+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 19. szerda, 16:13
Elvileg Gyurcsány, majd a Pesti Srácok Youtube-csatornája letiltása miatt akár egy platformra is kerülhetnének, de a DK szóvivője eloszlatta a nagykoalíció reményét, és a híveiknek sem javasolja a részvételt.

Csütörtök estére újabb kormányközeli tüntetés formálódik: a Pesti Srácok YouTube-csatornáját kétszer is törölte a Google, mivel egy videójukhoz pedofilpornó-részletet akartak felhasználni, és ebből töltöttek fel még egy nem publikált videóban egy részletet. A csatornát azonnal törölték, utána azt is, amit később hoztak létre. Az újság főszerkesztője, Huth Gergely a Google budapesti irodája elé viszi támogatóit a szerinte „kibersztálinista” szabályok ellen.

 

Viszont nemcsak a Pesti Srácoknak volt hasonló gondja mostanában, hanem Gyurcsány Ferencnek is: az egykori miniszterelnök csatornáját szintén törölte korábban a YouTube. Később kiderült, hogy két elég fura bejelentésért kapták Gyurcsányék a tiltást, többek között Sáska Arcú Cigány és Köcsög Patrik felhasználóktól jöttek a szerzői jogi bejelentések. Végül a DK elnökének csatornáját a Youtube visszaállította, de azért megkérdeztük a DK szóvivőjét, Barkóczi Balázst, hogy támogatják-e bármilyen szinten a Pesti Srácok tüntetését, miután ők is szívtak a techóriás döntése miatt.

 

„Tüntessenek, ha akarnak. Mi velük és az anyapártukkal szemben hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában” – mondta az Azonnalinak Barkóczi, aki ezen az engedékenységen túl semmiféle közösséget nem vállal a Pesti Srácokkal, és a párt híveinek sem javasolja a részvételt. 

 

„Nem tanácsoljuk senkinek, hogy menjen oda, de 11 ezer tagunk van, senkinek nem határozzuk meg, mit csináljon a szabadidejében.”

 

Arra a kérdésre, hogy miért nem fogtak össze a kormánymédia egyik leghangosabb képviselőjével ebben az ügyben, azt mondta, nekik egész más vitájuk volt a Google-lel, hiszen két nyakatekert indokkal történt bejelentés miatt törölték Gyurcsány csatornáját, a cég viszont ezt követően partneri módon kezelte velük a kérdést, és azóta újra él is a csatorna:

 

„Nem vagyok pontosan tisztában a szabályzattal, de az egy magáncég. Ha én igénybe veszem, az ugyanolyan, mint amikor koncerten megmondják, hogy nem vihetek be kívülről italt.”

 

Hogy erkölcsileg azért támogatná-e a tüntetést, annyit mondott, hogy nem hiszi, a DK valaha is egy platformra fog kerülni Huth Gergellyel vagy a Pesti Srácokkal. „A Pesti Srácok folyamatosan hírt hamisít, fikciókat jelentet meg, politikai szándékkal csavar ki szavakat és mondatokat. De tüntessenek, ez egy szabad ország. Hogy a tiltás okai jogosak voltak vagy nem voltak jogosak, arról nem akarnék állást foglalni, ahogy a DK sem.”

 

FRISSÍTÉS (február 20.):

 

A Google Magyarország megkereste az Azonnalit az ügyben, és tudatta, hogy „a Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveinket, amelyek megtiltják a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélés ábrázolását. Amikor egy csatorna megsérti ezeket az irányelveket,  a sértő tartalmat minél gyorsabban eltávolítjuk, valamint jelentjük a hatóságoknak. A kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük, ugyanígy eljárva, ha a későbbiekben új csatorna kerül létrehozásra. Jelen esetben, a csatornára feltöltő személy a platformon nyilvánosan elérhetővé tett egy, gyermekkel szembeni szexuális visszaélést ábrázoló tartalmat.”

 

Kitértek arra is, miért törölték másodjára is a Pesti Srácok csatornáját: „Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A Pesti Srácok egy új csatorna létrehozásával megkerülte a csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, ezért szüntettük meg a vonatkozó csatornát.”

 

A cég megírta nekünk azt is, milyen szempontok alapján moderálják a YouTube-ra felkerült kontenteket: „Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy  egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

Január végén szatirikus cikkben képzeltük el, hogyan kezeli majd a hazai média és politika a koronavírus megjelenését. Mivel már benne vagyunk, nézzük meg, miben lett igazunk!

A személyi jövedelemadónk 1 százalékáról május 20-ig rendelkezhetünk, és könnyen segíthetünk belőle a koronavírus elleni harcban: szinte minden kórháznak van alapítványa, ahová adakozhatunk.

Az intenzíven fekvők 45 százaléka pedig 60 év alatti: már csak ezért is érdemes nem csak az időseknek komolyan venni a korlátozásokat.

A határok zárva, a gondozói ágazat létszámhiánya fenyegető. Alsó-Ausztria úgy reagál a kialakult szituációra, hogy Romániából, valamint Bulgáriából hozatja be a szükséges gondozói személyzetet. Repülőn.

Az Ékszer TV munkatársai ráadásul úgy hirdették, hogy 60 ezer forintról árazták le az így is aranyáron mért termékeket.

Néha már úgy érzed, kívülről fújsz mindent, amit a koronavírusról lehet tudni? Akkor itt az ideje bizonyítani!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás