Ki nyerje a szlovák választást?

2020.02.24. 16:06

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Ki nyerje a szlovák választást?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Február 29-én eldől, hogyan fog kinézni a szlovák parlament a következő négy évben, ekkor tartanak ugyanis parlamenti választást északi szomszédunknál. A magyarországi sajtóban egyedüliként az Azonnali részletesen foglalkozik azzal, hogy mi is történhet majd Szlovákiában szombaton: írtunk már nektek a magyar pártok, a Híd-Most és a Magyar Közösségi Összefogás közti megállapodás hiányáról, hoztunk interjút a Híd-elnök Bugár Bélával, valamint az MKÖ elnökével, Mózes Szabolcscsal, és a velük együttműködő MKP elnökével, Menyhárt Józseffel is. Beszélgettünk továbbá a jobboldali OĽANO listáján induló, magyar származású Grendel Gáborral is.

Emellett forgattunk Bugár somorjai lakossági fórumán, az Azonnali podcastjében, a Helyzetben interjúztunk a szlovákiai Sme napilap magyar származású főszerkesztőjével, Balog Beátával, megkérdeztük Pozsonyban a szlovákokat, hogy mi a véleményük a magyarokról, valamint utánajártunk annak is, hogy ki az az Igor Matovič, aki a választások után minden bizonnyal a jobboldal vezető személyisége lesz majd.

Azt viszont még mi sem tudhatjuk, mi lesz a szombaton esedékes választások eredménye, igaz, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján egy folyamatosan gyengülő Robert Fico-párt és egy folyamatosan erősödő Igor Matovič képe rajzolódik ki előttünk.

De mégis: te kire szavaznál, ha szavazhatnál a szlovákiai parlamenti választásokon? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek