+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 25. kedd, 08:50
Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

E-mailben jelezte dolgozóinak az Európai Parlament, hogy akik az elmúlt tizennégy napban Kínában, Hong Kongban, Makaóban, Szingapúrban, Dél-Koreában vagy Olaszország azon részén jártak, ahol felütötte a fejét a koronavírus, azok oldják meg, hogy otthonról dolgozzanak – írja a Politico.

 

Az erről szóló levelet hétfő este küldték el az érintetteknek, amelyben azt is kérik tőlük:

 

naponta kétszer nézzék meg, nem lázasak-e.

 

Így csak az térhet vissza a munkahelyére, aki az utazást követő két hétig tünetmentesnek bizonyul, és akinek erre rábólint a háziorvosa.

 

Míg az Európai Parlament aggódik az olasz koronavírusos megbetegedések miatt – az ország északi részén ugyanis már több mint kétszáz fertőzöttről tudni – az Európai Bizottság úgy tűnik, egyelőre nem. Ők ugyanis csak azokat kérték, hogy dolgozzanak otthonról, akik Kínában, Makaóban vagy Hong Kongban jártak, a többi országra nem vonatkozott ez a kérés.

 

Van-e már koronavírus Magyarországon?

 

Kedd reggelig úgy tudni, hogy egyelőre szerencsére még nincs. Hétfőn ugyanakkor bejelentette a külügyminisztérium:

 

magyar fertőzött már van.

 

Ugyanis egy a Japán partjainál karantén alá vont szállodahajó, a Diamond Princess fedélzetén dolgozó három magyar közül egyikük esetén pozitív lett a koronavírust vizsgáló teszt. Ám hétfőn még az érintett is tünetmentesnek bizonyult, nem köhögött és lázas sem volt.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy mit kell tudni a koronavírusról, itt pedig képriportban mutattuk be, hogy hogyan érinti a budapesti kínai közösséget a járvány, de az Azonnali podcastje is foglalkozott a témával.

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás