+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. március 4. szerda, 20:59
A Jobbik EP-képviselője az Azonnalinak reagálva szólt vissza az LMP-alapító Jobbikot önfeladással vádoló soraira.

„Megértem Schiffer András minden frusztrációját, hiszen

 

lassan két éve a Fidesz-sajtót megszégyenítő lendülettel ekézi a teljes ellenzéki oldalt,

 

ami – minden hibája ellenére – nemhogy gyengülne, de megtalálta az egypártrendszer leváltásához vezető utat. A véleményét tiszteletben tartom, és csak remélni tudom, hogy Schiffer András politikai állásfoglalása nem annak függvényében változik, hogy ügyvédként hány állami megbízást kap” – így reagált az Azonnalinak a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton az LMP-alapító szerdai Facebook-posztjára. Hogy Schiffernek milyen vélt állami megbízásaira gondol, nem részletezte.

 

Schiffer – akinek a vezetése alatt az LMP nem volt hajlandó belemenni semmiféle ellenzéki összefogásba, ehelyett egy harmadik, ökopolitikai-rendszerkritikai pólus megteremtését tűzte ki célul – alapvetően a komplett ellenzéket melegebb éghajlatra küldte a posztjában, mondván az egészében eldékásodott. Az LMP és a Jobbik külön megkapta tőle a magáét: „Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le” – írta.

 

Gyöngyösi ennek kapcsán külön megjegyezte, hogy „fájó látni, hogy [Schiffer] – egykori énjét meghazudtoló módon – a véleménye kialakításakor is a lakájmédia valóságszintjéhez igazodott, ugyanis a Jobbikra vonatkozó állításai közül egyik sem igaz”. Az Európai Parlamentben függetlenként, egyik frakcióban sem helyet foglaló Gyöngyösi szerint a Jobbik az euró idő előtti bevezetését például soha nem szorgalmazta, kizárólag a gazdasági felzárkóztatást, bérfelzárkóztatást követően látják ennek realitását.

 

Noha Jakab Péter Jobbik-elnök nemrég egy interjúban felvetette, hogy legitim vita tárgya lehet a határon túliak szavazati jogának megvonása, Gyöngyösi szerint ez nem jelenti rögtön azt, amit Schiffer írt: „A határon túli magyarok szavazati jogát mindig támogattuk, még akkor is, amikor világossá vált, hogy ez a Fidesz számára nem egy nemzetegyesítő, hanem kizárólag szavazatszerző aktus.”

 

Az EP-képviselő végül kitért Schiffer azon megjegyzésére is, miszerint azon se lepődne meg, ha egyszer Gyöngyösi antiszemitázná le. Ezzel az ügyvéd arra utalt, amikor a politikus 2012-ben a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását javasolta a parlamentben. (Gyöngyösi erről később szintén egy interjúban azt mondta, ez alapvetően Vona Gábor ötlete volt, ő ellenezte ezt, mégis el kellett mondania.) „Soha nem voltam antiszemita, és ezt Schiffer András tudja a legjobban, hiszen jól ismerjük egymást. Máig hálával tartozom neki azért, amiért nem állt be a szinte teljes kormánypárti-ellenzéki virtuális kivégzőosztagba 2012 novemberében. Többek között ezért sem értem mostani kirohanását...”

 

Schiffer posztjára az LMP is reagált már az Azonnalinak.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban a születésnapos, de azt sem hallgatjuk el, hogy közben Soros György már a HBO-ba is bevásárolta magát!

Indiában növekszik ugyan a koronavírus-fertőzések száma, mégis a szigorú intézkedések enyhítése mellett döntöttek.

Az aktív esetek és az új fertőzöttek száma pedig lényegében stagnál.

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás