+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 25. kedd, 08:50
Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

E-mailben jelezte dolgozóinak az Európai Parlament, hogy akik az elmúlt tizennégy napban Kínában, Hong Kongban, Makaóban, Szingapúrban, Dél-Koreában vagy Olaszország azon részén jártak, ahol felütötte a fejét a koronavírus, azok oldják meg, hogy otthonról dolgozzanak – írja a Politico.

 

Az erről szóló levelet hétfő este küldték el az érintetteknek, amelyben azt is kérik tőlük:

 

naponta kétszer nézzék meg, nem lázasak-e.

 

Így csak az térhet vissza a munkahelyére, aki az utazást követő két hétig tünetmentesnek bizonyul, és akinek erre rábólint a háziorvosa.

 

Míg az Európai Parlament aggódik az olasz koronavírusos megbetegedések miatt – az ország északi részén ugyanis már több mint kétszáz fertőzöttről tudni – az Európai Bizottság úgy tűnik, egyelőre nem. Ők ugyanis csak azokat kérték, hogy dolgozzanak otthonról, akik Kínában, Makaóban vagy Hong Kongban jártak, a többi országra nem vonatkozott ez a kérés.

 

Van-e már koronavírus Magyarországon?

 

Kedd reggelig úgy tudni, hogy egyelőre szerencsére még nincs. Hétfőn ugyanakkor bejelentette a külügyminisztérium:

 

magyar fertőzött már van.

 

Ugyanis egy a Japán partjainál karantén alá vont szállodahajó, a Diamond Princess fedélzetén dolgozó három magyar közül egyikük esetén pozitív lett a koronavírust vizsgáló teszt. Ám hétfőn még az érintett is tünetmentesnek bizonyult, nem köhögött és lázas sem volt.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy mit kell tudni a koronavírusról, itt pedig képriportban mutattuk be, hogy hogyan érinti a budapesti kínai közösséget a járvány, de az Azonnali podcastje is foglalkozott a témával.

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás