Angyalföldön a Momentum a Fideszt megelőzte, de az MSZP-t nem

Szerző: Techet Péter
2020.03.01. 20:43

A bel-ellenzéki versennyé alakult angyalföldi önkormányzati képviselő-választást az MSZP jelöltje nyerte meg, de a meccs szoros lett a Momentummal. A Fidesz nem zavart bele ebbe.

Angyalföldön a Momentum a Fideszt megelőzte, de az MSZP-t nem

Azért került sor ma a budapesti 13. kerület egyik angyalföldi körzetében önkormányzati képviselő-választásra, mert a körzetet eddig képviselő momentumus Kerpel-Fronius Gábor, miután Budapest egyik főpolgármester-helyettese lett, lemondott mandátumáról.

A versengés azért lett érdekes, mert bel-ellenzéki verseny alakult ki, amit persze Angyalföldön valóban megengedhet magának az ellenzék. Noha

októberben még a Momentum jelöltje mögé állt be az egész ellenzék,

Kerpel-Fronius lemondása után az MSZP úgy vélte – miután  Kerpel-Froniusszal megállapodni gondolt a Fővárosi Közgyűlés egyik szünetében –, hogy most ők jelölhetnek.

Kerpel-Fronius elismerte, hogy kissé hirtelen bólintott rá a szintén kissé hirtelen jött MSZP-s ajánlatra – ezért a centrista párt igenis indított önálló jelöltet Polyák Krisztina személyében. Vele szemben az MSZP Vaju Viktóriát indította. Az indultak még versenyébe pedig a Fidesz egy egykori LMP-s politikussal, Tempfli Józseffel szállt be; de volt még a Munkáspártnak és a Mi Hazánknak is jelöltje.

A részvétel igen alacsony volt, azaz messzemenő következtetést nem lehet levonni – de a nem hivatalos eredmények alapján (az Index értesülései szerint)

érvényesült a papírforma : a mélyvörös Angyalföld maradt szoci, Vaju Viktória kevesebb, mint száz vokssal megelőzte a momentumos Polyákot.

A Fidesz jelöltje ezzel szemben a húsz százalékot se érte el. A Mi Hazánk két százalék felett teljesített, a Munkáspártra meg összesen hárman szavaztak.

NYITÓKÉP: Tempfli József (Fidesz, ex-LMP), Polyák Krisztina (Momentum), Vaju Viktória (MSZP), Nagy Zsolt (Mi Hazánk) / Forrás: Facebook

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek