+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 21. péntek, 07:47
Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

A lengyel bíróság elutasított egy LMBTQ-ellenes kampány szervezői ellen benyújtott keresetet, mivel szerintük a plakát, ami összeköti a homoszexualitásta  pedofíliával informatív és oktató jellegű – írja a Pink News.

 

A Lengyelországban megautóztatott plakátokat az ultarkonzervatív Fundacja Pro nevű szervezet készítette, a ráírt szöveget pedig a hangosbeszélőben is ismételgették az utcákon:

 

„A pedofília hússzor gyakoribb a homoszexuálisok között. Tanítani akarják a gyerekeidet. Állítsuk meg őket!”

 

Az ügyvéd Bartłomiej Ciążyński még 2019-ben indított polgári pert a Fundacja Pro ellen azzal érvelve, hogy a kampány rágalmazta és megsértette méltóságban az LMBTQ-embereket. A keresetet szerdán utasította el a bíróság Wrocławban, Adam Maciński bíró szerint azért, mert segít felhívni a figyelmet a pedofília veszélyeire, miközben foglalkozik az extrém szexuális felvilágosítás veszélyeivel.

 

„A kampány nem kritizált agresszívan, és nem bélyegezte meg vagy zaklatta a felperest”

 

– érvelt Maciński, hozzá téve, hogy a döntése az alperes szólásszabadságának és meggyőződésének védelme.

 

A beszámoló szerint a bíróság előtt közben több tüntető is megjelent olyan táblákkal, hogy „Állítsuk meg a pedofíliát: a homoszexuálisak gyakran molesztálnak gyerekeket”, és „Mit tanít az LMBT-lobbi a gyerekeinknek?”

 

Különösebben persze nem meglepő a lengyel bíróság attitűdje, hiszen Jaroslaw Kaczyński, a lengyel kormánypárt (PiS) elnöke például már augusztusban kikelt a Pride-ok ellen, azokat utazó színházaknak nevezve, amik szándékosan provokálják a helyieket, utána pedig megígérte, hamarosan rendbe teszik ezeket a problémákat.

 

FOTÓ: Twitter / LMBTQpl

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás