Hozzáragasztották a kézfertőtlenítőt a román parlamentben az asztalhoz, nehogy eltegye valaki

Szerző: Bukovics Martin
2020.03.03. 13:25

Bukarestben a koronavírus elleni küzdelmet nagyon komolyan veszik.

Hozzáragasztották a kézfertőtlenítőt a román parlamentben az asztalhoz, nehogy eltegye valaki

Az Euractiv román kiadásának újságírója, Sebastian Rotaru videózott le a román parlamentben egy asztalra kihelyezett kézfertőtlenítőt, amit a legnagyobb valószínűséggel a keleti szomszédunknál már egy hete megjelent koronavírus elleni küzdelem jegyében raktak oda le. Romániában a hatóságok jelenleg négy koronavírusos betegről tudnak (ketten a kolozsvári, ketten a temesvári kórházban fekszenek), országos szinten jelenleg 42 személy van intézményes karanténban, 9431-et pedig otthonában különítettek el.

Szóval már az óvatosság és eleve az influenzaszezon miatt is indokolt a bukaresti parlamentben elhelyezett kézfertőtlenítő, ami kiválóan működik, bárki használhatja, azonban van vele egy probléma:

Bizony, oda van ragasztva az asztalhoz, nehogy ellopja valamelyik politikus vagy épp arra járó újságíró, ahogy azt a Pro TV külön meg is jegyezte, mondván nehogy már csak a politikai elitet tartsa lopósnak a nép. A Tolvajok nélküli közigazgatást mozgalmat elindító USR párt a Facebookon külön le is csapott a kézfertőtlenítőről készült fotóra, így azt már vagy 1400-an osztották ott meg. „Mintha egy tolvajokkal teli intézményben lennénk” – írták a képhez.

Tetszett a cikk? Van még ilyenünk bőven: olvass bele az Azonnali anyagaiba a koronavírusról, valamint Romániáról!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek