+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. március 4. szerda, 17:50
Csalódott-e, hogy Schiffer nem az LMP-t, hanem a Kétfarkúakat ikszelné? Az LMP álláspontja-e, amikor Ungár Péter Gyurcsányt ekézi az ATV-ben? Kendernay János LMP-társelnök válaszol.

Az Azonnalin is beszámoltunk Schiffer András tőle szokatlanul is kemény Facebook-posztjáról, amelyben a pártból és a politikából azóta kiszállt LMP-alapító arról ír: „Lehet, sőt biztos, hogy Ungár Péternek súlyos vitái vannak a DK-val, pártjának viszont jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy »nyerhető« körzetet, vagy alpolgármesteri posztot.”

 

Mit szól ehhez az LMP (most már Zöldek) társelnöke, Kendernay János?

 

Felhívtuk a társelnököt, aki kérdésünkre hosszan a zöldpolitikáról kezdett beszélni, és arról, hogy ennek előmozdításához az is kell, hogy Orbánékat leváltsák. Visszakérdésünkre, hogy eszerint csakis a zöldpolitika érdekében fogadnának el befutó körzeteket vagy alpolgármesteri helyeket a DK-tól, azt mondta: 

 

„nem a DK-tól, a DK-tól semmit nem fogadunk el”.

 

Kérdésünkre, hogy akkor Ungár Péter (aki az Azonnali többségi tulajdonosa is) ATV-ben elmondott véleménye Gyurcsányról az LMP hivatalos álláspontjának tekinthető-e, Kendernay azt mondta: teljesen hiteles álláspont, amit Ungár megfogalmazott az ATV-ben a Gyurcsány-párttal kapcsolatban, főleg arra vonatkozóan, hogy a DK levadássza az ellenzéki politikusokat. (Mindez a DK-ba átigazolt szocialisták vonatkozásában hangzott el.)

 

Schiffer az említett posztban arról is írt, hogy „az O1G-koalíció 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. A soraikat dagasztó baloskodó liberálisoknak elég lesz, ha majd kiosztanak néhány kutatói helyet, szépen elkonferenciázgatnak az osztályharcról és az ország kiárusítása éppúgy nem fogja zavarni őket, ahogyan a megelőző húsz évben sem”.

 

Kendernay erre azt mondta: ő hisz benne, hogy nem tér vissza a 2010 előtti világ. Felvetésünkre, hogy hogyan tudnák ezt megakadályozni, hiszen a DK sokkal nagyobb párt náluk, az LMP-társelnök úgy válaszolt:

 

„lényegtelen kérdés, hogy a mai optika szerint ki tűnik dominánsnak és ki nem”.

 

Szerinte az LMP által megfogalmazott zöld minimumprogram is azt jelzi, hogy visszataláltak a rendszerellenes útra. 

 

Végezetül azon felvetésünkre, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy Schiffer – amint azt posztjában bejelentette – nem az LMP-re, hanem a Kétfarkú Kutyapártra fog szavazni, Kendernay azt mondta: ez Schifferről szól, nem az LMP-ről. Hozzátette,

 

ő egyébként is holisztikusan gondolkodik, a szélviharok, napkitörések jobban izgatják.

 

NYITÓKÉP: Kendernay János összefutott a Gyurcsány-házaspárral Brüsszelben 2019 tavaszán. Fotó: Olvasónk.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás