárban volt 30 éves, a filozófus végzettségű lány Berlusconi pártját, a Forza Italiát képviseli a római parlamentben.

 

Marta Fascina azonban nem most jelent meg Berlusconi életében. A fiatal filozófuslányt Berlusconi 2018-ban személyesen választotta ki, és adott neki – a párton belül is sokak megdöbbenésére – befutó helyet a Forza Italia listáján, így lett Fascina 2018-ban, 28 évesen parlamenti képviselő. A lány egyetlen korábbi munkahelye szintén Berlusconihoz köthető, mert sajtós volt a politikus által korábban tulajdonolt AC Milan futballklubnál. A baloldali lap azt írta, hogy „Francesca mindent értett”, azaz már akár két éve is meglehet a kapcsolat Berlusconi és Marta között.

 

Marta eleve már több hónapja Berlusconi Milánó melletti kastélyában él.

 

Amikor azonban erre az olasz újságok rákérdeztek Francescánál, a volt barátnő akkor még azt mondta: Berlusconi és Fascina csak munkakapcsolatban van, „annyit dolgoznak, hogy sokszor Marta a kastélyban alszik”, de hozzátette: máskor is előfordult már, hogy Berlusconi (többnyire női) munkatársai az elnöki kastélyban aludtak. „Elnököm azonban mindig nálam alszik” – nyugtatgatta akkor még az aggódókat Francesca.

 

BALOLDALT SILVIO BERLUSCONI EDDIGI BARÁTNŐJE, A 34 ÉVES FRANCESCA PASCALE, JOBBOLDALT AZ ÚJ SZERELME, A 30 ÉVES MARTA FASCINA. FOTÓK: FACEBOOK

 

Hivatalos a szakítás

 

Berlusconi titkársága most már hivatalos közleményben is tudatta, hogy a volt kormányfő már nincs együtt eddigi barátnőjével, Francescával. A közlemény azonban azt hangsúlyozza, hogy Silvio és Francesca barátságban váltak el, „ha nincs is már érzelmi párkapcsolat köztük, jó viszonyban maradtak”. Francescát viszont kissé meglepte a közlemény, de elismerte ő is, hogy nincsenek már együtt. A volt barátnő hozzátette:

 

„mindig szeretni fogom az én elnökömet”, ugyanis Berlusconit eleve „il mio presidentének” hívta.

 

2012-BEN MÁR A PROSTITÚCIÓS BOTRÁNY ÉS BERLUSCONI POLITIKAI BUKÁSA UTÁN VAGYUNK, DE MÉG SZENT A BÉKE SILVIO ÉS FRANCESCA KÖZÖTT. FOTÓ: FACEBOOK

 

Azonban már egy decemberi interjújában Berlusconi (most már csak volt) barátnője arról beszélt, hogy

 

„Silvio után egy nőt is tudnék szeretni”.

 

Nem csak ebben mondott meghökkentőtt egy jobboldali politikus oldalán akkor még, de pozitívan nyilatkozott a Matteo Salvini elleni, Bolognából indult baloldali tüntetőkről, a szardínia-mozgalomról is. Szerinte az Öt Csillag mozgalom tehet az olasz politika felkavarodásáról – ebben egy véleményen van Berlusconival, aki a grilloistákat rosszabbaknak tartja, mint a kommunistákat.

 

2016-ban is már majdnem szétmentek

 

Berlusconi és Francesca kapcsolata, amely még a fiatalkorú prostitúcióról szóló Ruby-ügyet is túlélte, négy éve már egyszer majdnem szétment. Az akkor még csak harmincegy éves barátnőjét

 

Berlusconi egy akkor huszonegyéves római egyetemistával csalta meg.

 

Berlusconi szardíniai kastélyában töltött el több hosszú hétvégét Lavinia Palombinivel, egy neves római vállalkozó lányával. Berlusconi azzal indokolta akkor kicsapongását, hogy a kormányfői poszt elvesztése után, a Renzi-kormány évei alatt elment az életkedve – ezt mindig franciául mondja: „joie de vivre” –, szomorúság gyötőrte, és a fiatal Lavinia adott neki új lendületet, örömöt – ezért voltak többször is együtt Szardínia szigetén.

 

LAVINIA PALOMBINI 21 ÉVESEN VISSZA TUDTA ADNI A PRESIDENTE ÉLETKEDVÉT. FOTÓ: FB

 

A baloldali grilloista napilap, az Il Fatto Quotidiano információi szerint Francesca azonban nem értette meg „elnökét”, és hatalmas balhét csapott milánói kastélyukban – a hírek szerint bútorok törtek össze, és

 

Berlusconinak Rómából azonnal Milánóba kellett hajtatnia, hogy féltékeny barátnőjét megnyugtassa.

 

Megígérte neki, hogy véget vet Laviniával való kapcsolatának.

 

Most azonban nem történt se féltékenységi veszekedés, se újra egymásra találás. A 2019 óta európai parlamenti képviselősködő Silvio Berlusconi mostantól hivatalosan Maria Fascinával, pártja politikusával van együtt, noha maga a képviselőnő még nem nyilatkozott meg a témában.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás