Milyen témához nem kell felsőbb engedély a közmédiában?

2020.03.02. 15:01

Oké, hogy nem szerepelhet csak úgy Greta Thunberg vagy az Amnesty, de hol engedhetik szabadjára a képzeletüket az MTVA-dolgozók? Orbán beszédeinek ismétlésénél? Ifj. Lomnici Zoltán behívásánál? Itt a hét kérdése!

Milyen témához nem kell felsőbb engedély a közmédiában?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Hétfőn a Politico hozott le egy állításuk szerint több helyről is megerősített listát, ami alapján a magyar közmédiában dolgozók csak felsőbb engedéllyel írhatnak bizonyos témákról: ilyen például Greta Thunberg, a legtöbb migrációs kérdés vagy az Európai Unió (konkrétabban a gonosz Brüsszel), de például az Amnesty Internationallel úgy általában nem is lehet foglalkozni, hiszen Soros-szervezet.

Az MTVA szerint természetesen összeesküvés-elméletről van szó, és „a napi szerkesztőnek a hatályos belső kommunikációs szabályzat alapján témától függetlenül kell látnia minden anyagot és koordinálnia a Duna Médiaszolgáltató és az MTI között a napi tematikát”, de mi itt az Azonnalinál azért vagyunk annyira gonoszak, hogy kételkedjünk ebben.

Ha neadjisten tényleg a kormány kénye-kedve szerint mondaná szakértéseit például Nógrádi György vagy Georg Spöttle, akkor már meg is születhet eheti kérdésünk: vajon mik azok a témák egyáltalán a közmédiában, amihez nem kell külön engedély?

Mi csak válaszlehetőségeket adunk, szavazni már neked kell!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek