+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. február 20. csütörtök, 07:08
Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

Az Azonnali nemrég két vitában is foglalkozott a közelmúlttal: egyrészről a harminc évvel ezelőtti rendszerváltást akartuk megérteni, másrészről arra voltunk kiváncsiak, mit írhatnak majd a jövő történelemkönyvei a 2010-es újabb rendszerváltással elkezdődött évtizedről.

 

A múlt felől azonban most tényleg a jövő felé fordulunk:

 

Miről szólnak majd a húszas évek?

 

Mik lesznek azok a technológiai újítások, kulturális szokások, társadalmi folyamatok és politikai változások, amelyek meghatározzák mindennapjainkat? Ez lehet annak kérdése, hogy ebben az évtizedben lesz-e rendszerváltás, autóval fogunk-e még járni (és milyennel), mik lesznek a kulturális szokásaink, és mennyiben változik meg még inkább a kommunikációs terünk?

 

Persze elképzelése, pláne vágya mindenkinek lehet – éppen ezért mi eme újabb vitasorozat szerzőiként

 

olyan embereket nyertünk meg, akik tetteikkel alakítani is tudják mindazt,

 

amit válaszként fogalmaznak most meg nekünk. Olyan embereket, akiknek van ötletük a húszas évekre – jó vagy rossz, érdekes vagy unalmas –, és van hozzá pozíciójuk vagy tudásuk (a kettő a mai Magyarországon gyakorlatilag alig fedi egymást), hogy ebből az ötletből esetleg tényleg valóság legyen.

 

A sorozat részeit ide kattintva tudjátok követni. Jó olvasgatást!

 

BORÍTÓKÉP: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Milyen hatása van annak az ígéretesnek tűnő gyógyszernek a koronavírusos betegekre, amit Kínától kaptunk? Hogyan védekezzünk, ha szerelőt kell hívni a lakásba? Ezekről is beszélt az operatív törzs kedden.

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

A német közéletben is vitatott, hogy szükségesek-e a jelenlegi szigorú intézkedések a járvány megfékezésére. Orvosok, közgazdászok ki is dolgoztak egy alternatív javaslatot, miként lehetne megindítani lassan a visszatérést a normalitásba.

Hogyan vészelték át Szarajevó lakói a mindennapokat, az izoláltságot, az élelmiszerhiányt és a különböző járványokat? És mi a helyzet most?

A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak a koronavírus elleni harcban.

Koronainfó: ismét itt van grafikonokkal és a legfontosabb információkkal minden, amit tudnod kell a koronavírus-fertőzés hazai állásáról.

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás