„Meg lehet nézni, a magas pozícióban lévő férfiak női miben különböznek a magamfajtától” – Kelemen Anna az Azonnalinak

2020.02.17. 07:08

Mikor nem probléma kurvának lenni? Lehet-e csöcsös-segges képekkel okosítani az embereket a politikáról? Mi a gond a #metoo mozgalommal? Viszontláthatjuk-e valaha választási plakáton? Ezekre válaszolt az Azonnalinak Kelemen Anna, aki azt is elmondja, mi a különbség egy rendes jachtozás és Borkai Zsolt ladikozása között!

„Meg lehet nézni, a magas pozícióban lévő férfiak női miben különböznek a magamfajtától” – Kelemen Anna az Azonnalinak

2018-ban már trollkodtál kicsit a politikával, de az elmúlt hetekben a közösségimédia-felületeiden kifejezetten politikailag aktív lettél. Miért?

A ‘18-as mókánál én sem számítottam arra, hogy ennek tényleg lehet ereje. Csodálkoztam, milyen sok emberhez el lehet jutni. Egy közeli bevásárlóközpontban a virágárus hölgy többször is mondta, hogy annyira elege van, hogy tuti rám szavazna. Persze ez vicces, és a politika több, mint egy szakma, az egy mesterség, amire születni kell. Lehet, hogy van hozzá érzékem, de nem állt mögöttem párt, nem voltam felkészülve, de azóta is foglalkoztat a téma, és az elmúlt években eljutottam oda, hogy elhelyezem saját magamat a világban és gondolkodok róla.

De nem belpolitikában nyilvánultam meg, hanem megpróbáltam a hétköznapi sárdobálás mellett kitekinteni arra, mi lehet hatással az országra például a Szulejmáni-ügy kapcsán.

Ezek szerint csak az elmúlt pár évben érdekel az ún. nagybetűs közélet?

A politika mindenhol ott van. Leültök egy asztalhoz barátokkal, és valaki mindig elkezd panaszkodni akár a munkájáról. Persze az én esetem speciális, hiszen klasszikus értelemben véve nincs munkahelyem. Szóval mindenhova beszivárog a politika. De azt nem mondom, hogy értek hozzá, csak úgy tudok állást foglalni, mint a nép szeme. Az emberek nagyrésze a négyéves ciklusok alatt baromira nem foglalkozik a politikával, csak azt veszi észre, hogy lezárják az utat, mert itt van Erdoğan vagy Putyin. Arra jó lehet, hogy néha felhívjam a figyelmet dolgokra. A szexualitást megtartom, mert szerintem így több emberhez jut el.

Akkor a politika nem szexi, de te azzá akarod tenni?

Nem hiszem, hogy be kéne öltözni. Nemrég Fiala János a rádióban tett rám megjegyzéseket, de mások is skatulyába járnak.

Kizárnak bizonyos rétegeket, mert az emberek a politikát valami bigott jólöltözött dolognak tartják.

Mondtad, hogy nincs klasszikus értelemben munkád. Mi a foglalkozásod, hogyan definiálod magad?

Semmi, nem definiálom. Már szoktam azt mondani, hogy kelemenannaizmus. A szabad gondolkodást képviselem. Azt, hogy nem kell választani aközött, hogy fekete vagy fehér vagy, vannak árnyalatok. Nem szeretem a szabályokat.

Szavazni jársz?

Persze, én ebben nőttem fel, és másokat is buzdítottam rá.

Elárulod, hogy kire szavaztál életedben először életedben, és kire mondjuk legutóbb, az önkormányzati választáson?

Amikor először voltam szavazni, akkor oda szavaztam, ahova a szüleim, ők pedig polgári konzervatív értékeket vallanak, és ilyen neveltetésben is nőttem fel. Az önkormányzati választáson már nem arra az oldalra szavaztam.

Eltávolodott tőled a polgári konzervatív gondolat, vagy csak a párt?

Bennem vannak polgári értékek.

Kelemen Annáról senki nem ez jut eszébe: úgy néz ki, úgy él és úgy beszél, ahogy egy liberális. Valahol az is vagyok, de azt is el tudom képzelni, hogy egyszer férjhez megyek.

A liberalizmusba nem fér bele a házasság?

De, csak nem mindenáron.

Te elég nyíltan beszélsz politikáról és világnézetről, de a többi magyar celeb valahogy nem. Miért?

Nem is kap reklámot, ha erről akarnak beszélni. A bugyutább témákra jobban buknak: engem is azért kerestek most forgatni, mert sokat fogytam. Amerikában más ez, ott egy showműsor az egész: ki lehet nevetni Trump haját, lehet kötekedni, és profi módon működik minden. Itthon még politikai műsor is kevés van.

De az is igaz, hogy a magyar celebek szűklátókörűek, és csak másolnak.

Mindenki csak ruhákat meg testápolókat hirdet.

A te Instagramodban nincs pénz?

Nincs. Nem egyezik a személyiségemmel, hogy 50 ezer forintért elmondjam, milyen púdert használok, és nem is érdekel. Az egész közösségi médiát nehézkesen kezdtem el, mert valahogy távol állnak tőlem a láthatatlan emberek. Szeretem a konfliktusokat, de ameddig személyesen soha senki nem jött oda elmondani, mi baja velem, a közösségi médiában kapok hideget-meleget. De sok emberhez eljutok.

Beszéltél Trumpról. Követed az amerikai választásokat?

Túlzás, hogy követem, de figyelek rá. Él egy ismerősöm az USA-ban, ő nagyon kétkedve fogadta Trumpot, de most ő is azt mondja, hogy a gazdaság miatt rendben van. Szerintem maradni fog.

Drukkolsz is neki?

Az túlzás, de szerintem menő arc. A csaja is nagyon menő, imádom amikor kihúzza a kezét, hogy ne rángassa.

Akkor Magyarországra is ráférne valami félceleb politikus?

Ki kell próbálni!

Az tudatos lépés, hogy mindenféle segges és melles képekkel provokálod az embereket, és írsz oda valami teljesen nem oda illőt?

Csöcs, mondjuk ki! De amúgy igen, pont a kontrasztra megyek rá.

Ha mostantól komolyan kezdeném venni magam azért, mert véleményem van, akkor nevetséges lennék. Se közgazdász nem vagyok, se klímapolitikus. Lehet, hogy utánaolvasok ezeknek, de nem görcsölök bele. Így hiteles vagyok, hiszen 10-12 év után a médiában elmondhatom, hogy nekem már nincs takargatnivalóm.

De el tudod képzelni, hogy valaki recskázni téved az Instagramodra, és tájékozottabban távozik?

Csak ez az út létezik. Azt nem tudom, hogy elolvassák-e a kép mellett a szöveget, de szerintem igen. Ha csak a fele elolvassa és elgondolkodik rajta, pedig korábban nem is érdekelte, akkor annak akár irányadó is lehet.

Szerinted miért érdekli az embereket rettenetesen bármi, amit csinálsz?

Szerintem én vagyok a jolly joker, mert ha nincs téma, akkor is elő lehet kapni, hogy mondjak egy slágfertig mondatot. A bulvárszcénában ez könnyen hozható, nem is igényel túl sok energiát ebben izgalmasnak lenni. De a karakterem is kell, hiszen van benne szex, pénz, és volt benne drog. Ezek mozgatják az embereket.

Apropó, bulvár: a második, Havas Henrikkel írt könyved sajtótájékozatóján mondtad ki egészen nyíltan, hogy szeretsz idegen férfiakkal baszni, és az se baj, ha pénzt kapsz érte. Ez azóta is létező dolog, vagy csak promóció?

Ez nem promóció. A szexualitás nálam valami átlagtól eltérő kielégülés. Kíváncsi és szexet szerető ember vagyok.

Havas Henrikkel jóban vagytok?

Szoktunk telefonon beszélni, bírom, de nem tervezünk már semmi közöset.

A zaklatási botrányáról mit gondolsz a választások előtt 2018-ban?

Gusztustalannak tartom. Nyilvánvalóan nem véletlenül akkor robbant ki. Aznap fel se vettem a telefont, amikor kirobbant, mert nem akartam támadási felületet adni. Ő nem egy zaklató típus, nem is érdemes erről beszélgetni.

Téged nem kerestek azzal, hogy tálalj ki róla valamit?

Engem így nem lehet megvenni. Amikor az újságírók hívogattak, azért nem vettem fel, mert azt sem akartam, hogy a nevem egy lapon legyen azzal a másik két illetővel, aki nyilvánvalóan profitált ebből.

Úgy általánosságban mi a véleményed a zaklatási botrányokról és a #metoo mozgalomról?

Az, hogy ez két emberen áll. Az egész alapvetően színésznőktől és a szereposztó díványtól indult. Nem értem, hogy egy kezdő színésznő mit gondol, amikor odamegy egy producerhez? Az érzelmi zaklatást sokkal durvábbnak tartom, de a a fizikainál mindig megkérdőjelezem, hogy miért csak sokkal később szól valaki például. De vegyük csak Plácido Domingo ügyét! Hát én őt kérem, hogy zaklasson! Egy világsztár! Hagyjuk már, hogy nem számít, milyen pozícióban van!

Óriási betűkkel írnám ki, hogy engem zaklatott a Domingo, ez elismerés!

Most mondok egy durvát: sajnos kialakult a nőknél az a mentalitás, hogy nekünk fáj a szex, és kegy, hogy lefekszünk a férfiakkal. Én a férfiak lelkét is sajnálom, hogy a nők kikérik maguknak. Ráadásul a metoo-zók sokszor idősödő hölgyek, és kicsit olyan hangulata van, mintha visszasírnák azokat az időket, amikor zaklatták őket.

Akkor nem tartod magad feministának?

Nem.

A prostitúció patriarchális elnyomás, vagy szabad döntés?

Nem mindig szabad döntés, sajnos nem mindenki tud a saját életéről szabadon gondolkodni. A prostitúció a szervezett bűnözés része is az emberkereskedelemmel együtt, és ez egy szörnyű dolog. De vannak fokozatok, és van, aki saját döntésből mondja, hogy én szeretek baszni, szeretek pénzért baszni, vagy szeretek autóért baszni.

Tehát akkor oké, ha tiéd az autó, és nem kell másnak leadnod?

Én csak azt mondom, hogy

meg lehet vizsgálni, hogy magas pozícióban lévő férfiak nőinek és feleségeinek egy része miben különbözik a magamfajtától. Olyan sokban talán nem.

Mondj egy példát!

Azt azért nem. De vannak emberek, akikről tudjuk. Egy feleség vagy barátnő tartása mindenképp pénzbe kerül.

Te dühös vagy, ha lekurváznak?

Már nem. A nevét nem mondom el, de egyszer beszélgettem egy emberrel, akire én nagyon felnézek, és tőle kérdeztem, hogy végül is kurvának vagyok-e titulálva, és igent mondott. De ez egy csúnya szó, pedig ugye a német Kurven szóból jön, szóval még idomok is vannak. De okos kurvának lenni jó: ott van Madonna, Monica Lewinsky akár. Az nem szar dolog. Buta, ócska kurvának lenni az már az.

Hajrá, okos, drága kurvák!

Apropó drága kurvák: láttad a Borkai Zsolt-féle videót?

A Borkai ugye a hajós? Néha keverem a Gréczy Zsolttal, akkor ő mutogatja a seggét.

Na, akkor várjunk: melyik kiszivárgott anyag tetszett jobban?

Sok szempontból Gréczy. Neki nem is kellett volna lemondania, ez egy tök piti dolog volt. Borkai az ciki.

Melyik része?

A zene, a leértékelt cuccok, az olcsó csajok.

Olcsó lányok voltak?

Tudom, hogy kaptak valami állami pénzt, de ránézésre nem voltak a Top Escort Babes tagjai.

Akkor nem is volt annyira drága buli, mint amit a közvélemény gondol?

Ez a szint szerintem bármelyik magyarnak elérhető szinte, csak nagyon picikét van az átlag felett.

Ez nem egy jacht volt, ez egy ladik.

Nagyon messze volt a jachttól, szerintem a nagyok kikötőjébe sem mehetett be. Alatta a Fekete Pákó, miközben egymás előtt szopatnak F-kategóriás nőket, rettenetes. Ha már csináljuk, akkor annak adjuk már meg a módját!

Az szerinted arányos volt, hogy az ország végül a szolgáltatást nyújtó nőket is megtalálta?

Az édesanyjukat biztos rosszul érintette. De hát itt az elv a fontos, hiszen állami pénzekről is volt szó. Úgy tudom, menyasszonyi szalont nyitottak, és komolyan akartak valamit csinálni, de azt nem tudom, hogy ez csak fedősztori volt-e. Azt hiszem, hárommillió forint környékéről beszélünk.

Téged soha nem hívtak ladikozni politikusok?

Ladikozni így nem mennék, de amúgy sincs nálam semmilyen kompromittáló információ. Amúgy sem különítem el a politikust az orvostól vagy a mérnöktől. De voltam már jachtozáson olyan emberekkel, akik közel voltak a nagy dolgokhoz. A könyveimben van is erről szó, de nem nevezek meg senkit most sem.

A jobb- vagy a baloldali férfiak jobbak az ágyban?

Ilyen nincs. Én szeretnék centrális közép lenni!

Akkor azt a felmérést is hülyeségnek tartod, hogy a jobboldali férfiak izmosabbak?

Ahogy elnézem a NER-es fiúkat a szűk nacijaikban, annyira izmosnak azért nem tűnnek.

Én érzem a jedit a baloldalon is!

Amúgy nem unod, hogy bármikor beszélnek veled, mindig a szexről van szó?

De, nagyon.

Nem is szeretsz már?

A szexről nincs mit beszélgetni. De nem szoktak arról kérdezni, hogy ki vagyok, ezt az egy szeletet ismerik belőlem. Ezért van az, hogy Fiala úr azért, mert nagy szilikonmelleim vannak és szeretek idegenekkel baszni, elképzelhetetlennek tartja, hogy más is van a fejemben. De ebből jó kitörési pont akár az is, hogy most veletek interjúzok.

De ez a fajta előítélet nőspecifikus dolog, vagy általában probléma?

Ez általános. Nyilván én sem kardoskodtam azért, hogy csináljanak belőlem az emberek okosat, és nem is tartom magam annak. De sokfélébb vagyok. Kicsit olyan ez, mint hogy Vágó Istvánt azért tartja mindenki nagyon okos embernek, mert nála voltak a válaszok a kvízműsorban. Ha én ülnék be, akkor én lennék a kibaszott okos Vágó István. Pedig most már annyira nem tűnik annak politikusként.

Nem szereted Vágó Istvánt?

Ja, nekem mindegy Vágó István, csak a jelenségről mondtam. Persze nagyon érdekel a külsőm, de több dolog is emellett, ezért nagyon fárasztó mindig a külsőmről beszélni. Szoktam nézni mindig például az Egyenes beszédet!

A szex vagy a magyar politika az unalmasabb?

Azért a magyar politikában vannak nem unalmas dolgok, a szexről meg nem beszélni kell.

A politikában mindig lehet mit találni, akár abban, hogy felhúzom magam egy íráson nálatok. De nem is találok olyan politikai írást, amiben ne lenne valami csúsztatás.

Létezik kelemenannás asztalcsapkodás politikai témában?

Ki is az a figura, akit most be akarnak börtönözni?

Attól függ, sokan Orbán Viktort is be akarják.

Aki ott volt a régi LMP-ssel a tévészékháznál.

Varju László!

Ő! Ő állítólag nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a biztonsági őrnek. Ezeket a tök egyértelmű példastatuáló sztorikat nagyon felháborítónak tartom. Pedig én nem vagyok kormányellenes, egy csomó mindenben egyetértek Orbánnal.

Miben például?

A kerítéssel nagyon egyetértettem.

Lehet, hogy rosszfej vagyok, de én tényleg vizionáltam, hogy meg fog változni az utcakép, meg nem lehet kimenni este. Hallani lehetett a német híreket.

Miért, ott nem lehet kimenni az utcára? 

Hát lehetett olvasni, hogy molesztáltak lányokat. Szóval azzal egyetértettem, hogy ide ne jöhessenek be. Az más kérdés, hogy ezt mennyire sikerült elegánsan megoldani, de az, hogy védjük meg az országot, rendben van. De már megoldódott. De Orbán Viktor kommunikációját nem lehet kritizálni, és istenien csinálja, ami miatt ők nyernek.

Mit gondolsz, a Fidesz tényleg egy macsópárt?

Azt nem mondanám, de stabilitást és egyértelműséget áraszt. A túloldal kicsit impotensnek tűnt emellett. Az emberek érzelmi alapon döntenek, jó benyomást kell rájuk tenni. Nem számokkal lehet megnyerni az embereket. A Fidesz mindenre olyan tömören válaszolt akár az év eleji Orbán-sajtótájékoztatón, ahogy kell.

Orbán Viktor megnyerő figura szerinted?

Igen, és azt sem kell letagadni, hogy

körülötte már vallási fanatikusok is vannak.

Ő nagyon megnyerte szerintem az embereket.

Van viszont hozzád közelebb lévő politikus: hogy kerültél ekkora spanságba Ungár Péterrel, (aki ugyebár az Azonnali egyik tulajdonosa is - a szerk.)?

Nem olyan régi barátság ez, de én nagyon kevés embert ismerek, akinek ennyire fiatalon ilyen agya van, és ilyen izgalmas lelkivilága.

Hogyan találkoztatok?

Azt inkább kérdezzétek meg tőle!

Más politikus barátod van?

Ezt is a sors hozta, nem keresem direkt módon a politikusok társaságát.

Szerinted bent marad a közéletben az LMP?

Őszintén szólva fogalmam sincs.

Mondunk magyar pártokat, és mondd el, mit gondolsz róluk! Játszhatunk ilyet?

Játsszunk!

Fidesz.

Van néhány frázisa, amit sulykol az emberekbe. Támadás, védelem, állandó harci készültség.

DK.

Gyurcsány Ferenc magánemberként nagyon szimpatikus, lárifári! De mint politikus, nem vagyok róla meggyőződve, hogy komolyan gondolja, amit mond, és tényleg nem akar hatalmon lenni. Szerintem a feleségét, Dobrev Klárát fogja tolni előre.

Momentum.

Nagyon friss, szerintem nagyon erős. Ők fejlődtek a legnagyobbat mostanában, és nagyon szimpatikusak.

Jobbik.

Szerintem ők se tudnák a választ most arra, hogy milyenek éppen.

MSZP.

Az MSZP úgy gyengül, ahogy kell.

LMP, Párbeszéd? Őket nem szedjük külön, úgyis lehet, hogy megint egyesülnek.

A zöld dolgokra kell rámenni, és tök jó lenne több állat- és természetvédelem. Néztem DiCaprio műsorát is arról, hogy mennyi gázt bocsát ki a marhatenyésztés, és nagyon durva. Bár hozzáteszem, és steakes vagyok, de remélem, nem ezen fog múlni. Rohadt finom!

Mit kérdeznél Orbán Viktortól, ha találkoznátok?

Hű, Jézusom! Mit kérdeznék… Valami teljesen emberit!

Azt, hogy mizu?

Azt nem… Meg lennék illetődve. Talán azt, hogy érzi magát. Vagy azt, hogy mondjon ő véleményt rólam!

És mit mondanál mondjuk a pápának?

Nem tudom, meg kell csókolni a kezét?

Elvileg igen. Vallásos vagy?

Megkereszteltek római katolikusnak, de nem gyakorlom. Azt hiszem, hogy Isten egy energia, és nem egy kedves bácsi, aki a felhőkön ül.

Akkor nem illetődnél meg a pápától?

Az áhítat és a hangulat azért nagyon el tud vinni.

Ha most nem főállású Kelemen Anna lennél, mit csinálnál? Középiskolában, amikor nem volt annyira egyértelmű még a sorsod, gondolkoztál polgári szakmán?

Biztos, hogy nem lenne polgári szakmám. Alapítottam volna egy szektát, vagy ilyesmi.

Ha már szekta: nem szállnál be a politikába? Voltak már erre hasonló példák, mondjuk Cicciolina Olaszországban még parlamenti képviselő is lett.

Csak úgy tudnám elképzelni, ha komoly alapjai vannak, és nem csak hókamóka meg vicces hír alapon úgy, hogy fogalmam sincs semmiről.

Akkor lehet, hogy látunk még választási plakátokon?

Egyáltalán ne zárjuk ki!

Amúgy ha beszállnál egy magyar pártba, az szerinted inkább hozna vagy vinne tőlük szavazókat?

Ott lenne az én végem, ha beszállnék egy magyar pártba. Elveszteném önmagam, nekem valami ezeken átívelő pozíció kéne.

Mondjuk köztársasági elnök?

Igen, köszönöm!

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek