+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. február 20. csütörtök, 16:30
Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Az illusztrációkat magyar alkotó készítette.

Egészen új műfajban próbálja ki magát Dan Brown bestsellerszerző, A Da Vinci-kód világhírű írója:

 

az alapvetően thrillerben utazó és azon belül is nagyjából ugyanazt a formulát ismétlő Brown ugyanis gyerekkönyvet írt Vad szimfónia címmel,

 

amihez egy magyar művész készítette az illusztrációkat – derült ki a GABO Kiadó által kiadott közleményből.

 

Brown első gyerekkönyvét első hivatalos zenei debütálása kíséri – egy gyerekeknek készült, klasszikus zenei album, amely „a felolvasást több érzékszervre ható élménnyé teszi a gyerekek és felnőttek számára”. A zenét persze külön is megturnéztatják majd szerte a világban egy koncertsorozaton. A könyv szeptember elsején jelenik meg, Magyarországon GABO kiadásában, Papolczy Péter fordításában.

 

A történetben a játékos Egér maestro kezében karmesteri pálcájával magával hívja az olvasókat, hogy látogassák meg állatbarátait gepárdoktól és kenguruktól kezdve elefántokig és kék bálnákig. Mindegyik gyönyörűen illusztrált oldalpár egy-egy állatot mutat be és bölcs tanácsot is tartalmaz az életre. Ezek a bölcsességek olyan témák megbeszélésére serkentenek, mint az együttérzés, a türelem, a tisztelet és magabiztosság, vagy akár a tudatos jelenlét, az élet ráérős megtapasztalása vagy a közösség.

 

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket egy okostelefonos alkalmazás segítségével,

 

amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük. A wildsymphony.com oldalon betekinthetünk a zenébe és a színfalak mögé. A könyv megjelenésekor a kísérő zenei app ingyen letölthetővé válik.

 

Susan Batori illusztrációi a közlemény szerint a gyerekek számára vonzó humorral gazdagítják a szöveget, és a képek részletesen kidolgozott hátterében nyomok és rejtvények vannak elrejtve, amelyek minden korosztály számára érdekes játékot kínálnak. Batori magyar illusztrátor, grafikus tervező és karakterterv-készítő, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervező szakon.

 

De hogy ne csak a mesekönyvek, hanem Dan Brown rajongóinak is mondjunk valami jót: a szerző jelenleg egy új Robert Langdon-thrilleren dolgozik, tudatta velünk a kiadó.

 

FOTÓ: GABO Kiadó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás