+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 25. kedd, 08:50
Arra kéri a koronavírus-gyanús helyeken járt dolgozóit az Európai Parlament, maradjanak otthon. Az Európai Bizottság viszont már kevésbé szívbajos.

E-mailben jelezte dolgozóinak az Európai Parlament, hogy akik az elmúlt tizennégy napban Kínában, Hong Kongban, Makaóban, Szingapúrban, Dél-Koreában vagy Olaszország azon részén jártak, ahol felütötte a fejét a koronavírus, azok oldják meg, hogy otthonról dolgozzanak – írja a Politico.

 

Az erről szóló levelet hétfő este küldték el az érintetteknek, amelyben azt is kérik tőlük:

 

naponta kétszer nézzék meg, nem lázasak-e.

 

Így csak az térhet vissza a munkahelyére, aki az utazást követő két hétig tünetmentesnek bizonyul, és akinek erre rábólint a háziorvosa.

 

Míg az Európai Parlament aggódik az olasz koronavírusos megbetegedések miatt – az ország északi részén ugyanis már több mint kétszáz fertőzöttről tudni – az Európai Bizottság úgy tűnik, egyelőre nem. Ők ugyanis csak azokat kérték, hogy dolgozzanak otthonról, akik Kínában, Makaóban vagy Hong Kongban jártak, a többi országra nem vonatkozott ez a kérés.

 

Van-e már koronavírus Magyarországon?

 

Kedd reggelig úgy tudni, hogy egyelőre szerencsére még nincs. Hétfőn ugyanakkor bejelentette a külügyminisztérium:

 

magyar fertőzött már van.

 

Ugyanis egy a Japán partjainál karantén alá vont szállodahajó, a Diamond Princess fedélzetén dolgozó három magyar közül egyikük esetén pozitív lett a koronavírust vizsgáló teszt. Ám hétfőn még az érintett is tünetmentesnek bizonyult, nem köhögött és lázas sem volt.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy mit kell tudni a koronavírusról, itt pedig képriportban mutattuk be, hogy hogyan érinti a budapesti kínai közösséget a járvány, de az Azonnali podcastje is foglalkozott a témával.

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás