Tovább fogy a Jobbik: most hat debreceni politikusuk lépett ki

2020.02.26. 15:22

A párt debreceni alapszervezetének most kilépett elnöke szerint a Jakab Péter-féle vezetés „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat a Jobbikban.

Tovább fogy a Jobbik: most hat debreceni politikusuk lépett ki

Bogdán Szabolcs, a Jobbik debreceni alapszervezetének elnöke közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a szerdai napon kilépett a pártból, őt pedig öt korábbi önkormányzati képviselőjelölt is követte.

Bogdán a közleményében azt írta, nehéz szívvel hozta meg a döntést, de szerinte a Jobbik letért arról az útról, amit az alapító okirat jelölt ki, és emiatt nem is látja a legkisebb esélyét sem annak, hogy a jelenlegi elnökséggel együtt tudna működni. Emellett úgy látja, hogy a Jobbik új iránya miatt nem tudna a jövőben a barátai, ismerősei és határon túli nemzettestvérei szemébe nézni.

Bogdán ezenkívül azzal is bírálta a párt elnökségét, hogy a legutóbbi kongresszus óta „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat és a nemzeti értékelvű politizálást teljes feladták.

A Jobbikban azután kezdődött meg egy nagyszabású kilépési hullám, hogy február 17-én nyilvánosságra került egy felvétel a január 25-i tisztújító kongresszusról, amiben az új elnök, Jakab Péter arról beszél, hogy a párt Szávay Istvánhoz kötődő része meg akarta akadályozni az ő elnökségét és őt hátba szúrták.

Azóta kilépett a pártból a budapesti Jobbik-elnök, Bencsik János, a párt négy budapesti önkormányzati képviselője, illetve a Jakab elleni szervezkedéssel megvádolt Szávay István Jobbik-alapító, korábbi országgyűlési képviselő, valamint  januári tisztújító kongresszuson Jakab egyetlen kihívója, Lokody Levente is.

FOTÓ: Jakab Péter, Bogdán Szabolcs (Azonnali, Facebook)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek