+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Február 29-én eldől, hogyan fog kinézni a szlovák parlament a következő négy évben, ekkor tartanak ugyanis parlamenti választást északi szomszédunknál. A magyarországi sajtóban egyedüliként az Azonnali részletesen foglalkozik azzal, hogy mi is történhet majd Szlovákiában szombaton: írtunk már nektek a magyar pártok, a Híd-Most és a Magyar Közösségi Összefogás közti megállapodás hiányáról, hoztunk interjút a Híd-elnök Bugár Bélával, valamint az MKÖ elnökével, Mózes Szabolcscsal, és a velük együttműködő MKP elnökével, Menyhárt Józseffel is. Beszélgettünk továbbá a jobboldali OĽANO listáján induló, magyar származású Grendel Gáborral is.

 

Emellett forgattunk Bugár somorjai lakossági fórumán, az Azonnali podcastjében, a Helyzetben interjúztunk a szlovákiai Sme napilap magyar származású főszerkesztőjével, Balog Beátával, megkérdeztük Pozsonyban a szlovákokat, hogy mi a véleményük a magyarokról, valamint utánajártunk annak is, hogy ki az az Igor Matovič, aki a választások után minden bizonnyal a jobboldal vezető személyisége lesz majd.

 

 

Azt viszont még mi sem tudhatjuk, mi lesz a szombaton esedékes választások eredménye, igaz, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján egy folyamatosan gyengülő Robert Fico-párt és egy folyamatosan erősödő Igor Matovič képe rajzolódik ki előttünk.

 

De mégis: te kire szavaznál, ha szavazhatnál a szlovákiai parlamenti választásokon? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Palocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás