+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. március 4. szerda, 17:50
Csalódott-e, hogy Schiffer nem az LMP-t, hanem a Kétfarkúakat ikszelné? Az LMP álláspontja-e, amikor Ungár Péter Gyurcsányt ekézi az ATV-ben? Kendernay János LMP-társelnök válaszol.

Az Azonnalin is beszámoltunk Schiffer András tőle szokatlanul is kemény Facebook-posztjáról, amelyben a pártból és a politikából azóta kiszállt LMP-alapító arról ír: „Lehet, sőt biztos, hogy Ungár Péternek súlyos vitái vannak a DK-val, pártjának viszont jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy »nyerhető« körzetet, vagy alpolgármesteri posztot.”

 

Mit szól ehhez az LMP (most már Zöldek) társelnöke, Kendernay János?

 

Felhívtuk a társelnököt, aki kérdésünkre hosszan a zöldpolitikáról kezdett beszélni, és arról, hogy ennek előmozdításához az is kell, hogy Orbánékat leváltsák. Visszakérdésünkre, hogy eszerint csakis a zöldpolitika érdekében fogadnának el befutó körzeteket vagy alpolgármesteri helyeket a DK-tól, azt mondta: 

 

„nem a DK-tól, a DK-tól semmit nem fogadunk el”.

 

Kérdésünkre, hogy akkor Ungár Péter (aki az Azonnali többségi tulajdonosa is) ATV-ben elmondott véleménye Gyurcsányról az LMP hivatalos álláspontjának tekinthető-e, Kendernay azt mondta: teljesen hiteles álláspont, amit Ungár megfogalmazott az ATV-ben a Gyurcsány-párttal kapcsolatban, főleg arra vonatkozóan, hogy a DK levadássza az ellenzéki politikusokat. (Mindez a DK-ba átigazolt szocialisták vonatkozásában hangzott el.)

 

Schiffer az említett posztban arról is írt, hogy „az O1G-koalíció 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. A soraikat dagasztó baloskodó liberálisoknak elég lesz, ha majd kiosztanak néhány kutatói helyet, szépen elkonferenciázgatnak az osztályharcról és az ország kiárusítása éppúgy nem fogja zavarni őket, ahogyan a megelőző húsz évben sem”.

 

Kendernay erre azt mondta: ő hisz benne, hogy nem tér vissza a 2010 előtti világ. Felvetésünkre, hogy hogyan tudnák ezt megakadályozni, hiszen a DK sokkal nagyobb párt náluk, az LMP-társelnök úgy válaszolt:

 

„lényegtelen kérdés, hogy a mai optika szerint ki tűnik dominánsnak és ki nem”.

 

Szerinte az LMP által megfogalmazott zöld minimumprogram is azt jelzi, hogy visszataláltak a rendszerellenes útra. 

 

Végezetül azon felvetésünkre, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy Schiffer – amint azt posztjában bejelentette – nem az LMP-re, hanem a Kétfarkú Kutyapártra fog szavazni, Kendernay azt mondta: ez Schifferről szól, nem az LMP-ről. Hozzátette,

 

ő egyébként is holisztikusan gondolkodik, a szélviharok, napkitörések jobban izgatják.

 

NYITÓKÉP: Kendernay János összefutott a Gyurcsány-házaspárral Brüsszelben 2019 tavaszán. Fotó: Olvasónk.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás