Megvédte a homoszexualitást a pedofíliával összekötő plakátot a lengyel bíróság

Szerző: Fekő Ádám
2020.02.21. 07:47

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Megvédte a homoszexualitást a pedofíliával összekötő plakátot a lengyel bíróság

A lengyel bíróság elutasított egy LMBTQ-ellenes kampány szervezői ellen benyújtott keresetet, mivel szerintük a plakát, ami összeköti a homoszexualitásta  pedofíliával informatív és oktató jellegű – írja a Pink News.

A Lengyelországban megautóztatott plakátokat az ultarkonzervatív Fundacja Pro nevű szervezet készítette, a ráírt szöveget pedig a hangosbeszélőben is ismételgették az utcákon:

„A pedofília hússzor gyakoribb a homoszexuálisok között. Tanítani akarják a gyerekeidet. Állítsuk meg őket!”

Az ügyvéd Bartłomiej Ciążyński még 2019-ben indított polgári pert a Fundacja Pro ellen azzal érvelve, hogy a kampány rágalmazta és megsértette méltóságban az LMBTQ-embereket. A keresetet szerdán utasította el a bíróság Wrocławban, Adam Maciński bíró szerint azért, mert segít felhívni a figyelmet a pedofília veszélyeire, miközben foglalkozik az extrém szexuális felvilágosítás veszélyeivel.

„A kampány nem kritizált agresszívan, és nem bélyegezte meg vagy zaklatta a felperest”

– érvelt Maciński, hozzá téve, hogy a döntése az alperes szólásszabadságának és meggyőződésének védelme.

A beszámoló szerint a bíróság előtt közben több tüntető is megjelent olyan táblákkal, hogy „Állítsuk meg a pedofíliát: a homoszexuálisak gyakran molesztálnak gyerekeket”, és „Mit tanít az LMBT-lobbi a gyerekeinknek?”

Különösebben persze nem meglepő a lengyel bíróság attitűdje, hiszen Jaroslaw Kaczyński, a lengyel kormánypárt (PiS) elnöke például már augusztusban kikelt a Pride-ok ellen, azokat utazó színházaknak nevezve, amik szándékosan provokálják a helyieket, utána pedig megígérte, hamarosan rendbe teszik ezeket a problémákat.

FOTÓ: Twitter / LMBTQpl

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek