A DK-tól semmit nem fogadunk el – mondja az LMP-társelnök Schiffer posztjára

Szerző: Bakó Bea
2020.03.04. 17:50

Csalódott-e, hogy Schiffer nem az LMP-t, hanem a Kétfarkúakat ikszelné? Az LMP álláspontja-e, amikor Ungár Péter Gyurcsányt ekézi az ATV-ben? Kendernay János LMP-társelnök válaszol.

A DK-tól semmit nem fogadunk el – mondja az LMP-társelnök Schiffer posztjára

Az Azonnalin is beszámoltunk Schiffer András tőle szokatlanul is kemény Facebook-posztjáról, amelyben a pártból és a politikából azóta kiszállt LMP-alapító arról ír: „Lehet, sőt biztos, hogy Ungár Péternek súlyos vitái vannak a DK-val, pártjának viszont jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy »nyerhető« körzetet, vagy alpolgármesteri posztot.”

Mit szól ehhez az LMP (most már Zöldek) társelnöke, Kendernay János?

Felhívtuk a társelnököt, aki kérdésünkre hosszan a zöldpolitikáról kezdett beszélni, és arról, hogy ennek előmozdításához az is kell, hogy Orbánékat leváltsák. Visszakérdésünkre, hogy eszerint csakis a zöldpolitika érdekében fogadnának el befutó körzeteket vagy alpolgármesteri helyeket a DK-tól, azt mondta: 

„nem a DK-tól, a DK-tól semmit nem fogadunk el”.

Kérdésünkre, hogy akkor Ungár Péter (aki az Azonnali többségi tulajdonosa is) ATV-ben elmondott véleménye Gyurcsányról az LMP hivatalos álláspontjának tekinthető-e, Kendernay azt mondta: teljesen hiteles álláspont, amit Ungár megfogalmazott az ATV-ben a Gyurcsány-párttal kapcsolatban, főleg arra vonatkozóan, hogy a DK levadássza az ellenzéki politikusokat. (Mindez a DK-ba átigazolt szocialisták vonatkozásában hangzott el.)

Schiffer az említett posztban arról is írt, hogy „az O1G-koalíció 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását. A soraikat dagasztó baloskodó liberálisoknak elég lesz, ha majd kiosztanak néhány kutatói helyet, szépen elkonferenciázgatnak az osztályharcról és az ország kiárusítása éppúgy nem fogja zavarni őket, ahogyan a megelőző húsz évben sem”.

Kendernay erre azt mondta: ő hisz benne, hogy nem tér vissza a 2010 előtti világ. Felvetésünkre, hogy hogyan tudnák ezt megakadályozni, hiszen a DK sokkal nagyobb párt náluk, az LMP-társelnök úgy válaszolt:

„lényegtelen kérdés, hogy a mai optika szerint ki tűnik dominánsnak és ki nem”.

Szerinte az LMP által megfogalmazott zöld minimumprogram is azt jelzi, hogy visszataláltak a rendszerellenes útra. 

Végezetül azon felvetésünkre, hogy nem csalódott-e amiatt, hogy Schiffer – amint azt posztjában bejelentette – nem az LMP-re, hanem a Kétfarkú Kutyapártra fog szavazni, Kendernay azt mondta: ez Schifferről szól, nem az LMP-ről. Hozzátette,

ő egyébként is holisztikusan gondolkodik, a szélviharok, napkitörések jobban izgatják.

NYITÓKÉP: Kendernay János összefutott a Gyurcsány-házaspárral Brüsszelben 2019 tavaszán. Fotó: Olvasónk.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek