+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 1. vasárnap, 20:43
A bel-ellenzéki versennyé alakult angyalföldi önkormányzati képviselő-választást az MSZP jelöltje nyerte meg, de a meccs szoros lett a Momentummal. A Fidesz nem zavart bele ebbe.

Azért került sor ma a budapesti 13. kerület egyik angyalföldi körzetében önkormányzati képviselő-választásra, mert a körzetet eddig képviselő momentumus Kerpel-Fronius Gábor, miután Budapest egyik főpolgármester-helyettese lett, lemondott mandátumáról.

 

A versengés azért lett érdekes, mert bel-ellenzéki verseny alakult ki, amit persze Angyalföldön valóban megengedhet magának az ellenzék. Noha

 

októberben még a Momentum jelöltje mögé állt be az egész ellenzék,

 

Kerpel-Fronius lemondása után az MSZP úgy vélte – miután  Kerpel-Froniusszal megállapodni gondolt a Fővárosi Közgyűlés egyik szünetében –, hogy most ők jelölhetnek.

 

Kerpel-Fronius elismerte, hogy kissé hirtelen bólintott rá a szintén kissé hirtelen jött MSZP-s ajánlatra – ezért a centrista párt igenis indított önálló jelöltet Polyák Krisztina személyében. Vele szemben az MSZP Vaju Viktóriát indította. Az indultak még versenyébe pedig a Fidesz egy egykori LMP-s politikussal, Tempfli Józseffel szállt be; de volt még a Munkáspártnak és a Mi Hazánknak is jelöltje.

 

A részvétel igen alacsony volt, azaz messzemenő következtetést nem lehet levonni – de a nem hivatalos eredmények alapján (az Index értesülései szerint)

 

érvényesült a papírforma : a mélyvörös Angyalföld maradt szoci, Vaju Viktória kevesebb, mint száz vokssal megelőzte a momentumos Polyákot.

 

A Fidesz jelöltje ezzel szemben a húsz százalékot se érte el. A Mi Hazánk két százalék felett teljesített, a Munkáspártra meg összesen hárman szavaztak.

 

NYITÓKÉP: Tempfli József (Fidesz, ex-LMP), Polyák Krisztina (Momentum), Vaju Viktória (MSZP), Nagy Zsolt (Mi Hazánk) / Forrás: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás