+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2020. február 26. szerda, 09:06
Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál, aki bezzeg kisajátít.

Ahogy arról az Azonnalin beszámoltunk, január végén abszolút többséggel nyert a burgenlandi választáson Hans Peter Doskozil: a szocdem politikus így koalíciós partnerre se szorul Ausztria Magyarországgal határos tartományában. Doskozil a sikerét annak köszönheti, hogy pártja, az SPÖ progresszív irányvonalától finoman elhatárolódik, migrációkritikus álláspontot képvisel, és 1700 eurós minimálbért vezetett be a közigazgatásban és az állami (tartományi) vállalatoknál.

 

Nem akarsz minimálbért fizetni? Menj Orbánhoz Magyarországra!

 

Most a Neue Zürcher Zeitungnak azt mondta: ezt a minimálbért további szektorokra is kiterjesztené. Egyúttal azt üzente az emiatt költségnövekedéstől tartó cégeknek, hogy vagy vágjanak a bevételeikből, vagy

 

települjenek át Magyarországra. „Jó szórakozást kívánok nekik Orbánnál,

 

aki a parasztok birtokait rövid úton kisajátítja, vagy épp új útdíjakat vezet be.”

 

Bővebben nem fejtette ki, hogy mire utalt a kisajátítással, de valószínűleg arra, hogy Orbánék a külföldiek magyarországi földvásárlását és a zsebszerződéseket próbálták felszámolni (amiben különösen sok osztrák érintett) az általuk hozott földforgalmi törvénnyel, amit 2018-ban egyébként elkaszált az Európai Bíróság, mert kártalanítás nélkül szüntették meg a nem egyenesági rokonok közti haszonélvezeti szerződéseket – ez jogilag nem kisajátítás, de gyakorlatilag annál rosszabb, mert a kisajátításért legalább mindig jár kártalanítás.

 

Migrációügyben szigorú, de a kvótát támogatná

 

Orbán kedvenc témájával, a menekültüggyel kapcsolatban a tartományfőnök abban hisz, hogy védeni kell a külső határokat, ki kell toloncolni a jogosulatlan menedékkérőket, és el kell osztani a menekülteket az EU-ban. Utóbbiról nem csak a magyar kormány, de az osztrák kancellár, Sebastian Kurz is máshogy vélekedik. Doskozil mondjuk azt is hozzátette: az elosztás azért nem működik gyakorlatilag, mert „Brüsszel” nem igazán vállalja fel a menekültkérelmet elutasító döntések végrehajtását és a kitoloncolást. (Ezek egyébként tagállami hatáskörbe tartoznak.) 

 

Doskozil arról beszél:

 

a migrációs válság nem ért véget, hiába „ámítja Kurz azzal az osztrákokat évek óta, hogy lezárta a balkáni útvonalat”.

 

Érdemes összehasonlításként hozzátenni: Orbán ugye mindeközben egyszerre kommunikálja azt, hogy lezárta a határt, de migrációs válság is van.

 

FOTÓ: Hans Peter Doskozil / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás