Jakab Péter egyetlen kihívója is kilépett a Jobbikból

Szerző: Bukovics Martin
2020.02.25. 19:18

Nem tudja felvállalni az immáron Jakab Péter vezette Jobbik új irányvonalát.

Jakab Péter egyetlen kihívója is kilépett a Jobbikból

Nemcsak Szávay István Jobbik-alapító és korábbi országgyűlési képviselő távozott kedden az immáron Jakab Péter vezette Jobbikból. Kilépett ugyanis a pártból az a Lokody Levente is, aki Jakab Péter Jobbik-elnök egyetlen kihívója volt a párt legutóbbi kongresszusán. Úgy tudjuk, a kongresszuson 2 százalék körüli szavazatot kapott.

Az Erdélyben élő jobbikos az Azonnalinak is elküldte a kilépését bejelentő, párttársainak írt levelét, ebből idézünk:

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból! A szervezet Maros megyei alapszervezete is mától megszűnt létezni a bajtársak egyhangú határozatának köszönhetően. Szomorú az, hogy Erdélyben egyetlen egy alapszervezete sem maradt a Jobbiknak. Mint elnökjelölt egy jobbközép konzervatív síkon akartam a Jobbik irányelveit tartani. Ezt az új irányvonalat, mely a Jobbikot ma meghatározza, így tovább nem tudjuk felvállalni. Döntésemet szabad akaratból, a konzervatív jobbközép irányvonal melletti kiállás, lelkiismeretemre hallgatva hoztam meg!”

Ahogy Szávay, úgy sajnos Lokody sem kívánt ennél bővebben nyilatkozni kilépésének okairól az Azonnalinak. 

A Jobbikban azután kezdődött kilépési hullám, hogy Jakab Péter lett a pártelnök, akinek egy, a párt Szávayhoz kötődő részét árulózó beszéde is nyilvánosságra került. Ezután elsőként a Szávay parlamenti helyére beült Bencsik János budapesti Jobbik-elnök lépett ki a pártból, majd követte a példáját négy jobbikos önkormányzati képviselő is.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek