Így védekezzünk a koronavírus ellen

Szerző: Fekő Ádám
2020.03.04. 19:24

Az Országos Mentőszolgálat könnyedén átlátható infografikán sorolja fel, mik a teendők, ha tünetet észlelünk, és hogyan minimalizálhatjuk a fertőzés esélyét.

Így védekezzünk a koronavírus ellen

Mivel az internet továbbra is tele van titokzatos orvosi leletekkel, titkos módszerekkel és persze nagy felfedezésekkel az alkohol/kokain vírustalanítós hatásáról, nagyon jó, hogy az Országos Mentőszolgálat kiadott egy infografikát, amin szakmailag indokolt javaslatok vannak arra, hogyan minimalizálhatjuk az esélyét annak, hogy minket is megfertőz a mostanra ezrek haláláért felelős vírus.

Mivel Magyarországnak már lett két fertőzöttje, ezért különösen aktuálisak a kérések: senki ne rendelőbe menjen, hanem telefonon kérjen segítséget a tünetek észlelésekor, lehetőleg a könyökhajlatainkba köhögjük, és ne fogdossuk kézmosás előtt a saját arcunkat.

A pontos összefoglaló itt van:

FORRÁS: OMSZ / FACEBOOK

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek