Gyöngyösi: Schiffer frusztrált, a Fideszt megszégyenítő módon gyalázza az ellenzéket

Szerző: Bukovics Martin
2020.03.04. 20:59

A Jobbik EP-képviselője az Azonnalinak reagálva szólt vissza az LMP-alapító Jobbikot önfeladással vádoló soraira.

Gyöngyösi: Schiffer frusztrált, a Fideszt megszégyenítő módon gyalázza az ellenzéket

„Megértem Schiffer András minden frusztrációját, hiszen

lassan két éve a Fidesz-sajtót megszégyenítő lendülettel ekézi a teljes ellenzéki oldalt,

ami – minden hibája ellenére – nemhogy gyengülne, de megtalálta az egypártrendszer leváltásához vezető utat. A véleményét tiszteletben tartom, és csak remélni tudom, hogy Schiffer András politikai állásfoglalása nem annak függvényében változik, hogy ügyvédként hány állami megbízást kap” – így reagált az Azonnalinak a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton az LMP-alapító szerdai Facebook-posztjára. Hogy Schiffernek milyen vélt állami megbízásaira gondol, nem részletezte.

Schiffer – akinek a vezetése alatt az LMP nem volt hajlandó belemenni semmiféle ellenzéki összefogásba, ehelyett egy harmadik, ökopolitikai-rendszerkritikai pólus megteremtését tűzte ki célul – alapvetően a komplett ellenzéket melegebb éghajlatra küldte a posztjában, mondván az egészében eldékásodott. Az LMP és a Jobbik külön megkapta tőle a magáét: „Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le” – írta.

Gyöngyösi ennek kapcsán külön megjegyezte, hogy „fájó látni, hogy [Schiffer] – egykori énjét meghazudtoló módon – a véleménye kialakításakor is a lakájmédia valóságszintjéhez igazodott, ugyanis a Jobbikra vonatkozó állításai közül egyik sem igaz”. Az Európai Parlamentben függetlenként, egyik frakcióban sem helyet foglaló Gyöngyösi szerint a Jobbik az euró idő előtti bevezetését például soha nem szorgalmazta, kizárólag a gazdasági felzárkóztatást, bérfelzárkóztatást követően látják ennek realitását.

Noha Jakab Péter Jobbik-elnök nemrég egy interjúban felvetette, hogy legitim vita tárgya lehet a határon túliak szavazati jogának megvonása, Gyöngyösi szerint ez nem jelenti rögtön azt, amit Schiffer írt: „A határon túli magyarok szavazati jogát mindig támogattuk, még akkor is, amikor világossá vált, hogy ez a Fidesz számára nem egy nemzetegyesítő, hanem kizárólag szavazatszerző aktus.”

Az EP-képviselő végül kitért Schiffer azon megjegyzésére is, miszerint azon se lepődne meg, ha egyszer Gyöngyösi antiszemitázná le. Ezzel az ügyvéd arra utalt, amikor a politikus 2012-ben a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását javasolta a parlamentben. (Gyöngyösi erről később szintén egy interjúban azt mondta, ez alapvetően Vona Gábor ötlete volt, ő ellenezte ezt, mégis el kellett mondania.) „Soha nem voltam antiszemita, és ezt Schiffer András tudja a legjobban, hiszen jól ismerjük egymást. Máig hálával tartozom neki azért, amiért nem állt be a szinte teljes kormánypárti-ellenzéki virtuális kivégzőosztagba 2012 novemberében. Többek között ezért sem értem mostani kirohanását...”

Schiffer posztjára az LMP is reagált már az Azonnalinak.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek