+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. február 26. szerda, 15:22
A párt debreceni alapszervezetének most kilépett elnöke szerint a Jakab Péter-féle vezetés „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat a Jobbikban.

Bogdán Szabolcs, a Jobbik debreceni alapszervezetének elnöke közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a szerdai napon kilépett a pártból, őt pedig öt korábbi önkormányzati képviselőjelölt is követte.

 

Bogdán a közleményében azt írta, nehéz szívvel hozta meg a döntést, de szerinte a Jobbik letért arról az útról, amit az alapító okirat jelölt ki, és emiatt nem is látja a legkisebb esélyét sem annak, hogy a jelenlegi elnökséggel együtt tudna működni. Emellett úgy látja, hogy a Jobbik új iránya miatt nem tudna a jövőben a barátai, ismerősei és határon túli nemzettestvérei szemébe nézni.

 

Bogdán ezenkívül azzal is bírálta a párt elnökségét, hogy a legutóbbi kongresszus óta „bolsevik típusú leszámolásokat” folytat és a nemzeti értékelvű politizálást teljes feladták.

 

A Jobbikban azután kezdődött meg egy nagyszabású kilépési hullám, hogy február 17-én nyilvánosságra került egy felvétel a január 25-i tisztújító kongresszusról, amiben az új elnök, Jakab Péter arról beszél, hogy a párt Szávay Istvánhoz kötődő része meg akarta akadályozni az ő elnökségét és őt hátba szúrták.

 

Azóta kilépett a pártból a budapesti Jobbik-elnök, Bencsik János, a párt négy budapesti önkormányzati képviselője, illetve a Jakab elleni szervezkedéssel megvádolt Szávay István Jobbik-alapító, korábbi országgyűlési képviselő, valamint  januári tisztújító kongresszuson Jakab egyetlen kihívója, Lokody Levente is.

 

FOTÓ: Jakab Péter, Bogdán Szabolcs (Azonnali, Facebook)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás