+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 5. csütörtök, 17:30
A 83 éves volt olasz kormányfő 34 éves barátnőjét pártja egyik fiatalabb politikusára cserélte le. De korábban szóba hozták már egy szardíniai egyetemistalánnyal is.

A Diva et Donna olasz női magazin közölt múlt héten paparazzifotókat, amelyeken Silvio Berlusconi a svájci Bad Ragaz egyik luxusszállodájából jön ki, átkarolva egy nőt, akit a helikopteréhez kísért. A nő azonban nem a Berlusconinál ötven évvel fiatalabb eddigi barátnője, Francesca Pascale volt, hanem a Forza Italia egy még fiatalabb parlamenti képviselője, Marta Fascina.

 

2018-ban Berlusconi személyesen választotta ki

 

Fascina januárban volt 30 éves, a filozófus végzettségű lány Berlusconi pártját, a Forza Italiát képviseli a római parlamentben.

 

Marta Fascina azonban nem most jelent meg Berlusconi életében. A fiatal filozófuslányt Berlusconi 2018-ban személyesen választotta ki, és adott neki – a párton belül is sokak megdöbbenésére – befutó helyet a Forza Italia listáján, így lett Fascina 2018-ban, 28 évesen parlamenti képviselő. A lány egyetlen korábbi munkahelye szintén Berlusconihoz köthető, mert sajtós volt a politikus által korábban tulajdonolt AC Milan futballklubnál. A baloldali lap azt írta, hogy „Francesca mindent értett”, azaz már akár két éve is meglehet a kapcsolat Berlusconi és Marta között.

 

Marta eleve már több hónapja Berlusconi Milánó melletti kastélyában él.

 

Amikor azonban erre az olasz újságok rákérdeztek Francescánál, a volt barátnő akkor még azt mondta: Berlusconi és Fascina csak munkakapcsolatban van, „annyit dolgoznak, hogy sokszor Marta a kastélyban alszik”, de hozzátette: máskor is előfordult már, hogy Berlusconi (többnyire női) munkatársai az elnöki kastélyban aludtak. „Elnököm azonban mindig nálam alszik” – nyugtatgatta akkor még az aggódókat Francesca.

 

BALOLDALT SILVIO BERLUSCONI EDDIGI BARÁTNŐJE, A 34 ÉVES FRANCESCA PASCALE, JOBBOLDALT AZ ÚJ SZERELME, A 30 ÉVES MARTA FASCINA. FOTÓK: FACEBOOK

 

Hivatalos a szakítás

 

Berlusconi titkársága most már hivatalos közleményben is tudatta, hogy a volt kormányfő már nincs együtt eddigi barátnőjével, Francescával. A közlemény azonban azt hangsúlyozza, hogy Silvio és Francesca barátságban váltak el, „ha nincs is már érzelmi párkapcsolat köztük, jó viszonyban maradtak”. Francescát viszont kissé meglepte a közlemény, de elismerte ő is, hogy nincsenek már együtt. A volt barátnő hozzátette:

 

„mindig szeretni fogom az én elnökömet”, ugyanis Berlusconit eleve „il mio presidentének” hívta.

 

2012-BEN MÁR A PROSTITÚCIÓS BOTRÁNY ÉS BERLUSCONI POLITIKAI BUKÁSA UTÁN VAGYUNK, DE MÉG SZENT A BÉKE SILVIO ÉS FRANCESCA KÖZÖTT. FOTÓ: FACEBOOK

 

Azonban már egy decemberi interjújában Berlusconi (most már csak volt) barátnője arról beszélt, hogy

 

„Silvio után egy nőt is tudnék szeretni”.

 

Nem csak ebben mondott meghökkentőtt egy jobboldali politikus oldalán akkor még, de pozitívan nyilatkozott a Matteo Salvini elleni, Bolognából indult baloldali tüntetőkről, a szardínia-mozgalomról is. Szerinte az Öt Csillag mozgalom tehet az olasz politika felkavarodásáról – ebben egy véleményen van Berlusconival, aki a grilloistákat rosszabbaknak tartja, mint a kommunistákat.

 

2016-ban is már majdnem szétmentek

 

Berlusconi és Francesca kapcsolata, amely még a fiatalkorú prostitúcióról szóló Ruby-ügyet is túlélte, négy éve már egyszer majdnem szétment. Az akkor még csak harmincegy éves barátnőjét

 

Berlusconi egy akkor huszonegyéves római egyetemistával csalta meg.

 

Berlusconi szardíniai kastélyában töltött el több hosszú hétvégét Lavinia Palombinivel, egy neves római vállalkozó lányával. Berlusconi azzal indokolta akkor kicsapongását, hogy a kormányfői poszt elvesztése után, a Renzi-kormány évei alatt elment az életkedve – ezt mindig franciául mondja: „joie de vivre” –, szomorúság gyötőrte, és a fiatal Lavinia adott neki új lendületet, örömöt – ezért voltak többször is együtt Szardínia szigetén.

 

LAVINIA PALOMBINI 21 ÉVESEN VISSZA TUDTA ADNI A PRESIDENTE ÉLETKEDVÉT. FOTÓ: FB

 

A baloldali grilloista napilap, az Il Fatto Quotidiano információi szerint Francesca azonban nem értette meg „elnökét”, és hatalmas balhét csapott milánói kastélyukban – a hírek szerint bútorok törtek össze, és

 

Berlusconinak Rómából azonnal Milánóba kellett hajtatnia, hogy féltékeny barátnőjét megnyugtassa.

 

Megígérte neki, hogy véget vet Laviniával való kapcsolatának.

 

Most azonban nem történt se féltékenységi veszekedés, se újra egymásra találás. A 2019 óta európai parlamenti képviselősködő Silvio Berlusconi mostantól hivatalosan Maria Fascinával, pártja politikusával van együtt, noha maga a képviselőnő még nem nyilatkozott meg a témában.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás