Mit hoznak a 2020-as évek?

Szerző: Techet Péter
2020.02.20. 07:08

Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

Mit hoznak a 2020-as évek?

Az Azonnali nemrég két vitában is foglalkozott a közelmúlttal: egyrészről a harminc évvel ezelőtti rendszerváltást akartuk megérteni, másrészről arra voltunk kiváncsiak, mit írhatnak majd a jövő történelemkönyvei a 2010-es újabb rendszerváltással elkezdődött évtizedről.

A múlt felől azonban most tényleg a jövő felé fordulunk:

Miről szólnak majd a húszas évek?

Mik lesznek azok a technológiai újítások, kulturális szokások, társadalmi folyamatok és politikai változások, amelyek meghatározzák mindennapjainkat? Ez lehet annak kérdése, hogy ebben az évtizedben lesz-e rendszerváltás, autóval fogunk-e még járni (és milyennel), mik lesznek a kulturális szokásaink, és mennyiben változik meg még inkább a kommunikációs terünk?

Persze elképzelése, pláne vágya mindenkinek lehet – éppen ezért mi eme újabb vitasorozat szerzőiként

olyan embereket nyertünk meg, akik tetteikkel alakítani is tudják mindazt,

amit válaszként fogalmaznak most meg nekünk. Olyan embereket, akiknek van ötletük a húszas évekre – jó vagy rossz, érdekes vagy unalmas –, és van hozzá pozíciójuk vagy tudásuk (a kettő a mai Magyarországon gyakorlatilag alig fedi egymást), hogy ebből az ötletből esetleg tényleg valóság legyen.

A sorozat részeit ide kattintva tudjátok követni. Jó olvasgatást!

BORÍTÓKÉP: Wikipédia

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek